Dušené hovězí
Ingredience (4 porce)
Hovězí plec | 1 kg | |
Červené víno | 1 litr | |
Řapíky celeru | 2 ks |
|
Mrkev |
2 ks |
|
Cibule |
2 ks |
|
Bobkový list | 3 ks |
|
Hřebíček | 3 ks |
|
Česnek | 3 stroužky |
POSTUP PŘÍPRAVY
Očistíme a omyjeme celer, mrkev a cibuli a nakrájíme na hrubé kousky “mirepoix“. Maso a zeleninu vložíme do misky (TF-984-24-NG).
Přelijeme červeným vínem a přidáme hřebíček, česnek a bobkový list. Necháme uležet na chladném místě přes noc. Prázdnou nádobu o objemu 6,7 l (TF-067-28) přiklopíme poklicí, postavíme na hořák a budeme zahřívat při střední teplotě, dokud šipka indikátoru tepelné regulace nepostoupí do zeleného pole. Do zahřáté nádoby o objemu 6,7 l vložíme všechny suroviny, přilijeme šálek vody, přiklopíme a necháme nejméně jednu hodinu vařit (šipka indikátoru tepelné regulace se po celou dobu nachází v zeleném poli). Vyjmeme maso a uložíme na teplém místě. Zeleninu a tekutinu z nádoby dáme do misky (TF-984-20-NG) a pomocí přístroje MixSy (VO-022-K) vymícháme jemnou hladkou omáčku. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do servírovací misky (TF-986-24).
Přelijeme horkou omáčkou a podáváme horké.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal | 690 |
Bílkoviny | 48,5 |
Tuk | 23 |
Uhlohydráty | 2 |