Cizrnový krém s krevetími ocásky
Ingredience (4 porce)
Sušená cizrna |
200 g |
Stroužek česneku |
1 ks |
Extra panenský olivový olej | 150 ml |
Krevetí ocásky |
8 ks |
Sůl, Pepř |
POSTUP PŘÍPRAVY
Cizrnu namočíme přes noc do vody v zakryté misce (Z-CB24).
Cizrnu slijeme a vložíme ji do nádoby o objemu 4,2 l (Z-2042). Nádobu naplníme do poloviny vodou, přidáme stroužek česneku, přiklopíme poklicí Syncro-Clik (Z-420-20) a vaříme nejméně 40 minut.
10 minut před koncem vaření vypneme zdroj ohřevu a dříve, než odstraníme poklici Syncro-Clik, se stisknutím červeného ventilu ujistíme, že zbytkový tlak v nádobě je stejný jako vnější tlak.
Rozmixujeme cizrnu pomocí mixéru mixSy (VO-022-K) a vlijeme do ní 100 ml extra panenského olivového oleje.
Podle chuti osolíme a opepříme.
Zakryjeme a uložíme stranou.
Krevetí ocásky vložíme do předem rozehřáté pánve na smažení o objemu 1,2 l (Z-2012-S) a smažíme z každé strany po dobu 2 minut. Cizrnový krém rozdělíme do misek Baron (LS-163-12-DG).
Do každé misky vložíme dva krevetí ocásky. Pokapeme několika kapkami extra panenského olivového oleje a ihned podáváme.
Tento speciální pokrm lze podávat při koktejlech: servírujte cizrnový krém v číších Baron (LS-163-C-DG) a na vrchu jej ozdobte jedním krevetím ocáskem.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal | 503 |
Bílkoviny | 16 |
Tuk | 38,4 |
Uhlohydráty | 26 |