Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

S nádobím Zepter vždy uvaříme chutně, rychle a zdravě

17.12.2013

Co přináší vaření v Zepter nádobí, jak se udržuje, jaká jídla si v něm nejčastěji připravují a jak chutná zelenina připravená v páře? Tyto a mnoho dalších otázek jsme položili manželům Vojáčkovým ze Židlochovic, kterým s odpovídáním pomáhal jejich vnuk Radek. Všichni se shodli, že „…jakékoli jídlo připravené v parních košících je dobré. Příprava jídla v páře za pomoci parních košíků přinesla do naší kuchyně doslova revoluci.“ Přečtěte si celý rozhovor shrnující více než tříleté zkušenosti manželů Vojáčkových s nádobím Zepter Masterpiece.

Mít svého reprezentanta je podle mě obrovská výhoda

Jak dlouho znáte společnost Zepter?

Společnost Zepter a její výrobky známe už delší dobu, asi od roku 1996. S manželkou jsme se sami osobně ale první předváděcí akce zúčastnili až na podzim 2010, kdy skončila životnost našemu starému smaltovanému nádobí. 

Jak vzpomínáte na svou první prezentaci?

Jak už jsem říkal, první prezentace jsme se s manželkou zúčastnili poprvé na podzim roku 2010, když jsem se rozhodovali, jaké si pořídíme nové nádobí. Od nádobí značky Zepter jsme si slibovali, že bude vynikající. Původně jsme si ale šli na prezentaci, která se uskutečnila na Skořepce v Brně, jen pro informace a poslechnout si přednášku o zdravém vaření, abychom se mohli zodpovědně rozhodnout. Ze způsobu prezentace, příjemné atmosféry i přístupu reprezentantů jsme byli nejprve mile překvapeni a pak nadšeni.

Náš původní záměr poslechnout si jen prezentaci a odnést si domů informace vzal ale za své v průběhu praktické ukázky vaření několika jídel současně na jedné plotýnce v tzv. „komínku“. Jídlo – vařila se polévka, maso se zelím a zelenina s bramborem – bylo nejen rychle uvařené, ale především zdravé a chuťově vynikající. To nás nakonec definitivně přesvědčilo, takže jsme si na místě objednali sadu nádobí Zdraví a tyčový mixér mixSy k tomu. Po několika měsících jsme naši „Zepter sbírku“ zkompletovali nákupem indukčního vařiče. (smích)

Celkem jsme se v průběhu tří let zúčastnili asi šesti prezentací: třikrát v Brně a třikrát jsme ji uspořádali přímo u nás doma. Na domácí prezentaci nám naše reprezentantka paní Irena Hlůšková, která je velmi sympatická a máme ji moc rádi, vždy poradí a prakticky předvede přípravu některých jídel. Naposledy nám uvařila na Zepter způsob kuřecí maso, masový vývar, francouzské brambory a palačinky. Mít svého reprezentanta je podle mě obrovská výhoda, vždy když se nám něco nedaří nebo si potřebujeme cokoli upřesnit, zavoláme paní Hlůškové a ona nám ochotně poradí.

Příprava jídla v páře za pomoci parních košíků přinesla do naší kuchyně doslova revoluci

Co se Vám vybaví pod pojmem zdraví?

Zdraví je to nejdůležitější v životě. Já sám trpím na astma. Náš čtrnáctiletý vnuk má cukrovku prvního typu, takže si denně musí píchat inzulín, a k tomu je celiatik, což vyžaduje striktní dodržování bezlepkové diety. Před nedávnem mu doktorka při lékařské prohlídce navíc sdělila, že má tak vysokou úroveň cholesterolu, že kdyby mu bylo šedesát, tak už je po infarktu. To nás přinutilo k tomu, že pro vnuka vaříme bez mouky a s minimem tuku – a k tomu se ideálně hodí nádobí Zepter. Už méně důležité je to, že za dva roky jdeme s manželkou do důchodu, takže bychom se chtěli ještě o trochu více věnovat svému zdraví, například formou zdravého vaření v nádobí Zepter.

Proč jste si pořídili nádobí Zepter?

Hlavní důvody byly dva: zdravě vařit pro vnuka a nahradit vysloužilé smaltované nádobí. Jídlo ve smaltovaném nádobí musíte připravovat s velkým množstvím tuku, i přesto se ale dost často připálí a pak se špatně umývá. Oproti tomu v nádobí od Zepteru se nejen skvěle a zdravě vaří, navíc se i dobře myje. A když už v něm něco připálíte, stačí připáleninu zalít horkou vodou, chvíli počkat, setřít ji houbičkou a nádobí září jako nové.

Úplně poprvé jsme si v nádobí od Zepteru, když jsme si ho přinesli domů, připravili zeleninovou polévku (s tlakovou poklicí Syncro-Clik), zeleninu a maso. Jinak rádi vaříme všechny druhy polévek, tedy jak zeleninové, tak masové. Výborné jsou také bezlepkové těstoviny, karbanátky ve woku, zelenina, rýže, brambory, luštěniny, bramborové knedlíky nebo tvarohové vdolečky. Musím ale přiznat, že manželka se ještě musí zdokonalit ve smažení klasických řízků na Zepter způsob. (smích)

Skvěle se nám osvědčily parní košíky v „komínku“ – dole připravíte maso, nad tím zelí a v parním košíku úplně nahoře brambory. Jídlo je hotové za patnáct minut a je strašně dobré. Všichni můžeme potvrdit, že jakékoli jídlo připravené v parních košících je dobré. Příprava jídla v páře za pomoci parních košíků přinesla do naší kuchyně doslova revoluci.

Vařit v Zepter nádobí baví i našeho vnuka Radka. Rád navštěvuje stránky Zepterclubu, kde jsou uveřejněny zajímavé recepty, a pak podle nich buď sám zkouší uvařit, nebo radí manželce, která je profesionální kuchařka. Občas se u toho i pohádají. (smích) Samozřejmě vaříme i podle Zepter kuchařek, které jsme dostali k nádobí. Vařili jsme i podle DVD Zepter vaří s Italem.

Jaká je vaše nejoblíbenější nádoba a co si v ní nejraději připravujete?

Asi nejlepší je wok, který se nám zatím nejvíce osvědčil. Děláme si v něm karbanátky, čínu, rizoto nebo skvělé hranolky, k jejichž přípravě stačí jen 0,5 dcl oleje, zatímco ve fritovacím hrnci by to bylo 5 litrů. Ale musím přiznat, že občas i trochu nezdravé škvarky (smích). Wok je vynikající na čínu – nejprve si v něm opečeme maso, pak přidáme rýži, kterou orestujeme, k tomu ještě zeleninu, zalijeme přiměřeným množstvím vody a za 15 minut máme uvařené skvělé jídlo.

Oblíbili jsme si také malou nádobu o objemu 1,3 l, ve které si připravujeme většinou brambory. Je to ideální velikost pro přípravu jídla pro dva – vnuk je u nás jen o víkendech. A pak pánev s průměrem 20 cm, v níž si zase připravujeme francouzské brambory nebo pizzu.

Indukční vařič a tlaková poklice Syncro-Clik je duo, které doslova během chvilky vykouzlí vynikající jídlo

Co Vám osobně každodenní používání nádobí Zepter přináší?

Jednoznačně rychlost, tedy úsporu času a peněz za spotřebovaný plyn nebo elektřinu. Třeba masový vývar jsme dříve ve smaltovaném nádobí na plynovém sporáku vařili 45 minut, zatímco na indukčním vařiči v Zepter nádobí s akutermickým dnem a s tlakovou poklicí Syncro-Clik nám to trvá jen 20 minut. Nezanedbatelná je i úspora tuku, kterou pociťujeme na našem zdraví. Když jsme vařili ve smaltovaném nádobí, tak jídlo bez přehánění plavalo v tuku, zatímco teď stačí opravdu malá kapka oleje. Indukční vařič a tlaková poklice Syncro-Clik je duo, které doslova během chvilky vykouzlí vynikající jídlo.

Doporučil byste nádobí Zepter i ostatním lidem?

Ano, určitě bychom ho všichni tři doporučili i ostatním. Šetří naše zdraví, čas a energii. Navíc je vyrobeno z kvalitního materiálu s doživotní zárukou. S nádobím Zepter vždy uvaříme dobře, rychle a zdravě. Tak dobrou rýži jako v nádobí Zepter neuděláte nikde jinde.

Rozhovor společnosti Zepter International poskytl Jan Vojáček za podpory manželky Ludmily a vnuka Radka


Více o nádobí Zepter SmartLine »

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

Zepter_Radio_Inducti_7D77B2.jpg

Rádiový indukční vařič

Rádiový indukční vařič spolu s digitálním termokontrolem může zcela sám upravovat intenzitu ohřevu, což zaručuje plně automatizovaný a plynulý proces přípravy jídla od začátku až do...
Mixsy_VG-022-K_01.jpg

Mixér MixSy

Multifunkční kuchyňský tyčový mixér, který vás nenechá nikdy na holičkách a vždy je připravený k vašim službám. Šetří čas, námahu i peníze. Můžete jej používat přímo v nádobách na v...
SmartLine_nadoba.jpg

Nádoby na vaření SmartLine

SmartLine: nová generace nádobí Zepter! Akutermické dno nádob rychle akumuluje teplo a přenáší ho do potravin, které se tak vaří při nízkých teplotách. Tělo Zepter nádoby je vždy je...
Z-W3045.jpg

Pánev wok Zepter SmartLine

Wok je široká oblá pánev s akutermickým dnem, snadno se udržuje. Je ideální nejen na přípravu asijských specialit, ale i výborných soté, masových nudliček s těstovinami, pórkem, hou...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»