Zdravé a rychlé vaření s tlakovou poklicí Syncro-Clik®
Tlakové vaření s poklicí Syncro-Clik® od společnosti Zepter International představuje ideální způsob přípravy jak klasické české kuchyně, tak zdravých a vegetariánských jídel. Jejím používáním může být doba vaření zkrácena až o 80 %, a proto lze dosáhnout na energii téměř 60% úspory. Poznejte výhody vaření v páře, bez nutnosti přidání vody, oleje nebo tuků.
Úspora času a energie!
Jedním z nejzdravějších a také časově nejméně náročných způsobů přípravy jídla je vaření v tlakovém hrnci. Pod tlakem je dosahováno mnohem vyšší teploty než při běžném vaření a navíc horká pára uvaří jídlo rychle, rovnoměrně a chutně. Rychlejší vaření je lepší pro zachování kvality jídla. Nemůžete vařit zdravěji, chutněji a rychleji než v tlakové nádobě, v níž se teplo uchová po dlouhou dobu. Chutná jídla, křehké maso a jemné ryby jsou dokonale uvařené během několika minut.
Pomocí jedné jediné poklice Syncro-Clik® o průměru 20 cm přeměníte jakoukoli nádobu z kolekce nádobí Zepter Masterpiece o stejném průměru, na jejímž dně je vyražen symbol korunky, v plně funkční a vysoce kvalitní systém pro rychlé tlakové vaření. Díky hermeticky těsnému uzavření se může teplota uvnitř nádoby zvýšit až na zhruba 120 °C a tlak dosáhne úrovně cca 1 bar. To vytvoří zcela výjimečné a ideální podmínky pro zdravé, rychlé a ekonomické vaření – při použití tlakové poklice Syncro-Clik® může být doba vaření až o 80 % kratší než při běžném způsobu vaření, a proto dochází k úspoře energie až o 60 %.
Zdravé vaření bez soli a tuků
Tlakové vaření s poklicí Syncro-Clik® je vaření bez tuku, protože jídlo je uvařeno v páře, takže se tuk během přípravy může vyvařit. Systém Zepter pro rychlou přípravu jídla zintenzivňuje jeho přirozenou chuť, a proto k dochucení nemusíte používat žádnou sůl. Je ideální pro přípravu nízkotučných a vegetariánských jídel. V potravinách je zachována většina vitaminů, minerálů a zelenina neztrácí svou přirozenou barvu.
Díky systému Syncro-Clik® mohou i ty nejvytíženější lidé snadno a rychle připravit zdravá a chutná jídla. Využijte výhod zdravého a rychlého vaření se systémem Zepter!
Doporučené doby vaření
POLÉVKY
- Fazolová (namočené fazole) 15–20 min
- Hrachová (namočený hrách) 10–15 min
- Hrachová (nenamočený hrách) 15–20 min
- Čerstvá zelenina 4–8 min
- Krupicová kaše 3–5 min
- Gulášová 15–20 min
- Ovesná polévka 3–4 min
- Bramborová polévka 4–6 min
- Čočková (namočená čočka) 8–10 min
- Čočková (nenamočená čočka) 15–20 min
- Minestrone 8–10 min
- Rýžová polévka 8–10 min
- Hovězí vývar 35–40 min
- Kuřecí vývar 25–35 min
- Polévka s těstovinami 3–5 min
- Rajská polévka s rýží 8–10 min
- Cibulová polévka 2–3 min
MASO
- Guláš 15–20 min
- Masová sekaná 20–25 min
- Skopové maso s hrachem 15 min
- Kuře (v závislosti na druhu a velikosti) 25–30 min
- Telecí maso (malé kousky) 6 min
- Restované telecí maso 15–20 min
- Telecí nožičky 15–20 min
- Telecí ragú s rýží 10–12 min
- Krůtí stehno 25–35 min
- Restované maso 35–45 min
- Žebírka s kyselým zelím a bramborami 8–10 min
- Šunka (restovaná) 20–25 min
- Šunka (vařená) 30–35 min
- Restované vepřové maso 20–25 min
- Vepřové nožičky 35–45 min
- Vepřové na kari koření 10–15 min
- Uzené pečeně 35–45 min
- Telecí a vepřový jazyk 20–25 min
PŘÍLOHY A DALŠÍ POKRMY
- Krupice (semolina) 3–5 min
- Bramborové noky 8–10 min
- Těstoviny 3–5 min
- Rýžový nákyp 10 min
- Hnědá rýže 15–20 min
- Vařená rýže 10 min
KOMPOTY
- Jablka – jablkový kompot 1–3 min
- Meruňky, broskve 3 min
- Hrušky 3–6 min
- Třešně, švestky 2–3 min
- Celé sušené ovoce (namočené) 4–5 min