Potraviny proti stárnutí + recept na detoxikační koktejl
Čerstvé ovoce a zelenina by měly být součástí našeho každodenního jídelníčku. Jsou ale i potraviny, které vyžadují vhodnou přípravu, abychom z nich získali zdravé jídlo. Při běžné přípravě, když vaříme ve vroucí vodě nebo smažíme v nasycených, přepálených tucích, totiž potraviny v podstatě ničíme, a tak jídlo, které nám mělo dodat potřebné živiny, ochudíme o všechny výživné a zdraví přínosné látky. Nádobí Zepter Masterpiece je jedinečným řešením pro přípravu zdravých pokrmů. Vaříme bez přidání vody, smažíme bez tuků, a tak připravujeme jídlo způsobem, který zachovává nutriční a organoleptické vlastnosti. Objevme společně mimořádné vlastnosti potravin, které pomáhají v boji proti stárnutí!
Pomeranče
Jsou plné vody, takže hydratují naši pokožku a naše buňky. Rovněž jsou vynikajícím zdrojem vitaminu C, vitaminu A a vápníku. Antioxidant vitamin C při konzumaci ve své přirozené formě (např. v pomerančích) napomáhá v boji proti poškození kůže způsobenému sluncem a znečištěním, redukuje vrásky a zlepšuje celkovou strukturu pokožky. Vitamin C hraje důležitou roli při tvorbě kolagenu, který vytváří podpůrný systém naší pokožky.
Avokádo
Avokádo obsahuje zdravý typ tuku, tzv. mono-nenasycené mastné kyseliny, které pomáhají naši pokožku udržet hydratovanou. Tytéž zdravé tuky nám také pomáhají absorbovat některé vitaminy a živiny, které naše kůže potřebuje. Nejnovější výzkum ukazuje, že avokádový olej dokáže podpořit přežití buněk vystavených vysokým koncentracím volných radikálů, které jsou destruktivní a způsobují stárnutí a choroby.
Hroznové víno
Antioxidační a protizánětlivé vlastnosti červeného hroznového vína chrání pokožku před oxidačním poškozením a zánětlivými obtížemi. Fytonutrienty v hroznovém vínu jsou nesmírně důležité v boji proti stárnutí. Resveratrol v hroznových jádrech, dužině a slupce zvyšuje účinek tří genů spojovaných s dlouhověkostí, což hraje v boji proti stárnutí důležitou roli. Pro zdraví kůže jsou důležité také alfa-hydroxykyseliny. Hrozny obsahují alfa-hydroxy-kyseliny, které pomáhají udržet pleť hladkou a bez vrásek.
Libové hovězí maso
Libové hovězí představuje skvělý způsob, jak získat vysoce kvalitní bílkoviny, které napomáhají tvorbě kolagenu.
Růžičková kapusta, brokolice, květák
Všechna tato zelenina obsahuje fytochemikálie, vitaminy a minerály, a rovněž vlákninu, která je velmi důležitá pro naše zdraví. Jsou vynikajícím zdrojem vitaminů A a C, které prospívají naší kůži, a také kyseliny listové. Vitamin C podporuje tvorbu kolagenu, zatímco vitamin A a kyselina listová mohou přispívat k ochraně před poškozením sluncem. Dalším důvodem, proč bychom měli jíst hodně brukvovité zeleniny, jsou její antioxidační, protizánětlivé a ochranné vlastnosti.
Losos
Tato ryba představuje jeden z nejlepších způsobů, jak dodat do naší diety zdravé omega-3 nenasycené kyseliny. Omega-3 tuky napomáhají pokožku hydratovat a chránit před škodlivým UV zářením, čímž zabraňují předčasnému stárnutí a vzniku vrásek. Kromě toho losos obsahuje další důležitou látku, napomáhající v boji proti vráskám: astaxantin. Astaxantin je karotenoid, který má na svědomí růžové zabarvení lososa. Je to silný antioxidant, jenž pomáhá odstranit volné radikály, které vznikají působením ultrafialového záření na pokožku.
Tip: Nejzdravější recepty najdete v Zepter kuchařce. Doporučujeme recept Pošírovaný losos nebo vyzkoušejte
Detoxikační koktejlIngredience:
Postup: |
Nejsou žádné komentáře