Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí
Ingredience (4 porce)
Čerstvý jogurt |
500 ml | |
Cukr | 150 g | |
Lusk vanilky | 1 ks |
|
Agar-agar |
3 g | |
Šlehačka | 500 ml |
POSTUP PŘÍPRAVY
Vanilkový lusk opatrně rozlámeme do jogurtu v nádobě o objemu 1,5 l (Z-1615).
Přidáme cukr.
Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli).
Přidáme agar-agar a vaříme 1 minutu.
Několik minut necháme chladnout. Až bude hmota chladná, přidáme ušlehanou šlehačku.
Pěnu přendáme do misek Baron nebo pohárů Baron na šampaňské (LS-160-DG).
Souprava Baron se zlatým dekorem »
Pěnu uložíme na chladném místě na dobu nejméně 6 hodin.
Podáváme studené.
Pěnu můžeme ozdobit trochou medu.
Místo agaru můžeme použít želatinu.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal | 421 |
Bílkoviny | 3 |
Tuk | 44 |
Uhlohydráty | 4 |