Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Bez nádobí Zepter si už vaření nedovedu představit

18.07.2011

Přečtěte si rozhovor s Jaroslavou Krátkou, jednou z prvních zákaznic společnosti Zepter International v České republice! "Kvalita nádobí, časová a energetická úspora a vynikající chuť zeleniny a masa usmaženého bez tuku nás přesvědčily natolik, že jsme se rozhodli pořídit sadu nádobí Grande jako svatební dar pro dceru, která jím byla doslova nadšená. Protože jsme si ale s manželem také chtěli vařit zdravé jídlo bez soli a v páře, začali jsme si do naší kuchyně postupně pořizovat jednotlivé nádoby", říká paní Krátká.

Definitivní rozhodnutí ale padlo až při ochutnávce uvařené zeleniny

Jste jedním z prvních zákazníků společnosti Zepter International v České republice. Proč jste se rozhodla zakoupit v roce 1991 sadu nádobí Grande?

V září 1991 byl manžel, který tehdy pracoval v pohostinství, pozvaný shodou okolností reprezentantem společnosti Zepter panem Voborským na prezentaci nádobí do táborského hotelu Palcát. Protože tento způsob prodeje byl tehdy úplnou novinkou, rozhodli jsme se ji oba dva navštívit a dozvědět se něco o tom, jak lze vařit v páře a bez tuku. Úroveň prezentace společně se skutečností, že člověk na vlastní oči viděl, že se dá vařit i jinak než jen klasicky, nás zaujala. Možnost zdravě uvařit několik jídel současně na jedné plotýnce, a to bez použití soli a tuku, byla pro nás úplně něčím novým, s čím jsme se do té doby nikdy nesetkali. Navíc časová a energetická úspora, kterou díky vaření v nádobí Zepter získáte, byla pádným argumentem, abychom začali zvažovat nákup. Definitivní rozhodnutí ale padlo až při ochutnávce uvařené zeleniny. Dojmy z první ochutnávky můžu popsat jen dvěma slovy: velké překvapení. Zelenina uvařená v páře a bez soli byla vynikající, měla skvělou chuť a vůbec nebyla neslaná.

Kvalita nádobí, časová a energetická úspora a vynikající chuť zeleniny a masa usmaženého bez tuku nás přesvědčily natolik, že jsme se rozhodli pořídit sadu nádobí Grande jako svatební dar pro dceru, která jím byla doslova nadšená. Protože jsme si ale s manželem také chtěli vařit zdravé jídlo bez soli a v páře, začali jsme si do naší kuchyně postupně pořizovat jednotlivé nádoby.

Kolika prezentací společnosti Zepter jste se zúčastnila?

Protože jsme zvědaví na novinky v nabídce společnosti a nové trendy ve vaření, účastníme se od roku 1991 prezentací pravidelně – v průměru asi dvakrát ročně. Když byl manžel nemocný, tak jsme využili i možnosti prezentace výrobků u nás doma.

Stále hledáme něco nového. Na poslední prezentaci nás třeba zaujalo smažení řízků s minimem tuku tak moc, že jsme to doma za tři dny po prezentaci sami vyzkoušeli – na usmažení 10 řízků manželovi stačilo jen deci oleje. Zajímavá byla i ukázka smažení karbanátků z mletého masa nasucho. Nejprve jsem tomu nechtěla věřit, říkala jsem si: Ne, to nejde, to se musí klasicky smažit v oleji. Ono ale, jak maso pustí svoji šťávu, tak je karbanátek lepší, omastek totiž nepřetlouká chuť masa.

Máte ještě nějaké další výrobky Zepter?

Jak už jsem řekla, naším prvním výrobkem od společnosti Zepter byla sada nádobí Grande, kterou jsme koupili dceři jako svatební dar v roce 1991. Pak jsme si s manželem pořídili postupně do naší kuchyně dva hrnce, tlakovou poklici Syncro-Clik, pánev wok, mixér MixSy, porcelánovou sadu Eden, sadu nožů nebo příbory Caprice. Máme i bioptronovou lampu nebo parní čisticí systém Aqua Jebbo. Protože se naše dcera z časových důvodů nemůže zúčastňovat prezentací, nakupujeme občas také pro ni.

Senzační je mixér MixSy. Používáme ho doslova na všechno: k přípravě omáček, které díky němu můžu rozmixovat hned v hrnci, sekání ořechů, mletí strouhanky… Porcelánovou sadu Eden používáme při slavnostních příležitostech, jako jsou narozeniny nebo svátky, když se u nás sejde celá rodina. Přesvědčila nás kvalita porcelánu, krásné zpracování a také to, že není těžký. Bioptronovou lampu jsme si zase pořídili, když jsem byla po operaci ostruh a léčila jsem si pooperační jizvy. Pravidelně ji používám také na odstranění bolesti zad.

Vzpomínáte si, jaké jídlo jste si poprvé uvařila v novém nádobí?

Po zakoupení sady Grande jsme u dcery hned po svatebním obřadu vyzkoušeli uvařit zeleninu – brambory, květák, mrkev a hrášek – v komínku. Protože my s manželem už jsme na prezentaci zeleninu uvařenou v páře a bez soli ochutnali, věděli jsme, že má skvělou chuť. Ale svatební hosté byli opravdu mile překvapení – zejména zeť, který hodně solí a před ochutnávkou prohlásil: Neosolený to nebude mít žádnou chuť. Zetě opravdu překvapila nejen chuť zeleniny, ale i to, že byla slaná, i když se vůbec neosolila.

Jakou kuchyni preferujete?

Žádné kuchyni přednost nedáváme. Manžel je omáčkový, takže je spíš do té české. Rád si připravuje jídla podle receptů z pořadu S Italem v kuchyni. Vynikající je např. vepřová plec na švestkách. Je to tak dobré jídlo, že ho musí připravovat pokaždé, když k nám přijedou děti na návštěvu. Připravit tuto omáčku je ale velmi pracné; vůbec se nezahušťuje moukou, ale jen cibulí a švestkami. Je to práce na tři hodiny, proto při její přípravě maximálně využijeme úspor elektřiny s nádobím Zepter. Příprava všech druhů omáček – svíčkové, koprové, rajské, švestkové – je u nás bez nádob Zepter už v podstatě nepředstavitelná.

Manžel má rád také polévky, a proto maximálně využívám poklici Syncro-Clik, která změní běžnou nádobu na tlakový hrnec. Díky ní se maso uvaří velmi rychle a polévka je hotová v okamžiku. Z tohoto důvodu velmi oceňuju úsporu času, kterou mi vaření se Syncro-Clikem přináší. K přípravě číny používáme samozřejmě wok.

S nádobím Zepter je u nás v rodině velká spokojenost

Jaké jsou Vaše zkušenosti s nádobím Zepter po téměř sedmnácti letech používání?

Jedním slovem: spokojenost. Samozřejmě člověk si na začátku musí zvyknout na odlišný styl vaření a naučit se v nádobí Zepter vařit. Důležité je naučit se vystihnout tu správnou teplotu, při které lze začít vařit, abyste nepřetápěli a zbytečně nepálili elektřinu, a pak intenzitu ohřevu ztlumit. Když se toto naučíte, stoprocentně na elektřině ušetříte.

S nádobím Zepter je u nás v rodině velká spokojenost, a proto si postupně přikupujeme další kusy. Stále oceňujeme výhody, které nám vaření s ním přináší. Po jeho zakoupení jsme nejprve pocítili časovou úsporu a změnu ve stylu vaření – používáte méně tuku, méně mouky; zeleninu jen operete ve vodě a na uvaření nepotřebujete hrnec vody. Navíc v dnešní době, když jdou ceny elektřiny nahoru, člověk stále více ocení úspory na energii, které mu vaření v nádobí Zepter přináší.

Díky němu můžeme připravovat několik jídel v komínku nad sebou na jedné plotýnce, což nám přináší velkou úsporu na elektřině. Nebo při přípravě omáček, která je časově velmi náročná a zabere až tři hodiny, určitě ušetříme, protože intenzitu ohřevu můžeme nastavit na nižší stupeň než u klasického smaltovaného nádobí. Když se plotýnka úplně vypne, jídlo se v hrnci díky nashromážděnému teplu ještě půl hodiny ohřívá, a proto se může dovařit, aniž by se zbytečně pálila elektřina. Stručně řečeno, celková úspora na energii tu rozhodně je. Z vlastní zkušenosti můžu říci, že i když se ceny elektřiny pravidelně navyšují, nám se zálohy na elektřinu už léta nezvýšily a při celkovém vyúčtování nedoplácíme ani korunu.

Po sedmnácti letech je naše zkušenost s nádobím Zepter taková, že už si bez něj vaření nedovedeme představit.


Jak změnila příprava jídla v nádobí Zepter vaše stravovací návyky, resp. životní styl, vaší rodiny?

I když už jsme starší, tak díky zdravému vaření nepřibíráme a jsme stále v dobré kondici. Manžel drží kvůli těžké nemoci – transplantace plic – přísnou dietu. Navíc velké množství prášků, které musí brát, mu přivodilo problémy se žaludkem. Zdravé stravování je tedy pro něj nutností. Proto je pro nás vaření v páře a bez tuku optimálním způsobem přípravy. Co se týká jídla, jsme oba naladění na stejnou vlnu. Drobný rozdíl je jen v tom, že zatímco manžel jí brambory úplně suché, já si je ráda trochou másla omastím.

Jaký je váš názor na zdravou výživu?

Když člověk dodržuje zásady zdravé výživy, tak sám pro sebe udělá dost, protože se v budoucnu díky tomu vyhne velkému množství zdravotních problémů. Je to skvělá prevence.

Manžel prodělal v roce 2009 přesně na Štědrý den transplantaci plic, ležel na kyslíku na jednotce intenzivní péče a všichni ho už odepisovali, protože měl před operací 38 kilo. Je jasné, že operace hodně pomohla, ale jsem přesvědčená o tom, že díky zdravému vaření v nádobí Zepter zvládl svůj boj s nemocí daleko lépe a že zdravé jídlo ho opět postavilo na nohy. Díky své nemoci a dlouhodobému pobytu v nemocnici manžel poznal také to, jaký je rozdíl mezi vařením bez soli v nádobí Zepter a vařením bez soli v klasickém nádobí, které se používá v nemocniční kuchyni. Například kuře uvařené bez soli, které mu připravovali v nemocnici, se nedalo vůbec jíst, zatímco jakékoli maso připravené v nádobí Zepter bez soli má skvělou chuť.

Doporučila byste výrobky Zepter i ostatním lidem?

Ano, určitě. Vždycky, když s někým diskutuju o nádobí Zepter, tak říkám, že ušetřím jak na energii, tak na času stráveném při vaření. Nezanebatelným argumentem pro koupi je i poskytovaná celoživotní záruka. Dřív, když jsem vařila více jídel najednou, nevěděla jsem, kterou plotýnku mám kontrolovat dřív. Teď je vše naskládané v komínku a vaří se na jedné plotýnce. Nádobí Zepter přináší úsporu, kvalitu a změnu ve stylu vaření.

Rozhovor společnosti Zepter International poskytla Jaroslava Krátká, jedna z prvních zákaznic Zepter v ČR

 

 

Více o nádobí Zepter SmartLine »

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

Z-W3045.jpg

Pánev wok Zepter SmartLine

Wok je široká oblá pánev s akutermickým dnem, snadno se udržuje. Je ideální nejen na přípravu asijských specialit, ale i výborných soté, masových nudliček s těstovinami, pórkem, hou...
syncro-clik.jpg

Syncro-Clik®

Rychlejší než kdykoliv předtím - stačí pouhý jeden "Syncro-Clik" a svou nádobu Zepter přeměníte na tlakový hrnec! Syncro-Clik je speciální poklice, kterou lze používat na všechny ná...
Mixsy_VG-022-K_01.jpg

Mixér MixSy

Multifunkční kuchyňský tyčový mixér, který vás nenechá nikdy na holičkách a vždy je připravený k vašim službám. Šetří čas, námahu i peníze. Můžete jej používat přímo v nádobách na v...
Z-530.jpg

Sada nádobí GRANDE

Rodinná sada nádobí Zepter je vyrobená z oceli AISI 316L (Cr-Ni-Mo). V nádobí Zepter nevaříme jídlo ve vodě, ale v páře, takže si potraviny uchovají vitaminy, minerály a téměř všech...
Zepter_- Eden.png

Eden - jídelní a kávová souprava

Stejně jako velká zahrada, která vás v krásném ránu vábí, abyste do ní vstoupili a procházeli se mezi jejími nádhernými květinami a jemnými vůněmi, zve vás Zepter k tomu, abyste obj...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»