Kroupová polévka s bazalkou
Ingredience (4 porce)
Kroupy 160 g
Cibule 1
Mrkev 1
Celer 1 řapík
Čerstvé rajče 1
Zeleninový vývar 400 ml
Pesto
Čerstvá bazalka 20 g
Extra panenský olivový olej 20 ml
Strouhaný parmezán 10 g
Piniové oříšky 5 g
Sůl a pepř podle chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Omyjeme a očistíme cibuli, celer a mrkev a nakrájíme na malé kostičky. Můžeme použít nůž na zeleninu (TZ-404).
Omyjeme a rozčtvrtíme rajče, zbavíme je jader a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou zeleninu kromě rajčete vložíme do nádoby o objemu 2,2 l (TF-022-16), přidáme trochu vývaru, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru tepelné regulace postoupí do zeleného pole, povaříme zeleninu další 2 až 3 minuty. Přidáme kroupy a nakrájené rajče a přilijeme zeleninový vývar. Přiklopíme poklicí a vaříme po dobu 40 minut (šipka indikátoru tepelné regulace se po celou dobu nachází v zeleném poli). Mezitím si připravíme pomocí mixéru MixSy (VO-022-K) omáčku pesto: smícháme a rozmixujeme parmezán, bazalku a piniové
oříšky. Až budou kroupy hotové, přidáme pesto a necháme 5 minut odpočívat. Podle chuti osolíme a přidáme několik kapek extra panenského olivového oleje. Posypeme parmezánem a podáváme horké.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal 200
Bílkoviny 6
Tuk 7
Uhlohydráty 31