Katalog O světelné terapii Spokojení zákazníci Nejčastější otázky BIOPTRON v rukách odborníků

Léčivé světlo BIOPTRON a barevná terapie

09.06.2011

Zavřete oči a pokuste si představit svět černobíle: uvědomíte si, jak jsou barvy pro náš život důležité a jak náš organismus a všechny naše smysly na sebe s barvami navzájem působí. Žijeme v barevném prostředí, ve kterém barvy neustále ovlivňují naše tělo a naši mysl. Několik vědců a lékařů si před mnoha lety povšimlo obrovského potenciálu barev a vytvořilo základní prvky chromoterapie.

Působení barev

Užívání barev a světla vede k vyrovnání a zvýšení energie pro udržení našeho těla, mysli i ducha ve zdravém, uvolněném a harmonickém stavu. Barva je čistá vibrace a může zvyšovat nebo snižovat naši energii. Od barev nelze očekávat, že při každém zdravotním problému nahradí konvenční lékařskou péči, avšak pokud potřebujete svému tělu a své mysli dodat novou energii a zejména rovnováhu, potom jsou barevné filtry velmi účinné.

Barevná terapie představuje holistický svépomocný program. Používá se spolu s lékařským přístrojem pro světelnou terapii BIOPTRON. Lampa Bioptron Compact III je unikátní přístroj vyrobený ve Švýcarsku. Po vyjmutí základního filtru můžete využít přístroj společně s barevnými filtry jako ideální alternativní metodu pro posílení obranyschopnosti svého organismu, a to v pohodlí domova.

Barevné filtry – výroba

Barevné filtry se vyrábějí ručně ve francouzském Verrerie de Saint Just, a to podle antických způsobů výroby skla s tradicí starou 800 let. Výroba je skutečně alchymistický proces, výchozí materiál se zahřívá po několik hodin na teplotu 1400 stupňů Celsia, potom ho foukač nabere na sklářskou píšťalu a otáčením, foukáním a chlazením fouká do formy. Jde o milimetry a sekundy, na kterých záleží výsledek. Díky tomu toto foukané sklo vyniká vysokou jasností a vyšší průzračností. Díky vysoce kvalitnímu sklu zajišťuje každý barevný filtr optimální lámání světla, skýtá vynikající intenzitu barev a dovolí proniknout pouze té správné části světla. Důkazem ručního foukání je řada nepatrných nepravidelností a nestejnoměrností (jako drobné bublinky nebo skvrnky), ty nejsou na závadu terapie.

Skleněné filtry* jsou následně převezeny do Švýcarska, kde jsou obohaceny o bioinformace. Biofyzikální systém přenosu, který je ve ltrech použit, vyvinul výlučně pro společnost BIOPTRON AG Bioinformační institut v Curychu (Zürich Institute of Bioinformation).
*6 skleněných filtrů obohacených o bioinformace; filtr indigo je speciální plochý tónovaný skleněný filtr.

Bioinformace jsou založené na předpokladu, že lidské tělo neustále vysílá pole elektromagnetických vln, které někteří lidé nazývají aura. Toto elektromagnetické pole, jež tělo obklopuje, je světlo, které vaše tělo vydává: jsme koneckonců „živé fotobuňky“, které se příliš neliší od rostlin, a světelná fáze fotosyntézy odpovídá metabolismu, jenž probíhá v našich tělech. Elektromagnetické pole, jež obklopuje každou živou bytost, poskytuje nesmírně důležité informace o každém jednotlivém organismu: tento typ informací se spolu se stavem fyzického těla nazývá bioinformace.

Regenerační proces se odvozuje z rostlin, drahokamů, kovů, minerálů, stopových prvků i netečných plynů, fermentačních látek atd. Po modulaci na vhodné nositele mohou bioinformace výrazným způsobem oslovit schopnosti vašeho těla spojené s procesem sebeuzdravení. Tělo si prostřednictvím svého elektromagnetického pole vyměňuje řadu životně důležitých bioinformací. Barevná světla a rostlinné esence: při aplikaci na vaše tělo nebo jednotlivé orgány obnovují vaši rovnováhu a tělesnou i duševní pohodu.

Způsob používání skleněných filtrů

Nejprve opatrně stáhněte originální filtr, který byl nasazen ve výrobním závodě. Tento filtr se při barevné terapii nepoužívá. Na přístroj nasaďte potřebný barevný filtr, aniž byste vyvíjeli jakýkoli tlak. Po použití jej pomalu a opatrně odstraňte.

Barevné skleněné filtry udržujte co nejčistější a bez prachu. Filtry čas od času očistěte speciální utěrkou na brýle nebo  měkkou navlhčenou utěrkou.

POZOR! Nepoužívejte agresivní čisticí prostředky a v žádném případě nemyjte barevné skleněné filtry v myčce na nádobí.

  • VYUŽIJTE VLASTNOSTÍ JEDNOTLIVÝCH BAREV PŘÍMO NA POSTIŽENÉ MÍSTO (např. modrá umí chladit, proto se používá na záněty)
  • PODPOŘTE PROCES UZDRAVOVÁNÍ POMOCÍ ČAKER (lze svítit přímo na jednotlivé čakry, je možné ovlivnit i činnost endokrinních žláz)
  • POUŽIJTE SPECIÁLNĚ VYTVOŘENÉ PROGRAMY PRO PORUCHY V ORGANISMU

Využití vlastností barev

To, že na nás barvy působí a mají hojivý účinek není žádným tajemstvím. Terapie pomocí barev byla praktikována již ve starých kulturách: egyptské, indické a čínské. Dnes zaujímá  léčení barvami přední místo mezi alternativními léčebnými metodami.
Světelné podněty jsou zaznamenány v mozku hypofýzou a jsou předávány autonomnímu nervovému systému, odkud jsou uvolňovány stimulující nebo tlumící podněty pro látkovou výměnu, hladinu hormonů a krvetvorbu.

červená představuje zdraví, oheň, teplo, krev, vášeň, silnou vůli, přežití. Při použití na organismus stimuluje, aktivuje, přináší vitalitu, dynamizuje, zintenzivňuje, znovu uvolňuje v hloubce uloženou energii, posiluje smysly, přivádí k rozmachu pomalé procesy, dodává člověku pocit síly. Červená barva se používá, aby dodala energii, podnítila k pohybu, k bezprostřední reakci.
oranžová je veselá, kreativní a teplá barva plná radosti, která v sobě spojuje fyzickou energii s duševními vlastnostmi. Je to barva kreativity a schopnosti umět se přizpůsobit. Navozuje všeobecný pocit pohody a veselé mysli. Oranžová symbolizuje teplo a blahobyt a souvisí se sebeúctou: např. oranžová zeď v jídelně podpoří rodinnou sounáležitost, připomíná oranžové východy a západy slunce. Zahřívá, stimuluje (je jemnější než červená), uvolňuje křečovité stažení kosterního nebo hladkého svalstva.
žlutá je barvou rozumu a vnímání. V dávných dobách byla barvou, která symbolizovala život a radost. Váže se k vlastní hodnotě a k tomu, jak na sebe nahlížíme. Je to barva osobnosti a ega. Z psychologického hlediska je vhodná pro sklíčené a melancholické stavy. Žlutá je barva jasného myšlení, objektivity, bystrosti, důvěry, osobního kouzla. Obchodníkům se například doporučuje, aby nosili žlutou kravatu pro zdůraznění sebevědomí. Žlutá posiluje, otevírá, zvyšuje energii, povzbuzuje slabé procesy, uvolňuje ztuhlost, posiluje nervy.
zelená je barvou lásky, pokroku, růstu, nezkušenosti, plodnosti, naděje, rovnováhy a nového života. Rovněž je to barva pro zklidnění a utišení. Nosí ji na sobě chirurgové, aby uklidnili pacienta. Zelená barva upevňuje imunitní systém. Působí také proti stresu, udržuje v rovnováze tělesnou a psychickou energii, uvolňuje bolestivé a napjaté procesy, přináší uklidnění.
modrá barva je z psychologického hlediska při emočních stavech více zklidňující než barva zelená. Je to barva pro meditaci a duchovní rozvoj, neboť uvolňuje mysl. Je to barva pravdy, oddanosti, klidu a upřímnosti. Ale také vyšších duševních vlastností. Uklidňuje, brzdí, koncentruje, ochlazuje, proto se používá u popálenin a při snižování horečky, je ideální pro stimulaci hojivých procesů u zánětlivých stavů – bolesti zubů, očí, záněty kloubů, uvádí do pořádku hyperaktivní, nekontrolované a rušivé procesy, uklidňuje.
indigo je z psychologického pohledu barva, která je dobrá pro ukázněnost, uspořádání, důvěru a účinnost. Považuje se za barvu, která napomáhá odstraňovat návykové pohnutky. Odkrývá obavy, povzbuzuje a podněcuje k vlastní odpovědnosti. Symbolizuje uspořádání, koncentraci a povinnost: např. tmavé indigově modré obleky obchodníků, školní uniformy atd.
fialová se z psychologického hlediska váže k vlastnímu poznání a duchovnímu uvědomění. Vždy byla považována za léčivou barvu, povzbuzuje harmonii ega a ducha. Je to mocná barva a neměla by se používat u dětí. Jako uvolňující a duchovní barva se používá v kostelech, při pohřbech (aby se člověk cítil blíže k Bohu ohledně povzbuzení a pochopení), v terapeutických prostorách, domovech pro seniory; tato barva zbavuje lidi každodenních starostí. Inspiruje, zmenšuje, uklidňuje nervy, uvolňuje nervové podráždění, mírní bolesti.
Komentáře
*
*
* povinné položky
pusobeni barev
Podľa mňa sú farebné filtre sú úplnou zbytočnosťou, za ktorú si človek poriadne priplatí :-)
vložil: Leiko, 04.12.2011
Barvy a hojení
Dobrý den, prosím o radu, jakou barvu byste doporučili na svícení popraskaných bradavek, způsobené kojením novorozeně. Děkujeme
vložil: Eva, 18.09.2014
Odpoveď na komentář Barvy a hojení
Re: Barvy a hojení
Zde je odpověď naší spolupracující lékařky: Na popraskané bradavky doporučuji svítit základním filtrem 8-10 minut na každou bradavku, ze vzdálenosti do 10 cm. Pokud se objeví i mírný zánět - je možné použít zelený filtr, který má mírné desinfekční účinky (a svítit obdobně). Je nutné svítit na očištěnou pokožku (možno použít OXYSpray), případné mastě/krémy je možno použít po svícení. ...ještě bych chtěla upřesnit, že základní filtr je certifikovaný zdravotnický přístroj a barevná terapie je alternativní metoda, která v některých případech doplňuje léčbu základním filtrem a hlavně povzbuzuje energetická centra v těle.
vložil: David Potužník, 08.10.2014

Související produkty

BCT.jpg

Barevný set k BIOPTRON Compact III

Barevná terapie BIOPTRON pomáhá uvést energetická centra našeho těla do rovnováhy, posiluje je a zároveň stimuluje hojivé procesy našeho organismu. Barva je čistá vibrace a může zvy...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»