Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Gurmánská hovězí žebírka

21.08.2012

Ingredience (8 porcí):
•  3 polévkové lžíce hořčice
•  1,4 –1,6 kg krátkých hovězích žebírek silných 6 cm (odstraňte přebytečné tučné maso)
•  1/3 šálku mouky
•  1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
•  4 pórky (pouze bílá část) nakrájené na kolečka
•  1/3 šálku (80 ml) nasekané petrželky
•  1 šálek nakládaných drcených rajčat
•  1 a 1/2 šálku (180 ml) zeleninového vývaru
•  1/4 šálku (60 ml) sherry
•  1 polévková lžíce hnědého cukru
•  1 a 1/2 kávové lžičky soli
•  1/4 kávové lžičky pepře
•  6 karotek nakrájených na kousky o velikosti 5 cm
•  6 středně velkých oloupaných brambor, nakrájených na plátky o síle cca 1 cm
•  1/4 šálku (60 ml) kysané smetany
•  1/4 šálku (60 ml) rozpuštěného másla
•  1 a 1/2 polévkové lžíce bramborového škrobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Doba přípravy: 15 minut
Doba tepelné úpravy: 30 minut

Do nádoby o objemu 5,8 l (Z-2058), ve které je maximálně 30 cl vody, vložte systém parních košíků, přidejte brambory a karotku, uzavřete poklicí Syncro-Clik® Z-420-20 a po vytvoření příslušného tlaku vařte po dobu dvou minut. Po dovaření vše dejte stranou.

Do mělké nádoby nasypte mouku. Hovězí žebra potřete hořčicí a v připravené mouce obalte. Nadbytečné množství mouky odstraňte. V nádobě, která není zakrytá poklicí Syncro-Clik® Z-420-20 a není do ní vložen systém parních košíků, rozehřejte olivový olej, vložte žebírka a osmahněte je po všech stranách dohněda.

Žebírka vyjměte a odložte stranou. Na rozpáleném oleji opékejte po dobu 2 minut pórek s petrželkou. Vmíchejte rajčata, vývar, sherry, hnědý cukr, sůl a pepř.

Vložte žebírka. Zajistěte poklici a vařte na velkém plameni, dokud se nevytvoří vysoký tlak. Zmírněte plamen a vařte 18 minut. Uvolněte tlak a sejměte poklici.

K žebírkům přidejte karotku a brambory. Zajistěte poklici. Po vytvoření vysokého tlaku zmírněte plamen a vařte po dobu 6 minut.

Uvolněte tlak, sejměte poklici a vše přendejte na servírovací mísu. Smíchejte kysanou smetanu, máslo a bramborový škrob a vymíchejte do hladké omáčky. Tuto omáčku postupně vlijte do šťávy z vařeného masa a vývaru a za stálého míchání nechte na středně velkém plameni 1 minutu provařit. Pomocí lžíce přelijte touto omáčkou žebírka a zeleninu.

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

SmartLine_nadoba.jpg

Nádoby na vaření SmartLine

SmartLine: nová generace nádobí Zepter! Akutermické dno nádob rychle akumuluje teplo a přenáší ho do potravin, které se tak vaří při nízkých teplotách. Tělo Zepter nádoby je vždy je...
cestelli9.jpg

Systém parních košíků

Systém parních košíků je velice všestranný a může způsobit převrat ve způsobu, jakým vaříte! Používejte systém parních košíků pro různé způsoby přípravy jídel. Nejenže vždy dosáhnet...
syncro-clik.jpg

Syncro-Clik®

Rychlejší než kdykoliv předtím - stačí pouhý jeden "Syncro-Clik" a svou nádobu Zepter přeměníte na tlakový hrnec! Syncro-Clik je speciální poklice, kterou lze používat na všechny ná...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»