Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

Zepter partnerem VIZE 97 v boji proti rakovině

18.09.2014

Společnost Zepter International v letech 2014 a 2015 významně podpořila Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Jako generální partner podpořila jeden z jejích nejvýznamnějších programů: Včasná diagnóza a prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku. Spojení obou partnerů je logické. Zepter dlouhodobě podporuje zdravý životní styl prostřednictvím zdravého vaření a stravování, tím pomáhá v prevenci tohoto závažného onemocnění.

Přečtěte si více o partnerství Zepter a Nadace VIZE 97 z let 2014 a 2015 níže.

Nevhodné stravování je dnes velkým problémem naší civilizace. Kardiovaskulární onemocnění a onemocnění rakovinou dosahují epidemiologických rozměrů. Stále častějším onemocněním je také diabetes a další s ním související onemocnění. Hippocratés řekl: “nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo,” to ale v dnešní době, kdy jsme spíše z jídla, které jíme nemocní, už moc neplatí. Proto se společnost Zepter International již více než 25 let aktivně zabývá informováním o nebezpečích plynoucích z konzumace nezdravé stravy, nekvalitní vody či dýchaní znečištěného vzduchu a poskytováním jejich řešení. S produkty společnosti Zepter lidé získávají právo volby na zdravější a delší život.

Nádobí Zepter Masterpiece Cookware je celosvětově nejlepší a nejvyspělejší patentovaný systém, který umožňuje vhodnou, trvalou přípravu zdravého jídla v zájmu lepšího a delšího života. Kombinace multifunkčních prvků systému Zepter umožňuje vhodnou přípravu, vaření, smažení, servírování a uchovávání zdravého jídla. Jedinečná kombinace prvotřídní oceli 316L, špičkové technologie, nejmodernějších patentovaných výrobních postupů a nadčasového italského designu Zepter umožňuje vaření bez přidání vody, smažení při nízké teplotě bez přidání karcinogenních tuků i pečení bez tuků, díky čemuž se zachovávají v potravinách vitamíny a minerální látky. S multisystémem Zepter se jídlo vaří ve vlastní šťávě, což zachová důležité živiny a organoleptické vlastnosti. Vhodně připravené jídlo je nejen chutnější, ale také výživné. Multisystém Zepter šetří jídlo, energii, čas i peníze, ale hlavně chrání ZDRAVÍ.

Dle Světové zdravotnické organizace se rakovina řadí mezi nejčastější příčiny úmrtí na celém světě, což představuje až 8,2 milionu úmrtí v roce 2012. Kolorektální karcinom je třetí nejčastější formou rakoviny na světě s téměř 1,4 milionu nových případů diagnostikovaných v roce 2012.  Budoucnost nevypadá nadějně, předpověď pro rok 2035 je 2,4 milionu nových diagnostikovaných případů ročně. Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny vydala v roce 2013 studii, která staví Českou republiku na 4. místo ve výskytu rakoviny tlustého střeva diagnostikované u mužů v roce 2012.

 

Je tedy třeba se neustále věnovat osvětě a co nejvíce o problému veřejnost informovat. K tomu je zapotřebí nemalého úsilí, které vynakládá Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Posláním společnosti Zepter International je pomáhat lidem žít déle, zdravěji a úspěšněji, a proto se rozhodla Nadaci VIZE 97 v boji proti onemocnění rakovinou tlustého střeva a konečníku podpořit.

„Velice nás těší, že se společnost Zepter rozhodla stát generálním partnerem programu Včasná diagnóza a prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku. Česká republika patří celosvětově mezi země s nejvyšším výskytem tohoto onemocnění. Je proto nezbytné co nejvíce o tomto problému veřejnost informovat a šířit také nejnovější znalosti a zkušenosti mezi odbornými lékaři. Společnost Zepter nám v tomto bude velmi nápomocná,“ uvádí Vangelis Zingopis, ředitel Nadace VIZE 97.

Mezinárodní zdravotnický seminář o kolorektálním karcinomu pro odbornou veřejnost

V rámci programu Včasná diagnóza a prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku podpořila společnost Zepter International v roce 2014 uspořádání mezinárodního zdravotnického semináře o kolorektálním karcinomu pro odbornou veřejnost ve spolupráci s ředitelem Ústřední vojenské nemocnice v Praze - Střešovicích a předním odborníkem v oboru gastroenterologie plk. Prof. Miroslavem Zavoralem, Ph.D. Seminář proběhl 29. září 2014 v kostele sv. Anny - Pražské křižovatce.



Dále společnost Zepter podpoří vydání osvětové brožury k projektu kolorektálního karcinomu, která bude distribuována od ledna roku 2015 v nákladu 208 000 ks do 2 350 ordinací praktických lékařů a postupně také zákazníkům a spolupracovníkům společnosti Zepter v České republice. „Nejvíce našich zákazníků jsou rodiny s dětmi. Stále více vnímáme jejich zájem o zdravé stravování a správnou přípravu pokrmů. Pomáháme jim odhalovat škodlivé stravovací návyky a nevhodné postupy při přípravě jídel. Spoluprací s Nadací VIZE 97 se chceme ještě více zapojit do boje proti rakovině tlustého střeva,“ uvádí generální ředitel společnosti Zepter International, s.r.o. Ciaran Seamus Kelly.

Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 má poměrně široký okruh zájmů, což vyplývá ze zaměření jejích zřizovatelů a z tradic, na něž navazuje. Nadace působí hlavně v oblasti sociální, zdravotnické, vzdělávací a kulturní, příležitostně organizuje nebo podporuje různé počiny na poli péče o lidská práva a rovněž reaguje na aktuální potřeby společnosti. Nadace se přitom snaží – v duchu svého názvu – hledat a podporovat především to, co míří do budoucna, to, co se dnes může někomu zdát méně důležité nebo dokonce okrajové, co se ale teprve časem zhodnotí, to, co má povahu příkladu či modelu, co je spíš dalekozraké než krátkozraké, co má rys průkopnictví či vizionářství. Menšími finančními částkami Nadace zároveň jednorázově i pravidelně podporuje nejrůznější organizace a jednotlivce, kteří naléhavě potřebují pomoc. Po odchodu prezidenta Václava Havla v roce 2011 Nadace pečuje o jeho odkaz. Více na www.vize.cz.

Symbolický šek na podporu projektu Včasná diagnóza a prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku předal Nadaci VIZE 97 v neděli 5. října v prostorách kostela Sv. Anny prezident společnosti Zepter International pan Philip Zepter přímo do rukou předsedkyně správní rady Nadace.


Více o nádobí Zepter Smart Line


 

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

quadra.jpg

Nádoby na vaření QUADRA SmartLine

QUADRA jsou elegantní čtvercové nádoby s pyramidovým dnem, ideální pro vaření bez vody a tuku nebo pro grilování. Kolekce QUADRA se skládá z bohaté řady jednotlivých dílů, které lze...
SmartLine_nadoba.jpg

Nádoby na vaření SmartLine

SmartLine: nová generace nádobí Zepter! Akutermické dno nádob rychle akumuluje teplo a přenáší ho do potravin, které se tak vaří při nízkých teplotách. Tělo Zepter nádoby je vždy je...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»