Jehněčí kotletky s citronem, česnekem a tymiánem
Ingredience (4 porce)
Jehněčí kotletky | 16 ks | |
Česnek | 2 stroužky | |
Citronová kůra | z 1 citronu |
|
Tymián | 5 g |
POSTUP PŘÍPRAVY
Společně nasekáme tymián a česnek. Omyjeme citron a oloupeme kůru.
Kůru nakrájíme na velmi jemné kousky, můžeme použít škrabku na citrony Zepter (TZ-205).
V misce (Z-CB20) smícháme kůru s bylinkami.
Jehněčí kotletky okořeníme čerstvou bylinkovou směsí. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň, přiklopíme grilovací nádobu Quadra o objemu 2,3 l (Z-Q2323) poklicí a rozehřejeme ji. Když se šipka indikátoru tepelné regulace posune do zeleného pole, stříkneme na dno několik kapek vody, abychom zkontrolovali, zda má správnou teplotu. Vložíme jehněčí kotletky a opékáme dozlatova (3 minuty po obou stranách).
Před stažením z plotny je posypeme bylinkami.
Podle chuti osolíme a opepříme.
Kotletky vložíme do servírovací misky (Z-SB24S) a ozdobíme listy hlávkového salátu. Podáváme horké.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal | 245 |
Bílkoviny | 31 |
Tuk | 13 |
Uhlohydráty | 0,5 |