Kuřecí stehýnka na kari
Ingredience (4 porce)
Kuřecí stehýnka |
4 ks |
|
Cibule | 2 ks |
|
Jablka | 2 ks |
|
Olivový olej | 20 ml | |
Kari | 5 g | |
Zelená petrželka | 2 snítky | |
Sůl a pepř |
POSTUP PŘÍPRAVY
Očistíme cibuli a nasekáme.
Očistíme jablka, nakrájíme je na čtvrtky a pak na malé kousky.
Kuřecí stehýnka, cibuli a jablka vložíme do nádoby o objemu 4,2 l (Z-2042), přidáme 1,5 šálku vody a přiklopíme poklicí Syncro-Clik (Z-420-20).
Zapneme zdroj ohřevu a jakmile se červený knoflík vysune do horní polohy a zůstane v ní, zmírníme intenzitu ohřevu na minimum a necháme 30 minut vařit (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli).
Po 20 minutách zdroj ohřevu vypneme a necháme nádobu na hořáku. Před otevřením zmáčkneme červený knoflík na poklici Syncro-Clik, abychom zkontrolovali zbytkový tlak.
Vyjmeme kuřecí stehýnka a uložíme na teplé místo.
Tekutinu rozmixujeme pomocí mixéru MixSy (VO-022-K) na omáčku.
Kuřecí stehýnka vložíme do hluboké servírovací misky (Z-SB24D).
Podle chuti osolíme a opepříme a pokud chceme, přidáme několik kapek extra panenského olivového oleje.
Přelijeme připravenou omáčkou.
Posypeme sekanou zelenou petrželkou a kari kořením.
Podáváme teplé.
Tento pokrm je vynikající s „rýžovým pilafem” nebo rýží.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal | 271 |
Bílkoviny | 30 |
Tuk | 14 |
Uhlohydráty | 6 |