Čerstvé broskve v aromatickém čajovém želé
Ingredience (4 porce)
Čerstvé broskve |
6 ks |
|
Sáčky čaje |
2 ks |
|
Voda | 400 ml |
|
Cukr | 100 g | |
Hřebíček | 2 ks |
|
Celá skořice | 2 ks | |
Kuličky jalovce | 4 ks | |
Agar-agar | 2 g |
POSTUP PŘÍPRAVY
Do nádoby o objemu 2,2 l (TF-022-16) nalijeme vodu a přidáme hřebíček, skořici, jalovec a cukr.
Přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň.
Když se voda začne vařit, přidáme agar-agar. Necháme 1 minutu vařit (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli).
Přidáme sáčky čaje, vypneme zdroj ohřevu a necháme 15 minut přiklopené poklicí. Mezitím nakrájíme každou z broskví na 8 plátků.
Plátky broskví vložíme do servírovací misky (TF-986-24) nebo do misek Baron (LS-163-12-DG).
Broskve přelijeme přecezeným aromatickým čajem.
Uložíme na chladném místě a necháme ztuhnout.
Podáváme studené.
Místo agaru můžeme použít želatinu.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal | 168 |
Bílkoviny | 2 |
Tuk | 0 |
Uhlohydráty | 42 |