Jarní dušená zelenina
Ingredience (4 porce)
Zelený hrášek (vyloupaný z lusků) | 400 g |
Boby (vyloupané z lusků) | 400 g |
Zelený chřest | 400 g |
Fazolové lusky | 200 g |
Brambory | 4 ks |
Šalotka | 1 ks |
Aromatické byliny (zelená petrželka, pažitka, kerblík, máta) |
10 g |
Zeleninový vývar | 300 ml |
Extra panenský olivový olej | 40 ml |
Sůl |
POSTUP PŘÍPRAVY
Očistíme zeleninu, chřest nakrájíme na kousky o délce 4 cm a brambory rozčtvrtíme.
Aromatické byliny očistíme a rozemeleme pomocí přístroje MixSy (VO-022-K).
Očistíme a pomocí přístroje MixSy rozsekáme šalotku.
Zeleninu, nasekanou šalotku a zeleninový vývar dáme do nádoby o objemu 4,2 l (Z-2042).
Přiklopíme poklicí Syncro-Clik (Z-420-20) a zapneme zdroj ohřevu.
Když se červený knoflík vysune do horní polohy, zmírníme intenzitu ohřevu na minimum a necháme asi 10 minut vařit (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli).
Vypneme zdroj ohřevu a necháme nádobu zchladit (před odklopením poklice zkontrolujeme podle návodu vnitřní tlak tím, že stiskneme červený knoflík).
Podle chuti osolíme.
Přidáme aromatické byliny a pokapeme trochou olivového oleje.
Podáváme jako vegetariánské jídlo nebo jako přílohu.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal | 470 |
Bílkoviny | 21,5 |
Tuk | 12 |
Uhlohydráty | 73 |