Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

Čistička vzduchu Therapy Air iOn je zasloužilým vítězem testu díky nejlepším výsledkům i nejvyššímu komfortu

08.06.2016

Odborníci na testování 100% nezávislého německého serveru EXPERTEN TESTEN pomáhají učinit správné rozhodnutí a připravují  jasné porovnání nejrůznějších produktů. Tentokrát si vybrali čističky vzduchu od různých výrobců. Therapy Air iOn je jasným vítězem!

Celé hodnocení najdete zde: ExpertenTesten.de

Zdroj: ExpertenTesten.de (nezávislý německý expert na testování zboží)

ExpertenTesten HODNOCENÍ

Kdo se na cestě za perfektním čištěním vzduchu setká s nově vyvinutou čističkou Therapy Air iOn, bude se nejspíš divit, proč tento široký koncept čištění nepoužívají i ostatní výrobci. Protože čistička Therapy Air iOn slibuje mnohé a přesvědčí komplexním systémem filtrace prvotřídní kvality. Stěží by se dal nějaký jiný přístroj tak všestranně použít v našem testování jako tato hvězda Therapy Air iOn.

Jen stěží dosahuje nějaký filtrační systém mezi čističkami vzduchu takového rozsahu a kvality filtrace jako čistička vzduchu Therapy Air iOn od Zepter. Rozumná a harmonická kompozice různých filtračních systémů, jako je hepa filtr, antialergenní stříbrný filtr, filtr z aktivního uhlíku a předfiltry zajišťují uvnitř přístroje vysokou pracovní kapacitu a velkou šíři možností filtrace. Vedle domácího prachu, zvířecích chlupů, textilních vláken jsou zde trvale likvidovány i ty nejmenší alergenní částice. Zejména v profesionálním prostředí, kde je poptáván design a styl, se Therapy Air iOn od Zepter skvěle uplatní. Moderní a inovativní design poskytuje tomuto všestrannému pomocníku elegantní vzhled a zásadním způsobem vylepšuje veškeré prostory.

Nízká spotřeba energie a velmi nízká provozní hlučnost uspokojí i uživatele obzvláště citlivé na nasazení čističky vzduchu. Díky spektru využití 25 - 130 metrů čtverečních může být čistička vzduchu Therapy Air ION od Zepter použita také ve větších prostorách a zajišťuje dobré klima. Není úplně levná, ale vyplatí se u ní každé Euro – výrobce tohoto inovativního zařízení ukazuje, co je možné při vysokém úsilí a technické znalosti na trhu čističek vzduchu:

  • velmi tichá (30 dB)
  • intuitivní ovládání
  • určena i pro prostory velkých rozměrů (až 130 m 2 )
  • vysoká kvalita zpracování
  • odolný kryt
  • elegantní moderní design
  • výsledky citelné již po krátkém čase
  • nízká spotřeba proudu
  • ideální pro alergiky

Balení a doprava

Když  jsme  obdrželi  objednaný  balíček  na  zkoušku,  byli  jsme  na  první  pohled překvapeni. Co je na obalu, objeví se i po otevření: čistička vzduchu Therapy Air iOn je  skutečným  klenotem  umění  amerických  inženýrů  a  přichází  s  futuristickým  designem  v brilantním  obalu.  Kromě  obalu  odolného  proti  pádu  a  poškrábání  nás tento všestranný výrobek překvapil citlivým zpracováním uživatelské příručky ve více než deseti jazycích. Stačí jen pár kroků, abyste sestavili jednotlivé prvky, a zařízení je připraveno k použití.

Možnosti použití

Čistička  vzduchu  Therapy  Air  iOn  není  určena  jen  pro  běžné  použití  v  ložnici.  Čistička  je  díky  velkému  ventilátoru  schopna  vyčistit  i  větší  plochy  jako  obývací pokoj nebo vstupní prostory s kapacitou až 130 metrů čtverečních. Přitom  tento  model  používá  speciálně  navržený  filtrační  systém.  Ze  vzduchu  odstraňuje vedle pylů a trav během jara a podzimu i jiný druh nečistot jako jsou zvířecí alergeny a roztoče. Díky  svému  krásnému  designu  a  přirozené  eleganci,  které  citelně  pozvednou  hodnotu  prostoru,  se  čistička  vzduchu  Therapy  Air  iOn  hodí  velmi  dobře  do  profesionálního prostředí, kde dokáže aktivně a s vysokou účinností pracovat na  zlepšení  vnitřního  klimatu.  Zejména  v  oborech,  kde  opakovaně  vznikají  silné  pachy, které negativně ovlivňují vzduch, se čistička vzduchu Therapy Air iOn vyplatí. Tyto přístroje se hodí do zubařských ordinací, kosmetických studií, hotelů a restaurací. I v soukromých oblastech, při práci doma nebo ve velkých kancelářích může čistička vzduchu Therapy Air iOn pomoci k lepšímu klima místnosti či provozu.

Zacházení

Připojení  samotného  zařízení  je  snadné  a  obsluha  je  díky  intuitivně  navrženým  tlačítkům   na   dálkovém   ovladači   více   než   jednoduchá.   V  praktickém   testu   jsme  použili  filtry  dodané  jako  modul,  po  otevření  odklopné  desky  jsme  je 
vložili  do  přístroje.  Poté  jsme  čističku  vzduchu  Therapy  Air  iOn  snadno  připojili  prostřednictvím  zástrčky  na  230  V  do  místní  rozvodné  sítě  a  stiskli  jsme  hlavní  vypínač. Co  na  nás  udělalo  dojem,  byla  nízká  spotřeba  energie  tohoto 
zařízení  jak  v  pohotovostním  režimu,  tak  v  provozu.  Vysoce  kvalitní  motor,  inteligentní senzor a regulační technika jsou zde rozhodující. Při extrémně nízkých hodnotách hluku - 30 decibelů - v testovacím režimu je čistička vzduchu Therapy Air iOn jedním z nejtišších modelů, jaké jsme na trhu testovali.

Technika v praktickém testu

Čistička vzduchu Therapy Air iOn je určena do prostor o velikosti od 35 do 130 metrů čtverečních a hodí se tak do různorodých prostředí. U  filtračního systému použili američtí inženýři sofistikovanou techniku. Léta ji vylepšovali a dolaďovali. Therapy Air iOn má speciální pětistupňový filtrační systém. Jednotlivé částice prachu o různé velikosti jsou ze vzduchu zachytávány pěti po sobě jdoucími  filtry, vzduch je tím trvale čištěn.

Součástí pětistupňové filtrace je uhlíkový filtrační systém. Filtry dokáží navázat a neutralizovat pachy jako kuchyňské páry nebo cigaretový kouř. Je nutné filtry pravidelně měnit, ale manipulace je jednoduchá. Navíc obsahuje takzvaný HEPA  filtr. Pokud se alergik zdržuje déle v interiéru, obvykle  u  něho  propukne  alergická  reakce  z  vířícího  se  domácího  prachu smíchaného s alergeny různého druhu, jako jsou výtrusy roztočů. Jediný způsob, jak tomu lze čelit, je zřeknout se všech textilních doplňků, jimiž jsou koberce, pohovky s potahy, záclony a ložní soupravy. Opět platí, že čistička vzduchu Therapy Air iOn pomáhá. Integrovaný HEPA filtr je schopen zachytit makroskopicky malé  částečky  a  částice  ze  vzduchu.  To  znamená,  že  obsah  alergenních složek ve vzduchu se drasticky sníží. Další přidanou hodnotou je elektrostatický předfiltr. Ten uvnitř čističky zajišťuje prostřednictvím elektromagnetického působení třídění hrubých a jemných částic, extrémně hrubé částice nejsou díky němu vtaženy do hlavního filtru a zabraní se tak jeho ucpání. Zvířecí chlupy, části vláken, šupinky kůže jsou tak vytříděny a zachyceny zvlášť. Kromě  toho  má  přední  filtr  speciální  stříbrnou  vrstvu.  Ten  dlouhodobě potlačuje  bujení  bakterií  a  virů  v  této  části  přístroje.  Ty  obvykle  vedou k tomu, že zařízení na čištění a filtraci vzduchu začnou být po určité době cítit a šíří nepříjemné pachy - což je s touto technologií prakticky nemožné. Kromě toho byl pro tento účel speciálně vyvinut menší  filtr ze stříbra, apatitu a antibakteriálního činidla. Ten na závěr zcela eliminuje zbylé bakterie a původce zápachu. Dalším  bonusem  je  automatická  změna  filtračního  systému.  Nákladné senzory s infračerveným světlem sledují čištěné prostředí a garantují optimální filtrační výkon. Pokud jde o záruky a zabezpečení, řídí se výrobce Zepter platnými zákonnými směrnicemi. Navíc je Zepter známý svou vstřícností při uplatňování záruky během prvních dvou let.

Zdroj: ExpertenTesten.de, Therapy Air ION Luftreinigungsgerät im Test

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»