Vegetariánské carpaccio s červeným italským salátem a artyčoky
Ingredience (4 porce)
Malé radicchio (červený italský salát) |
4 ks |
|
Artyčoky |
4 ks |
|
Olivový olej | 60 ml | |
Stroužek česneku | 1 ks | |
Čerstvý parmezán | 50 g | |
Balzamikový ocet |
1 polévková lžíce | |
Sůl a pepř |
POSTUP PŘÍPRAVY
Očistíme radicchio a rozkrájíme na půlky. Očistíme artyčoky a pokrájíme je na plátky.
Parmezán nakrájíme na tenké plátky. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a zahřejeme pánev o objemu 2,7 l (TF-027-24) (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Radicchio ochutíme trochou oleje, osolíme a opepříme a 2 minuty opékáme. Uchováme je teplé v misce o průměru Ø 24 cm (TF-986-24-NG). Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a rozehřejeme pánev na smažení o objemu 2,0 l (TF-020-24-LS) (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli), přidáme trochu oleje a česnek a osmažíme artyčoky. Radicchio, artyčoky a plátky parmezánu uložíme na 4 talíře.
Ochutíme balzamikovým octem a extra panenským olivovým olejem.
Podáváme např. s praženými mandlemi.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal |
202 |
Bílkoviny | 7 |
Tuk | 18 |
Uhlohydráty | 3 |