Zeleninové curry
Ingredience (4 porce)
Brambory 2
Mrkev 1
Celer 1 řapík
Cuketa 1
Zelený hrášek 100 g
Zelenina (květák, brokolice, chřest) 100 g
Extra panenský olivový olej 60 g
Vejce 2
Špetka soli, Kari koření
Mléko, Strouhanka
POSTUP PŘÍPRAVY
Oloupeme a očistíme brambory, mrkev, řapík celeru a cuketu. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Vložíme ji do nádoby o objemu 2,5 l (TF-025-20), přidáme šálek vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Za 5 minut přidáme cuketu a kari koření. Když se šipka indikátoru tepelné regulace posune do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme zhruba 15 minut dusit.
Až zelenina zchladne, přidáme mléko a ušlehaná vejce a promícháme. 4 malé keramické formy (předem vyvařené ve vodě) vysypeme strouhankou a naplníme je výše uvedenými surovinami. Pečeme asi 30 minut v nádobě Quadra o objemu 1,6 l (TQ-1619) při teplotě 160 °C (pro jistotu můžeme sejmout plastové vložky uch). Podáváme teplé.
Pro tento pokrm můžeme použít různou sezónní zeleninu. I když bude curry trochu převařené, pořád bude velmi dobré, takže se nemusíme ničeho obávat. Zeleninové curry si můžeme připravit i předem a pak je před podáváním ohřát v troubě.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal 326
Bílkoviny 10
Tuk 20
Uhlohydráty 29