Katalog O světelné terapii Spokojení zákazníci Nejčastější otázky BIOPTRON v rukách odborníků

Kamila Špráchalová: Zdravě si užívám života

07.06.2012

Rozhovor s oblíbenou herečkou a dabérkou Kamilou Špráchalovou o zdraví, životním stylu a o zkušenostech s bioptronovou lampou od Zepter International.

V seriálu Cesty domů hrajete sestřičku. Jaký je váš vztah ke zdraví?

Můj vztah ke zdraví by se dal charakterizovat jako pečující. Ráda pečuju jak o své zdraví, tak zdraví svých dětí. Na druhou stranu si vyčítám, že málo sportuju, a proto se to snažím dohánět zdravou stravou. Snažím se jíst pravidelně, v mém jídelníčku nechybí hodně ovoce a zeleniny, dodržuju pitný režim a vyhýbám se fast foodům. Mezi moje oblíbená jídla patří dobrý tmavý celozrnný chléb, sýry všech druhů, jakékoli jídlo z brambor a luštěniny, oblíbila jsem si tedy spíše vegetariánská jídla. Dopřeju si i dobré plzeňské pivo.

Svůj kladný vztah ke zdravému způsobu života a přírodě jsem získala od své maminky, která z dnešního pohledu tíhla k biopotravinám, protože sama pěstovala na své zahrádce mnoho druhů bylinek, ovoce, zeleninu, brambory a od sousedů vždy přinesla čerstvá domácí vajíčka. K mým nejoblíbenějším bioproduktům patřily vždy ty nejlevnější: pažitka, zelené výhony z cibule, kopřivy nebo listy pampelišky. Sama se snažím v podobném duchu vychovávat svoje děti, pro které jsem, když byly ještě malé, jezdila nakupovat biopotraviny přes celou Prahu.

Společnost Zepter je známá svou misí zdraví a krásy. Co se vám pod těmito slovy vybaví?

Když se řekne zdraví, tak se mi okamžitě vybaví pozitivně naladěný člověk, který se sám cítí ve své kůži dobře. Je přitom úplně jedno, jestli nevypadá naprosto dokonale. Záleží na tom, co vyzařuje. Krása je také důležitá, ale žijeme v takové době, kdy se kráse hodně pomáhá umělými prostředky. Já osobně dávám přednost přirozené kráse. Musím ale říct, že čím jsem starší, tím víc dbám na to, abych používala kvalitní kosmetiku. Kdysi jsem si myslela, že to je jedno, ale nyní už vím, že když používáte kvalitní kosmetiku, tak je to na vaší pleti znát. Osobně si ale myslím, že jen oduševnělá krása je opravdu krásná, jak to dokazuje například Meryl Streep.

Některým lidem při vyslovení slova krása okamžitě vytane na mysli pohádková princezna. Já osobně jsem první roli princezny natočila už v patnácti letech. Musím ale přiznat, že do rolí princezen jsem byla režiséry obsazována ne kvůli své kráse, ale z toho důvodu, že jsem byla zakřiknutá, působila jsem hodně čistě a vyzařovala ze mě nevinnost (smích…). Mojí poslední princeznovskou rolí byla Princezna s velkýma nohama, kterou jsem točila v jednatřiceti, když jsem byla těhotná (smích…). Z profesního hlediska mi natáčení pohádek přineslo neocenitelné herecké zkušenosti.

Kdy jste se poprvé seznámila s bioptronovou lampou?

S bioptronovou lampou jsem se poprvé důkladněji seznámila až při natáčení seriálu Cesty domů, kde jsem hrála sestřičku a svým pacientům s ní léčila bolavé klouby. Předtím jsem znala společnost Zepter především díky jeho kvalitnímu nádobí, které mnoho mých hereckých kolegyň má a pochvaluje si vaření v něm. Postupně jsem ale ke svému velkému překvapení zjistila, že nabídka společnosti Zepter je mnohem širší a že kromě kvalitního nádobí z ušlechtilé oceli má ve svém sortimentu také švýcarskou přírodní fytokosmetiku s výtažky z alpské protěže a echinacey nebo bohatý sortiment výrobků pro zdravou a čistou domácnost.

Čím jsem starší, tím více také věřím v to, že tradiční medicína by měla využívat i doplňkové metody léčby, mezi které patří mimo jiné i světelná terapie. Nikdy neběžím s každou bolístkou hned k lékaři. Když mám rýmu, proplachuju dutiny slanou vodou. Jsem příznivcem „jemnějších“ léčebných metod, mezi něž světelná terapie bezesporu patří. Na lampě Bioptron Pro 1, kterou jsme používali v seriálové ordinaci, mě zaujalo nejen široké spektrum léčebných indikací, ale také ergonomičnost a nízká váha při celkové robustnosti její konstrukce. Navíc ze všech stran neustále slyším vyprávění o tom, jak světelná terapie pomáhá. Proto jsem se rozhodla, že ji pořídím také do naší rodiny, kde ji velmi ocení moje maminka, kterou trápí tenisový loket. Bude skvělé, že maminka si „posvítí“ doma a nemusí k lékaři na doléčování. Sama zcela určitě využiju lampu jako světelnou terapii ve smutné, plačtivé dny.

Jaké další výrobky společnosti Zepter používáte?

Ještě dnes si velmi živě vybavuju to, jak byla celá naše rodina nadšená z tekutého mýdla a emulze z řady Swisso Logical Gold, které obsahují kromě výtažku z echinacey, aloe vera a panthenolu i malinké zlaté vločky. Děti mi při každém mytí s opravdovým nadšením chodily ukazovat svoje ruce se zlatým „mejdlíčkem“. Nyní se těším na to, až v praxi vyzkouším zdravé vaření v nádobí Masterpiece.

Jaký je váš osobní recept na pevné zdraví a životní pohodu?

Recept je vcelku jednoduchý: žít bez stresu a zdravě si užívat života. Pro nás, kteří žijeme ve velkoměstě, se ale jedná o téměř nesplnitelný cíl. Já osobně se mu každý den snažím alespoň o kousek přiblížit. Snažím se stresu nepodléhat, vyvažuju ho častými pobyty v přírodě, a co je nejdůležitější, učím se lelkovat. Prostě a jednoduše se zastavím, vypnu a nevyčítám si, že odpočívám a nic nedělám. Nejhezčí chvíle jsou před spaním, když dětem čtu, to se pro mě doslova zastaví čas. Důležité je naučit se také říkat druhým lidem, jaké máte pocity, jak se cítíte, protože to hodně usnadňuje vzájemnou komunikaci. Vyžaduje to ale trochu osobní odvahy, odhalujete se tím totiž druhým lidem. Člověku je ale potom líp, je vyrovnanější jak sám se sebou, tak se svým okolím a přijímá snáze u sebe i ostatních lidí nejen kladné, ale i záporné vlastnosti.

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

PNK-421-G.jpg

Tekuté mýdlo GOLD

Jedinečné složení tohoto mýdla neobsahující saponáty jemně myje a zároveň chrání vaši pokožku a ruce rozjasňuje vzácnými zlatými vločkami.
BProOne.jpg

BIOPTRON Pro 1 se stolním stojanem

Bioptronová lampa BIOPTRON Pro 1, střední model bioptronové lampy, je určen jak pro použití v domácnostech, tak ve sportovních klubech nebo fitness centrech. Dále se tato biolampa h...
PNK_420 G.jpg

Emulze na ruce GOLD

Oblíbená emulze na ruce Swisso Logical je nyní obohacena o malé zlaté vločky, které rozjasní nejen vaše ruce. Skvělý doplněk na večerní party. Celá budete zářit jako hvězda....

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»