Produkty a články

BIOPTRON Compact III

10.06.2011

Komentáře
*
*
* povinné položky
BIOPTRON Compact III
Je možné svítit na ránu i pejskovi ?
vložil: Jitka Petrášová, 10.06.2011
Odpoveď na komentář BIOPTRON Compact III
Re: BIOPTRON Compact III
Dobrý den, paní Petrášová, můžete a dokonce to i našim klientům doporučujeme! :) Pokud by se stav nelepšil, doporučujeme vyšetření u veterináře.
vložil: David Potužník, 13.06.2011
Čakry
dobrý den, je mutné když se svítí čakry je před tím ošetřit light fluid je mě jaské když začnu svítit nějaký plám že se stím musím nazat ale když se potřebuji svítít modrou na krk jestli musím použít také nějaký přípravek děkuji
vložil: Zdena, 07.08.2011
Odpoveď na komentář Čakry
Re: Čakry
Dobrý den, Zdeno, vzhledem k tomu, že přípravek Light Fluid podporuje pronikání světla a působení barvy, Vám doporučujeme jej používat i při svícení na jednotlivé partie (mimo programy). Navíc přípravek lze použít i mimo barevnou terapii bez svícení, například ke zklidnění citlivé a podrážděné pokožky. V případě dalších dotazů nám pište na bioptron@zepter.cz. Děkujeme a přejeme pěkný den.
vložil: David Potužník, 09.08.2011
Bez předmětu
Dobry den chtela bych se zeptat na cenu BIOPTRON Compact dekuji
vložil: Zuzana, 08.08.2011
Odpoveď na komentář Bez předmětu
Re:
Dobrý den, Zuzano. Ohledně ceny prosíme kontaktujte svého nejbližšího prodejce Zepter Medical. Seznam prodejců se Vám zobrazí kliknutím na tlačítko Kontakt u každého z výrobků. Děkujeme za pochopení.
vložil: David Potužník, 08.08.2011
léčba jizev
Dobrý den, lze použít tuto biolampu na měsíc staré jizvy v obličeji, i když je tato jizva přes den ošetřována krémem na oplavání OF 50?
vložil: Katka, 02.09.2011
Odpoveď na komentář léčba jizev
Re: léčba jizev
Dobrý den, Katko. Určitě můžete tuto biolampu použít na měsíc staré jizvy, opět to velice doporučujeme! To, že používáte denní krém s OF 50, nemá na ošetření biolampou žádný vliv, protože světlo Bioptron neobsahuje UV záření a ochranné faktory kosmetických přípravků mají ochranu právě proti UV záření. Jen je nutné, abyste před aplikací světla důkladně očistila místo, na které chcete svítit. Pro tyto účely doporučujeme OXY sprej, který je součástí balení každé biolampy Bioptron. Pěkný den.
vložil: David Potužník, 03.09.2011
puchýř
Dobrý den, asi před dvěma měsíci si mi udělal puchýř na noze o velikosti cca 2 x 2 mm.Doktorka mi předepsala mast ale ta nepomohla.Prý jestli to nepomůže bude se to muset vyříznout. Puchýř je zatvrdlý a při došlapu na nohu bolí. Je možné vyléčit puchýř lampou ? Jak mám postupovat - v jakých časových intervalech ? děkuji - Mirek
vložil: Mirek, 15.09.2011
Odpoveď na komentář puchýř
Re: puchýř
Hezký den, s ohledem na to, že neznáme původ onoho puchýře, bude nejlépe začít svítit modrou barvou - denně večer, 4 minuty ze vzdálenosti do 10 cm. Po cca 4 dnech zkuste základní filtr, pokud by místo pálilo nebo zčervenalo, vraťte se k modrému filtru. Pokud bude vše v pořádku, sviťte dál základním filtrem. Místo pozorujte, pokud by došlo ke zhoršení, rozhodně by potíže měl řešit lékař.
vložil: David Potužník, 07.10.2011
Revmatoidni artritida
Dobrý den. Můžete mi poradit, který barevný filtr je vhodný na ošetření kloubu trpící revmatoidní artritidou?? Děkuji,
vložil: Bara, 01.10.2011
Odpoveď na komentář Revmatoidni artritida
Re: Revmatoidni artritida
Artritida je zánět, proto bychom doporučili pro ošetření modrý filtr. Pokud dojde ke zlepšení, můžete nasvítit základním filtrem 2 minuty a potom zklidnit modrým filtrem. Pokud bude místo klidné, přejděte postupně na základní filtr, můžete svítit dlouhodobě ( 3 týdny svítit denně večer, 1 týden vynechat) a dobu postupně navyšovat až do 10 minut. Vždy platí, že pokud by byla reakce - modrý filtr. Lampou se při svícení nehýbá, svítí se bodově celá postižená oblast. Můžete též využít barevnou terapii a svítit si základní čakru červeným filtrem - zezadu na kostrč, 2 minuty - tady podpoříme klouby a kosti.
vložil: David Potužník, 07.10.2011
bércový vřed
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaká frekvence a délka záření je nejvhodnější u bércových vředů. Děkuji mnohokrát.
vložil: Marta, 18.10.2011
Odpoveď na komentář bércový vřed
Re: bércový vřed
Dobrý den, Marto. Doporučujeme Vám svítit zpočátku základním světlem 1x denně 10 min. po obvodu bodově. Pokud nebude nepříznivá reakce, můžete postupně přidávat minuty až do 20 min. Sviťte zásadně na obvod (kraj) otevřeného místa. Nikdy ne do středu bércového vředu. Léčení může trvat v těžkých případech 3 - 4 měsíce. Přejeme Vám brzké uzdravení!
vložil: David Potužník, 20.10.2011
biotronová lapma po operaci štítné žlázy
Dobrý den, jsem po operaci štítné žlázy-celkové odstranění ,lze použít týden po operaci lampu Bioptron Compact III na jizvu? Já ji tedy použivala, asi 3x během jednoho týdne hned týden po zákroku se základním filtrem,ale pak jsem se dočetla, že není vhodná na oblast štítné žlázy, při její zvýšené funkci(to chápu stimuluje),ale také po operaci štítné žlázy.Smím tedy použít lampu hned po operaci štítné žlázy nebo raději vyčkat 2-3 měsíce a pak ji použít? A jaká je správná vzdálenost lampy od jizvy? Uváděných 10cm nebo mých aplikovaných 2cm.Záleží tato vzdálenost na druhu bioptronové lampy? Myslím tím, Bioptron2 , Bioptron Pro1 a Bioptron CompactIII, každá má jinou vzdálenost pro aplikaci nebo všechny mají stejnou? Poslední otázka, máme i barevné filtry, v případě nevhodnosti použití lampy se základním filtrem hned po operaci štítné žlázy ,smím použít barevný filtr(modrý)?
vložil: Silvie, 05.11.2011
Odpoveď na komentář biotronová lapma po operaci štítné žlázy
Re: biotronová lapma po operaci štítné žlázy
Bioptron se nesmí používat v případě zvýšené funkce štítné žlázy. Pokud byla žláza odstraněna, je možné jizvu po operaci svítit. Základním filtrem, ze vzdálenosti do 10 cm (může být i 2 cm) od pokožky, lampou se nehýbá, denně večer, stačí 4 minuty. Je třeba svítit alespoň 3 týdny, můžete i déle. Co se týká vzdálenosti u různých druhů Bioptronů, je to stejné, vždy cca 10 cm. Barevnou terapii určitě využijete, můžete podpořit oblast problému - ve Vašem případě můžete kombinovat léčbu základním filtrem - kdy hojíte jizvu - a posilování krční čakry z alternativní medicíny - tady použijte modrý filtr a budete svítit 4 minuty. Denně večer, cca 3 týdny. Zároveň můžete použít některý z programů na posílení organismu, pokud jste po operaci, byl by pro Vás přínosný program Podpora obranných sil, budete postupovat podle instrukcí v příručce.
vložil: David Potužník, 24.11.2011
Crystal Cream
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se dá koupit crystal cream samostatně?
vložil: Aleš, 29.12.2011
Odpoveď na komentář Crystal Cream
Re: Crystal Cream
Dobrý den, Aleši. Ano, přípravek Crystal Cream lze dokoupit samostatně. Objednat si ho můžete na e-mailu: nahradnidily@zepter.cz. Tento set přípravků nám zde v produktové nabídce chyběl, za což se omlouváme - nyní už je k dispozici www.zepterclub.cz/produkty/set-kosm-pripravku-pro-barevnou-terapii. Pěkný den.
vložil: David Potužník, 29.12.2011
Světlo - Barva???
Dobrý večer chci se zeptat jaké světlo(barvu) použít na pooperační jizvu? Děkuji Jana P.
vložil: Jana, 16.01.2012
Odpoveď na komentář Světlo - Barva???
Re: Světlo - Barva???
Dobrý den, Jano. Zde je doporučení od naší spolupracující lékařky: Na pooperační jizvy by bylo dobré svítit základním filtrem (který nejvíce podporuje tvorbu kolagenu), na očištěnou pokožku, bodově, ze vzdálenosti do 10 cm, 15 minut denně. Je potřeba svítit minimálně 1 měsíc. Pěkný den.
vložil: David Potužník, 24.01.2012
Bartholiniho žláza
Dobrý den, mám problém s Bartholiniho žlázou, ucpává se, zatím zánět nebyl. Gynekoložka mi vždy po určité době sekret odstraní injekční stříkačkou. Chtěla jsem se zeptat, zda by na tento problém pomohla biolampa, popř. jaká barva a jak ji použít, jak dlouho a kolikrát denně. Děkuji za odpověď.
vložil: Jana, 24.01.2012
Odpoveď na komentář Bartholiniho žláza
Re: Bartholiniho žláza
Dobrý den, Jano. Zde je doporučení od naší spolupracující lékařky: Použití polarizovaného světla má široké využití i v gynekologii a také u problémů s Bartholiniho žlázou. V případě použití bioptronové lampy by bylo vhodné použít základní filtr, svítit jednou denně, 10 minut, bodově, do vymizení obtíží.
vložil: David Potužník, 31.01.2012
léčba oparů a aftů
Dobrý den,prosím o radu,jak léčit opary a afty.Vnuk /8let/ od malinka trpí velmi často opary a afty.Zapůjčili jsme si tedy bioptronovou lampu s tím,že preventivně budeme nasvěcovat.Jaký byl náš údiv,když po prvním svícení se ráno objevil opar,pokračovali jsme i druhý den,ale ráno další opar.Tak nevíme,jestli pokračovat nebo raději ne.Děkuji Povýšilová
vložil: Blanka Povýšilová, 04.02.2012
Odpoveď na komentář  léčba oparů a aftů
Re: léčba oparů a aftů
Dobrý den, paní Povýšilová. Zde je doporučení od naší spolupracující lékařky: Chápu, že Vás situace znejistila a věřím, že Vás uklidním a dám pozitivní informace. To, co popisujete - tedy že jste začali svítit a opary se objevily, je proto, že v první fázi léčení chronických (dlouhotrvajících) problémů dochází ke zhoršení, a to proto, že problém "vytáhneme". Je to nepříjemné pro pacienta, ale bohužel jiná cesta u chronických záležitostí není. Výhodou je, že bude velmi rychle působit analgetický efekt a velmi brzy - většinou již druhý den - dochází ke zlepšení. To, že nasvítíte jeden opar a vedle se "vyklube" další - je poměrně častý jev. Je nutné vždy nasvěcovat celou oblast rtů, u těch, komu se dělá opar v nose i oblast nosu. Pokud nasvítíme jedno místo, opar se "přestěhuje". Výhodou Bioptronu je, že pokud svítíme delší dobu - tedy při každém pocitu, že se bude dělat opar, IHNED nasvítíme celou oblast, po nějaké době se výskyt oparů výrazně snižuje. Pokud nezachytíte onu prvotní fázi oparu, stejně nasvěcujte, proces se urychlí, nebude to bolet a v místě se postupně zlepšuje imunitní reakce. Celé místo by se mělo svítit 15 minut, nejméně 1x denně, v akutní prvotní fázi můžete několikrát denně. Na první den můžete použít modrý filtr, od druhého dne používejte základní filtr. Bioptron se nedá předávkovat. Rty musí být čisté - žádné masti. Pokud použijete mast, tak po nasvícení a před dalším svícením omýt. Určitě vydržte a buďte u vnuka trpěliví, velmi se mu uleví. Afta reaguje ve většině případů velmi rychle - nasvítíte a zmizí. Použijte základní filtr, cca 15 minut, případně tak dlouho, jak vnuk vydrží mít otevřená ústa - i kdyby to bylo na krátkou dobu, má to smysl. Po chvilce může svítit znovu. Zároveň můžete podporovat celkovou imunitu (to můžete i u sebe jako prevenci viróz v průběhu jara). Budete svítit denně večer 10 minut oblast solar plexus ("trojúhelník" mezi žebry), základním filtrem. Alepoň 3 týdny. Pěkný den.
vložil: David Potužník, 23.02.2012
Bioptron na akné
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat - jakým způsobem a jaký účinek má tento přístroj na akné? Zbaví mě i menších jizviček? A jak často a jak dlouho je třeba "svítit" na daná místa? Děkuji za informaci.
vložil: Monika, 05.02.2012
Odpoveď na komentář Bioptron na akné
Re: Bioptron na akné
Dobrý den, Moniko. Zde je info od naší spolupracující lékařky: Léčba bioptronovou lampou znamená velký přínos pro léčbu akné a prakticky pro celé kožní lékařství. U akné svítíme bodově na postiženou partii, 15 minut pravidelně alespoň 3x týdně, ze vzdálenosti do 10 cm. Jestliže je průměr problémové tkáně větší než průměr světelného kužele bioptronové lampy, po 15 minutách posuneme Bioptron na další místo. Pokožka by měla být vždy dobře očištěná. Pozor - dnes se při léčbě akné nedoporučují žádné přípravky s alkoholem, pokud používáte kosmetiku, měla by být speciálně pro tento problém - kosmetické krémy vždy až po nasvícení. Začněte v pátek, Bioptron "vytáhne" zánětlivá ložiska - na pleti se to projeví jako přechodné zhoršení stavu. Pokračujte svícením každý druhý den. Po týdnu již můžete denně. Akné svítíme tak dlouho, dokud nedojde v vyhojení. pokud budete svítit dlouhodobě, je dobré 3 týdny svítit a 1 týden vynechat. Akné souvisí i s životosprávou - specialisté na výživu doporučují výraznou redukci soli, koření, tuku, hodně ovoce a zeleniny (citrusy nepatří ke vhodným potravinám, je lépe se zaměřit na to, co roste u nás), málo tuků - ne smažená jídla. A hodně pít - 2 l denně - bez cukru a bublinek. Žádná káva, černý čaj. Akné se může objevit v každém věku a přestože jde "pouze o kožní problém" není dobře ho podceňovat. Výhoda Bioptronu je především v tom, že léčba nemá vedlejší účinky.
vložil: David Potužník, 13.02.2012
re biotron compact 3
jak ozařovat a co při cukrovce
vložil: danus, 05.02.2012
Odpoveď na komentář re biotron compact 3
Re: re bioptron compact 3
Dobrý den, zde je doporučení od naší spolupracující lékařky: U onemocnění cukrovkou může použití polarizovaného světla, které vychází z bioptronové lampy, potlačit negativní důsledky onemocnění cukrovkou, nebo jestli se začne svítit dostatečně brzy – vůbec k těmto negativním důsledkům nemusí dojít. Jedná se zejména o nedostatečnou prokrvenost dolních končetin, která může vyústit až k postupné amputaci prstů a části nohou. Při svícení bioptronovou lampou dochází ke zlepšení průtoku krve ve svícené oblasti, ke zvýšenému okysličení krve a také k lepšímu odtoku lymfy, a tím dochází ke zmenšení případných otoků. Je třeba svítit na prsty nohou, kolem kotníků a také do oblasti třísel 10-15 minut, bodově, do vzdálenosti maximálně 10 cm. Nejlépe je svítit večer před spaním, ale je možní svítit i 2x denně (dopoledne, večer). Před svícením je potřebné místa svícení očistit. Dále bych chtěla upozornit, že veškeré oděrky na kůži a poranění je třeba ihned nasvěcovat, lze tak předejít komplikacím při hojení (což je další negativní důsledek onemocnění cukrovkou). Z alternativní medicíny (barevná terapie) je možné využít posilování funkce 3. čakry - oblast solar plexus - denně večer 20 minut žlutou, 5 minut fialovou. 3 týdny.
vložil: David Potužník, 14.02.2012
Propustnost světla
Dobrý den, chtěla bych se informovat ohledně propustnosti jednotlivých filtrů do kůže. Abych přesně definovala svůj dotaz, tak mám na mysli kolik mm/cm jde která barva do hloubky rozpětí nm je mi jasné a dokonce jsem na Vašich stránkách našla i obrázek, ale jeho rozlišení při zvětšení není úplně nejlepší jedná se obr na str. http://www.zepterclub.cz/clanky/na-jakem-principu-bioptron-pracuje "přenos světla do různých vrstev lidské kůže". Uvítala bych i informaci o základním filtru. Děkuji mnohokrát za odpověď
vložil: Nikol, 14.02.2012
Odpoveď na komentář Propustnost světla
Re: Propustnost světla
Dobrý den, Nikol. Na e-mail jsme Vám poslali brožuru o Bioptronu, kde najdete veškeré informace. Podle obrázku na str. 11 je hloubka penetrace světla Bioptron o vlnové délce 480-3400 přibližně 3 mm. Pěkný den.
vložil: David Potužník, 15.02.2012