Katalog O světelné terapii Spokojení zákazníci Nejčastější otázky BIOPTRON v rukách odborníků

Infekce horních cest dýchacích a alergická onemocnění - s biolampou Zepter budete opět volně dýchat

17.02.2011

Infekci horních cest dýchacích u dětí obvykle způsobují viry. Na tento druh infekce jsou náchylnější především menší děti, u kterých se toto onemocnění může vyskytnout až osmkrát za rok. U některých dětí může tato skutečnost vyvolat vysokou absenci ve škole a může mít nepříznivý dopad na školní výsledky.

Infekce dutin

Dutiny jsou vzduchové cesty nacházející se v kostech obličeje. Infekci dutin obvykle způsobují bakterie. Mezi příznaky patří bolest hlavy (v přední části hlavy a v oblasti obličeje), bolest obličeje, zahleněný nos.

Léčba se obvykle provádí antibiotiky.

Tonsilitida

Příčinou tonsilitidy je infekce mandlí nacházejících se na zadní straně hrdla.

Toto onemocnění je mnohem častější u dětí než u dospělých a ve školách může docházet k lokalizovaným epidemiím tonsilitidy. Zhruba polovinu případů tonsilitidy vyvolává virová infekce (způsobená adenovirem). Mezi hlavní příznaky patří silná bolest v krku. Příznaky se léčí podáváním velkého množství tekutin a klidem. V případě závažné přetrvávající tonsilitidy může být nezbytné nasadit antibiotika.

V malém množství případů může vyvstat nutnost chirurgického odstranění mandlí.

Rýma

Toto onemocnění postihne v průběhu života každého. Vyvolává jej infekce způsobená virem (zvaným rinovirus). Existuje mnoho různých forem tohoto viru, a proto dostaneme rýmu mnohokrát za život. Příznaky se během infekce vyvíjejí po dobu několika hodin až dnů – pacient pociťuje únavu, celkově se necítí dobře, má mírnou horečku, bolí jej v krku, má zahleněný nos a kýchá.

Příznaky obvykle trvají 5 až 7 dnů a pak se pacient začíná uzdravovat. Rýmu nelze „léčit“, avšak na příznaky lze působit, a to ve značné míře podáváním dostatečného množství tekutin a klidem.

Co je to alergické astma?

O alergii se jedná v případě, že imunitní systém těla „nadměrně reaguje“ na určitou látku (zvanou alergen). Mezi běžné alergeny patří pylová zrna, roztoči pocházející z domácího prachu, bakterie, spory plísní, zvířecí srst, atd. Alergie jsou hlavní příčinou vzniku astmatu: více než 90 % astmatických dětí a zhruba 50 % dospělých s astmatem má alergii. Když astmatik vdechne alergen, spouští se v dýchacích cestách „alergická reakce“, následkem které dýchací cesty otečou a zúží se a dojde k astmatickému záchvatu. Astma se vyznačuje vratným stahováním menších cest dýchacích v plicích. Mezi hlavní příznaky astmatu patří kašel, dušnost, úzkost na hrudi a krátký dech.

V západních zemích může astma postihovat až 15 % populace a je obzvláště běžné u dětí. Počet osob trpících astmatem v současné době v mnoha zemích roste, především pak v případě mladších osob a dětí.

Stav astmatických dětí se s přibývajícím věkem často lepší, avšak nemoc se může v průběhu dospělého věku vrátit.

Léčba astmatu začíná vyhýbáním se veškerým příčinným faktorům, například zvířecí srsti, plísním, cigaretovému kouři, atd.

Aplikujte po dobu 2 až 3 minut, dvakrát denně.

Medikamentózní léčba spočívá v podávání aerosolu nebo prášku pomocí inhalačního přístroje. Mezi léky používané pro léčbu astmatu patří preparáty na rozšíření dýchacích cest, protizánětlivé přípravky a steroidy (na zmírnění otoku dýchacích cest a snížení podráždění) a protialergické přípravky (za účelem prevence výskytu alergické reakce).

Co je to alergická rinitida (alergická rýma)?

Rinitida (rýma) je otok a podráždění nosní výstelky a vyznačuje se přetrvávajícím kýcháním, výtokem z nosu (hleny) a „ucpaným“ nosem. Rýmu ve většině případů způsobuje alergie.

Sezónní rýma, neboli „senná rýma“, se většinou vyskytuje v letních měsících. Jedná se o nejběžnější typ alergie, která v celosvětovém měřítku postihuje až jednoho člověka z pěti. Mezi další příznaky se řadí svědění očí a podráždění zadní části hrdla. Až 20 % osob trpících sennou rýmou zároveň mívá sezónní astmatické záchvaty. Mezi příčinné alergeny patří pyly ze stromů a trav a spory plísní.

Celoroční alergická rýma se projevuje po většinu roku. Lidé, kteří takovou rýmou trpí, jsou obvykle alergičtí na domácí roztoče a zvířecí „lupy“. Roztoči z domácího prachu jsou nepatrní tvorové (menší než 0,5 mikronu), kteří se živí šupinkami lidské kůže. Pojem zvířecí „lupy“ se vztahuje ke kůži, chlupům nebo peří a částečkám ze suchých slin nebo moči koček, psů, hlodavců, ptáků, atd.

Léčba spočívá ve vyhýbání se alergenům, jako je zvířecí srst, pyl a roztoči. Medikamentózní léčba zahrnuje antihistaminika (na omezení alergické reakce) a spreje či kapky s obsahem dekongestiv (na snížení otoku nosních průchodů) a/nebo steroidy (na zmírnění otoku a podráždění nosu).

Světelná terapie BIOPTRON při infekcích horních cest dýchacích u dětí

Světlo představuje formu energie a má vlastnosti „podobné vlnám“. Rozdíl mezi různými barvami světla je určován jejich vlnovou délkou. Světlo se jako léčebný prostředek používá již od starověku. V současné době mají vědci rozsáhlejší poznatky o tom, které složky přirozeného světla pomáhají stimulovat hojení. Tyto znalosti vedly k vývoji optických přístrojů produkujících různé typy „zdravotně prospěšného“ světla – například systému světelné terapie BIOPTRON (BLT).

Světelná terapie BIOPTRON může pomáhat léčit infekce horních cest dýchacích u dětí na základě zmírnění bolesti a zánětu, podporou hojivé reakce a stimulováním imunitního systému.

  • Studie prováděné v různých nemocnicích a na klinikách dospěly k závěru, že světelná terapie BIOPTRON je účinná a bezpečná a její používání u dětí je velmi snadné.
  • Děti neměly ze světelné terapie BIOPTRON strach, protože je tichá a bezbolestná.
  • Rodiče byli se světelnou terapií BIOPTRON a s dosaženými výsledky spokojeni.

Jak mám používat světelnou terapii BIOPTRON, jestliže má mé dítě infekci horních cest dýchacích?

Přístroje světelné terapie BIOPTRON vydávají světlo různých vlnových délek, které odpovídají viditelnému světlu a infračervenému záření, přičemž u obou těchto složek byly zaznamenány vlastnosti stimulující biologické reakce. Velice důležité je, že BLT neobsahuje škodlivé ultrafialové (UV) záření.

Při umístění přístroje BLT nad plochu kůže proniká energie, kterou světlo vydává, do spodních tkání.

Tento proces vyvolává biologickou reakci zvanou fotobiostimulace, která uvnitř těchto tkání způsobuje různé reakce, jež mohou zmírnit bolest a podpořit hojení.

Je to velmi snadné! Světelná terapie BIOPTRON je naprosto bezpečná a její použití je velmi jednoduché. Přístroj světelné terapie BIOPTRON lze snadno umístit tak, aby léčebné světlo dopadalo na hlavu a oblast hrudníku. Terapie by se měla aplikovat 4 až 6 minut na každou proceduru dvakrát denně po dobu 5 až 6 dnů. U dětí s alergickým astmatem může být nezbytné provádět 2 až 3 léčebné cykly ročně.

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

BProOne.jpg

BIOPTRON Pro 1 se stolním stojanem

Bioptronová lampa BIOPTRON Pro 1, střední model bioptronové lampy, je určen jak pro použití v domácnostech, tak ve sportovních klubech nebo fitness centrech. Dále se tato biolampa h...
B2_2343.jpg

BIOPTRON 2 s podlahovým stojanem

Lampa BIOPTRON 2 je vzhledem k velikosti určena především pro větší zdravotnická pracoviště, profesionální sportovní kluby a rekondiční centra. Doporučujeme jej také pro domovy seni...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»