Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

Kvalitní manažeři jsou základem úspěchu v přímém prodeji

18.11.2011

Přímý prodej jako jedna z forem podnikání úspěšně funguje v České republice už více jak 20 let. Stejně jako ostatní podnikatelské činnosti prochází vývojem a reaguje jak na nové trendy ve svém oboru, tak na změny ve společnosti, a to s cílem zlepšení konkurenceschopnosti, efektivnosti práce a zvýšení standardu služeb poskytovaných zákazníkům. Bez kvalitních manažerů, kteří jsou hnací silou každé firmy, není možné dosáhnout žádného z výše zmíněných cílů, a proto školení a trénink managementu patří mezi hlavní priority každé společnosti, Zepter International nevyjímaje.

Budoucnost přímého prodeje – kancelářský prodej

Obchodní aktivity, resp. přímý prodej, společnosti Zepter International jsou v současné době v České republice založeny na třech pilířích, které tvoří: domácí prezentace, akce / festivaly a regionální obchodní kanceláře (ROK). Protože už více jak sedm let se stále ve větší míře ukazuje obrovský obchodní potenciál a efektivita kancelářského prodeje prostřednictvím ROK, je kladen stále větší důraz na tento prodejní kanál. Do konce roku 2012 by tak mělo vzniknout a fungovat v České republice cca 100 ROK, které by z dlouhodobého hlediska měly tvořit více jak 50 % celkového ročního obratu společnosti Zepter. Tento cíl by ale nebylo možné realizovat bez kvalitního managementu, a proto už od roku 2007 pořádá Zepter International ČR ve spolupráci s International Education Centre v Bělehradě vždy dvakrát ročně vzdělávací kurzy TOP 50.

Klíčem k úspěchu jsou kvalitní a proškolení obchodníci

O TOP 50

Společnost Zepter International ČR přikládá velký význam vzdělávání svých reprezentantů a manažerů, a proto pořádá již od podzimu roku 2007 ve spolupráci s International Education Centre v Bělehradě vždy dvakrát ročně vzdělávací kurzy TOP 50.

Cílem TOP 50 je:

1. Rozvinout každoročně 50 nových úspěšných manažerů

2. Vytvořit nové členy TOP manažerského týmu, kteří:

  • pomáhají řídit expanzi společnosti v celé ČR
  • založí a povedou nové regionální obchodní kanceláře
  • budou pracovat jako profesionální regionální trenéři
  • mají ambici stát se v budoucnu regionálním obchodním ředitelem

3. Zvýšit obrat a posílit manažerský rozvoj současných regionů

Jedním z hlavních faktorů, které ovlivňují úspěšnost každé firmy v přímém prodeji, je množství aktivních reprezentantů a manažerů zapojených do byznysu. Zároveň ale dáváme velký důraz na kvalitu manažerů, a proto z nových reprezentantů vybíráme ty nejlepší, kteří se mohou zúčastnit tříměsíčního manažerského vzdělávacího semináře s názvem TOP 50. V jeho rámci je kladen hlavní důraz na následující oblasti: vytvoření skupiny obchodníků, jak s členy svého týmu pracovat a komunikovat a rozvoj osobnosti nového manažera. Cílem TOP 50 je rozvinout každoročně padesát úspěšných manažerů, kteří pomáhají společnosti expandovat v rámci celé České republiky a šíří myšlenku „mise zdraví, krásy a úspěchu“ společnosti Zepter.

Zepter franšíza pro nejlepší manažery

Úkoly manažera v přímém prodeji jsou v podstatě identické s těmi, které mají manažeři v „tradičních“ firmách – poskytují lidem ve svém týmu vize, cíle, jasné úkoly, motivaci a jsou zodpovědní za plnění plánu a průběžnou kontrolu stanovených cílů. Důležitou součástí jeho každodenní práce je nejen plánování a organizace práce reprezentantů, ale také trénink obchodních dovedností, pomoc při obchodních jednáních a poskytování zpětné vazby.

V přímém prodeji je důležité, aby každý začínající reprezentant měl ve svém manažerovi pozitivní příklad. Zatímco obchodník začátečník má obvykle nízké kompetence, a proto potřebuje více přímého direktivního řízení a intenzivní tréninky, zkušený obchodník s vysokými kompetencemi potřebuje mít možnost dalšího růstu a nových výzev. Z tohoto důvodu nabízíme úspěšným reprezentantům účast na manažerském školení TOP 50 a průběžně je motivujeme soutěžemi o hodnotné ceny. Těm vůbec nejúspěšnějším nabízíme v rámci projektu „Zepter – partner podnikání“ možnost začít samostatně podnikat s minimálními vstupními náklady a založit si vlastní regionální obchodní kancelář na principu franšízy.         

Jitka Franzová,
trénink manažerka Zepter International

Více o pracovních příležitostech v Zepter International najdete na www.zepterprace.cz.

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»