Pudink Amaretto
Ingredience (4 porce)
Mléko | 250 ml | |
Čerstvá smetana | 250 g | |
Vejce | 5 ks | |
Cukr | 150 g | |
Likér “Amaretto” | 150 ml |
POSTUP PŘÍPRAVY
Mléko a smetanu nalijeme do nádoby o objemu 2,5 l (Z-1625).
Nádobu přiklopíme poklicí, zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme tekutinu k varu (šipka indikátoru tepelné regulace by neměla překročit zelené pole).
Mezitím v misce o průměru 20 cm (Z-CB20) ušleháme vejce s cukrem.
Vaječnou směs vlijeme do vroucího mléka. Dobře promícháme. Nepřiklápíme poklicí. Když je směs teplá, přilijeme likér “Amaretto”.
Směs nalijeme do formiček a necháme péci v troubě při teplotě 90 °C po dobu asi 35 až 40 minut.
Pudink necháme na chladném místě vychladnout a poté vyklopíme z formiček a podáváme.
Krásně vypadá podávaný v kávové soupravě Cobalt Royal (na obrázku)
Jídelní a kávová souprava Cobalt Royal »
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal | 608 |
Bílkoviny | 13 |
Tuk | 32 |
Uhlohydráty | 51 |