Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

Čeští a slovenští designéři uspěli v soutěži ArtZept 2011

14.12.2011

V polovině listopadu byly v italském Miláně vyhlášeny výsledky designérské soutěže ArtZept 2011, která nabízí mladým designérům neopakovatelnou možnost upozornit na svou tvorbu v mezinárodní konkurenci. Kromě tématu „Dóza na všechno a na nic“ (A box for everything & nothing) byl letošní, už osmý, ročník výjimečný také tím, že se na prvních třech místech umístili mladí čeští a slovenští designéři. Jako nejlepší exponát, který získal hlavní cenu 10 000 €, vyhlásila odborná porota ve složení Bořek Šípek, Gordana Biba Markovic, Carlo Magnoli a Bendik Torvin černou krychli od Leony Matějkové z Prahy. Na druhém místě se umístila Luba Bakičová ze slovenské Dubnice nad Váhom, třetí místo pak obsadil exponát Marka Heina z Prahy.

Všechny soutěžní exponáty přihlášené do osmého ročníku soutěže ArtZept musely splnit několik kritérií: rozměry (minimální rozměr byl 10 × 10 cm, maximální pak 30 × 30 cm), muselo se jednat o jedinečná díla, která jsou funkční, esteticky a umělecky provedena, a měla být šetrná k životnímu prostředí. Použitá technika a materiál – sklo, kov, plast, keramika aj. – byly plně ponechány na volbě designérů.

  • 1. místo: 10 000 € vyhrála Leona Matějková
  • 2. místo: výrobky Zepter v hodnotě 4 000 € vyhrála Luba Bakičová
  • 3. místo: výrobky Zepter v hodnotě 3 000 € vyhrál Marek Hein

Přečtěte si rozhovor s výherkyní Leonou Matějkovou

 

O ArtZept

Soutěž ArtZept, jež je pořádána pod záštitou společnosti Zepter International, nabízí jedinečnou šanci zazářit mladým talentovaným designérům, a to již od roku 2004.

ArtZept se od chvíle svého založení v roce 2004 každým rokem rozrůstá a stal se jednou z předních světových soutěží v oblasti designu. Soutěž založila filantropka, paní Madlena Zepter, čistě z úmyslu projevit a podpořit svou vášeň pro umění. Jejím cílem bylo a je podporovat kreativitu, podněcovat nové nápady. Každý rok paní Zepter definuje soutěžní téma a odborná porota pak posuzuje jednotlivé soutěžní exponáty, které mohou být vyrobeny z široké škály nejrůznějších materiálů. Sama soutěž je otevřena všem talentovaným umělcům z celého světa a jejím posláním je nejen stimulovat kreativitu, přinášet nové myšlenky, ale také podporovat mladé talenty v jejich rozvoji. Hlavní idea soutěže je ve shodě s firemní filozofií společnosti Zepter International, která usiluje prostřednictvím svých výrobků o zlepšení životního stylu a kvality života lidí po celém světě.

Každý rok dostane autor vítězného exponátu 10 000 €, tedy částku, která se může stát právě tou správnou dodatečnou podporou, která umožní talentovanému designérovi věnovat se umění zcela naplno.

Soutěž ArtZept ale nebyla založena jen za účelem podpory mladých designérů, ale slouží také společnosti Zepter International jako zdroj informací o nejnovějších trendech ve světě moderního designu. Seznamování se s nejnovějšími uměleckými koncepty a porozumění motivaci, která stojí za jejich vznikem, je pro společnost Zepter International obohacujícím a inspirujícím procesem. Především ve jménu své velké vášně pro uměleckou kreativitu vytvořila paní Madlena Zepter odbornou komisi, která posuzuje jednotlivé soutěžní exponáty, z předních odborníků v oblasti umění, designu, průmyslového designu a architektury, jakými bez pochyby jsou Gordana Biba Markovic, historička a kritička umění, nebo Bořek Šípek, architekt a designér.

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»