Kuřecí prsíčka s mrkvovými tagliatelle
Ingredience (4 porce):
Kuřecí prsíčka | 4 | |
Mrkev | 8 | |
Extra panenský olivový olej | 20 ml |
|
Česnek | 1 stroužek | |
Nasekaná zelená petrželka | 20 g | |
Sůl a pepř |
POSTUP PŘÍPRAVY
Mrkev očistíme a nakrájíme na dlouhé, velmi tenké plátky, podobné těstovinám tagliatelle. Mrkev vložíme do nádoby s děrovaným dnem o průměru 20 cm (Z-S2028), dolů do nádoby přidáme ½ šálku vody a celé přiklopíme poklicí. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň, a až se šipka indikátoru tepelné regulace posune do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme mrkev vařit 3 až 4 minuty v páře. Poté odstavíme nádobu z plotýnky a ponecháme mrkev v přiklopené nádobě.
Kuřecí maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme grilovací nádobu Quadra o objemu 1,8 l (Z-Q1918). Kuřecí prsíčka budeme z každé strany opékat 7 až 8 minut (do zlatohněda).
Mrkev vložíme do servírovací misky (Z-SB24S) a posypeme česnekem nasekaným spolu se zelenou petrželkou.
Navrch položíme plátky kuřecího masa, podle chuti osolíme a opepříme a pokapeme několika kapkami extra panenského olivového oleje.
Podáváme teplé.
Kuřecí prsíčka musí být dobře propečená.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal | 255 |
Bílkoviny | 36 |
Tuk | 8 |
Uhlohydráty | 10 |