Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

Michael McNamara: Protizánětlivý účinek terapie Bioptron nabízí účinnou prevenci i léčbu

18.05.2014

Michael McNamara, M.D., je lékařem a současně zakladatelem lékařské kliniky LifeCheck v Monte Carlu. "Asi nejčastějším zdravotním problémem, na který předepisuju světelnou terapii Bioptron, jsou bolesti kloubů, především pak kolen, ramen a kotníků. Jedná se jak o sportovce, tak obézní lidi, kteří díky své nadměrné váze také extrémně přetěžují své klouby. Bioptron se mi osvědčil také při odstraňování bolestí krční páteře, kterou dnes už trpí i osmnáctiletí mladí lidé, zejména kvůli dlouhému vysedávání u počítače a před televizí," říká Michael McNamara. Navíc jako lékař se snaží nepředepisovat léky na vysoký krevní tlak nebo snížení cholesterolu a svým klientům nejčastěji doporučuje 6 rad. Chcete vědět, jaké to jsou rady?

Jako lékař se snažím nepředepisovat léky na vysoký krevní tlak nebo snížení cholesterolu

Mohl byste nám představit Monte-Carlo LifeCheck?

Monte Carlo LifeCheck centrum bylo založeno v roce 2003 v Monaku. Jako lékař působím v Monackém knížectví už od roku 1986. Začínal jsem ale jako vědecký pracovník na Kalifornské univerzitě v Berkeley, kde jsem se zabýval výzkumem magnetické rezonance. Později jako specialista radiolog diagnostik v nemocnici v Monte Carlu jsem pomáhal se zaváděním této moderní diagnostické metody do praxe. To byl také důvod, proč jsem přesídlil do Evropy. Už od dob působení na univerzitě jsem se velmi zajímal o preventivní neinvazivní metody vyšetření, především pak kardiovaskulárních onemocnění a zejména infarktu.

V roce 2000 jsem se rozhodl opustit nemocnici a založit Monte Carlo LifeCheck centrum, kde poskytujeme svým klientům za využití nejmodernějších radiodiagnostických metod, jako je magnetická rezonance nebo CT vyšetření, kompletní vyšetření jejich zdravotního stavu. Naše vyšetření jsou tak důkladná, že dokážeme diagnostikovat i 5% riziko infarktu. Je pravda, že při takto nízké úrovni rizika může infarkt nastat až za deset nebo dvacet pět let, ale také nikdy. Důležité je však to, že naši klienti přesně znají svůj zdravotní stav a na základě doporučení na změnu životního stylu – změna jídelníčku, aktivní pohyb, potravinové doplňky atp. – mohou zdravotním problémům předejít. Samozřejmě za předpokladu, že se řídí našimi doporučeními. Jako lékař se snažím nepředepisovat léky na vysoký krevní tlak, snížení cholesterolu atp., ale někdy je to nezbytné.

Kdo jsou vaši klienti?

Většina našich klientů nežije přímo v Monte Carlu. Přicházejí k nám na vyšetření lidé z Anglie, Irska, Skotska, bývalých zemí Sovětského svazu atp. Našimi klienty jsou mimo jiné politici, byznysmeni, herci, muzikanti, modelky, ale i vrcholoví sportovci. Všichni mají jedno společné: chtějí přesně vědět, co se děje v jejich těle a jaký je jejich zdravotní stav. Velmi často jsou vystaveni vysokému stresu, jsou hodně zaneprázdnění, často cestují, mají špatné stravovací návyky a minimálně se pohybují. Průměrné stáří našich klientů se pohybuje mezi 45–50 lety, máme ale i šestnáctileté nebo osmdesátileté zájemce o vyšetření.

Naše vyšetření je komplexní, ale protože kardiovaskulární choroby představují celosvětově nejčastější onemocnění, zaměřujeme se především na ně. Dále provádíme testy např. na rakovinu, mrtvici, onemocnění jater, ledvin, pohybového aparátu, tj. klouby a svaly atd. Naším cílem je pomoci klientům vyhnout se chirurgickému zákroku, protože je vždy lepší člověka léčit „přirozenou“ cestou bez nutnosti operace.

Jak jsem už řekl, onemocnění srdce představuje nejčastější onemocnění. Navíc více než 50 % pacientů trpících tímto zdravotním problémem je obézních. A z nich má téměř 90 % diabetes nebo u nich v nejbližší době propukne. Největší riziko u tohoto typu onemocnění představuje to, že necítíme žádné poškození uvnitř našeho těla.

Svým klientům dávám 6 rad

Svým klientům dávám nejčastěji těchto šest rad: žádné bílé pečivo, žádné těstoviny, žádná rýže, žádné brambory, žádné sladké nápoje, žádné dezerty. Jestliže dokážete přestat jíst těchto šest potravin zhubnete až 50 % požadované váhy, zbylých 50 % se pak musíte zbavit zvýšenou fyzickou aktivitou.

Při vyšetření se setkávám nejčastěji s těmito třemi velmi rizikovými faktory: poškození koronárních tepen, poškození plic od kouření cigaret a nadměrné množství břišního tuku. Břišní tuk je nebezpečný z toho důvodu, že se z něj vyplavují do krve mastné kyseliny a molekuly se zánětlivými látkami, které následně dokáží vážně poškodit játra. Dochází totiž ke zjizvení jaterní tkáně, jež je podobné jako u cirhózy. Takto poškozená jatra jsou pak náchylnější ke vzniku rakoviny.

 

Kolik let už používáte světelnou terapii Bioptron ve své lékařské praxi?

Světelnou terapii Bioptron, konkrétně přístroj Bioptron Compact (nyní nahrazen novým modelem Bioptron MedAll, pozn. red.), jsem začal používat nejprve jako soukromá osoba před asi osmi lety. Tehdy jsem trpěl zánětem šlach na spodní části chodidla, který je velmi bolestivým zdravotním problémem. Některé dny jsem nemohl ani došlápnout, a proto bylo pro mě problematické i vstát z postele. Nejprve jsem používal speciální boty, ale pak jsem vyzkoušel Bioptron. Svítil jsem šest až osm týdnů, už si přesně nevzpomínám, čtyři až pět dní v týdnu deset minut a všechny problémy odezněly. Po několika měsících se pak ještě jednou zánět šlach na chodidle opakoval, ale to už k úspěšnému vyléčení stačilo svítit s Bioptronem jen deset dní. Dále jsem světelnou terapii Bioptron využíval k léčbě ramene, které jsem si poranil při plážovém volejbalu, a také pooperační jizvy v obličeji. Neopatrný lyžař mi totiž způsobil hranou lyže ošklivou řeznou ránu v obličeji, kvůli níž jsem musel podstoupit zákrok u plastického chirurga. Musím přiznat, že když jsem viděl fotky jizvy před a po použití světelné terapie, byl jsem výsledným rozdílem ohromen.

Na základě těchto svých dobrých zkušeností jsem začal světelnou terapii doporučovat i svým klientům, a to především při problémech s rameny, zády, krkem, chodidly a také k urychlení léčby řezných poranění. V ordinaci využívám zatím Bioptron Compact, ale v blízké době hodlám pořídit oba větší modely, tedy Bioptron Pro 1 a Bioptron 2.

Stačí, když svítíte každý den 10 minut

Jaká je hlavní výhoda terapie Bioptron, kterou byste na základě vlastní zkušenosti zmínil?

Mezi hlavní výhody světelné terapie Bioptron patří to, že se jedná o cenově velmi výhodnou terapii, která pomáhá snižovat úroveň zánětu, tiší bolest, urychluje hojení poranění, nemá žádné vedlejší efekty a není časově náročná. Stačí, když svítíte každý den 10 minut. Stručně řečeno, světelná terapie Bioptron opravdu funguje a pomáhá.

Jaká je nejčastější lékařská indikace, na níž předepisujete světelnou terapii Bioptron?

Asi nejčastějším zdravotním problémem, na který předepisuju světelnou terapii Bioptron, jsou bolesti kloubů, především pak kolen, ramen a kotníků. Jedná se jak o sportovce, tak obézní lidi, kteří díky své nadměrné váze také extrémně přetěžují své klouby. Bioptron se mi osvědčil také při odstraňování bolestí krční páteře, kterou dnes už trpí i osmnáctiletí mladí lidé, zejména kvůli dlouhému vysedávání u počítače a před televizí.

Kdy doporučujete světelnou terapii Bioptron jako doplňkové ošetření pro podpoření tradičních lékařských metod a kdy jako monoterapii?

Jako doplňkovou léčebnou metodu doporučuju světelnou terapii Bioptron po chirurgickém zákroku. Také jako podpůrnou léčbu každému, kdo má velké bolesti, zánět nebo poranění a bere prášky. Jako monoterapii předepisuju terapii Bioptron svým obézním pacientům, dále lidem, kteří trpí na vysoký cholesterol nebo onemocněním věnčitých tepen.

Obézním pacientům nedoporučuju světelnou terapii Bioptron proto, že jim pomůže snížit váhu nebo rozpustit tuk, ale proto, že má protizánětlivé účinky. Břišní tuk totiž do těla, resp. krevního oběhu, uvolňuje velké množství zánětlivých látek. Každodenní aplikace terapie Bioptron omezuje zánět způsobený tukovými buňkami. Klientům s kardiovaskulárním onemocněním radím také svítit na krční tepny, které jsou těsně pod kůží, a tudíž k nim pronikne více polarizovaného světla, které má protizánětlivé účinky. Délka aplikace se liší podle vážnosti onemocnění. Většinou ale stačí svítit 4–10 minut denně, ve výjimečných případech až 30 minut. Navíc při aplikaci světelné terapie Bioptron můžete sedět pohodlně před televizí a sledovat svůj oblíbený seriál.

Mohl byste jako lékař předpovědět budoucnost světelné terapie Bioptron?

Podle mého názoru bude světelná terapie Bioptron ve stále větší míře používána pro svůj protizánětlivý účinek nejen jako účinná prevence, ale i doplňková léčebná metoda v boji s mnoha nemocemi. Má tedy velký potenciál. Své uplatnění nachází i při léčbě některých psychických onemocnění, jako je například sezónní afektivní porucha vznikající v zimním období v důsledku nedostatku slunečního záření. Mojí vizí je tedy využití světelné terapie Bioptron v kombinaci se zdravou životosprávou a aktivním životním stylem jako všeobecné prevence onemocnění. V mnoha případech nám terapie Bioptron pomáhá také zastavit progresivní průběh onemocnění, které se pak už nezhoršuje, a to už je nutno brát taktéž jako velké vítězství. Jedná se tedy o neinvazivní, ale přitom účinnou metodu zdravotní prevence.

Rozhovor společnosti Zepter International poskytl Michael McNamara, M.D., Diagnostic Radiologist, Monte Carlo LifeCheck

 

Více o BIOPTRON MedAll »


Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

MedallDev_6_Flat.jpg

BIOPTRON MedAll se stojanem

BIOPTRON MedAll - jednička v oboru léčebné světelné terapie! Švýcarský přístroj světelné terapie BIOPTRON MedAll je novým modelem nahrazujícím BIOPTRON Compact III, avšak s větším p...
B2_2343.jpg

BIOPTRON 2 s podlahovým stojanem

Lampa BIOPTRON 2 je vzhledem k velikosti určena především pro větší zdravotnická pracoviště, profesionální sportovní kluby a rekondiční centra. Doporučujeme jej také pro domovy seni...
BProOne.jpg

BIOPTRON Pro 1 se stolním stojanem

Bioptronová lampa BIOPTRON Pro 1, střední model bioptronové lampy, je určen jak pro použití v domácnostech, tak ve sportovních klubech nebo fitness centrech. Dále se tato biolampa h...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»