Katalog O světelné terapii Spokojení zákazníci Nejčastější otázky BIOPTRON v rukách odborníků

Obecně o biolampách Zepter

18.02.2011

Světelnou terapii BIOPTRON lze použít jako doplňkovou léčbu pro podporu léčby tradiční, nebo – pro určité indikace – jako terapeutickou metodu jedinou.

Obecný přínos

BIOPTRON pomáhá:

  • urychlit hojení ran a poranění
  • odstraňuje bolest nebo snižuje její intenzitu
  • při dermatologických onemocněních a problémech s pletí
  • v pediatrii
  • při sezónní afektivní poruše (SAD)

Díky svým vynikajícím vlastnostem dokáže světlo BIOPTRON proniknout nejen do kůže, ale i do vnitřních tkání. Pozitivní účinek světla BIOPTRON se proto neomezuje jen na léčenou oblast.

Světlo BIOPTRON má biostimulační účinky: po aplikaci na kůži stimuluje nitrobuněčné struktury a molekuly citlivé na světlo. Tato stimulace podnítí buněčné řetězové reakce a vyvolá tzv. sekundární reakce, jež se neomezují pouze na léčenou oblast, ale ovlivňují celé tělo.

Světelná terapie BIOPTRON stimuluje a upravuje reparativní i regenerační pochody i procesy, jež se týkají lidského imunitního systému.

Světelná terapie BIOPTRON se stala všeobecně přijímanou, novou metodou pro prevenci, terapii i rehabilitaci zmíněných léčebných indikací.

Doporučujeme použití světelné terapie BIOPTRON konzultovat s lékařem, který vám odborně poradí, zda je ošetření vhodné nebo zda je nutné lékařské ošetření.

Hlavními oblastmi využití světelné terapie BIOPTRON jsou:

Hojení ran

  • hojení rány po traumatu (zranění)
  • popáleniny
  • hojení ran po operaci
  • vředy na nohách
  • proleženiny
  • akné
  • strie


Léčba bolesti

  • revmatologie
  • fyzioterapie
  • sportovní medicína



Světlo vyzařované přístrojem BIOPTRON lze charakterizovat jako:

Polarizované světlo - jeho vlny se pohybují v paralelních křivkách.

Polychromatické světlo - obsahuje viditelné světlo a částečně i infračervené záření. Neobsahuje ultrafialové záření!

Inkoherentní světlo - vlny nejsou synchrnizované.

Nízkoenergetické světlo - zasahuje léčenou oblast konstantní intenzitou, a tím umožňuje aplikaci nižším stupněm energie.

Světelná terapie BIOPTRON přirozeným spůsobem podporuje regenerativní schopnosti těla, a tím spouští jeho vlastní léčebný potenciál.

 

Věda a výzkum

Roky zkoušení potrrzují pozitivní účinky světelné terapie BIOPTRON a vedou k rozšiřování jejího využití v mnoha lékařských oborech.

Badatelský tým BIOPTRON AG neustále spolupracuje se znalci, vědci a lékaři z mnoha zemí, aby vysvětlili povahu a terapeutické účinky světelné terapie BIOPTRON.

Komentáře
*
*
* povinné položky
Dotaz
Vlastním bioptronickou lampu již mnoho let. Uvítal bych aktualizovanou příručku k používání lampy.Zajímá mne zejména omezení využití při některých onemocněních.Děkuji.
vložil: V.Matuška, 30.05.2011
Odpoveď na komentář Dotaz
Re: dotaz
Dobrý den, pane Matuško, kolegyně se s Vámi co nejdříve spojí a pošle nejnovější tiskoviny k Bioptronu.
vložil: David Potužník, 30.05.2011
kosmetické použití lampy
Potřebuji poradit,jak lze schálit lampu na hygieně pro kosmetické použití-argumentují,že je lampa určená pro lékaře k léčení děkuji Hanusová
vložil: lenka, 25.09.2012
Odpoveď na komentář kosmetické použití lampy
Re: kosmetické použití lampy
Dobrý den, Bioptron patří do lékařských přístrojů, nicméně tyto přístroje pracují na bázi polarizovaného světla - jde o fototerapii - světlo, které je bezpečné a jeho použití si nevyžaduje naprosto žádná bezpečnostní opatření. Z tohoto důvodu ji lze používat nejen v kosmetických salonech, ale současně i v domácích podmínkách. Na provoz Bioptronu můžeme poskytnout platné certifikáty.
vložil: David Potužník, 27.09.2012

Související produkty

BCT.jpg

Barevný set k BIOPTRON Compact III

Barevná terapie BIOPTRON pomáhá uvést energetická centra našeho těla do rovnováhy, posiluje je a zároveň stimuluje hojivé procesy našeho organismu. Barva je čistá vibrace a může zvy...
B2_2343.jpg

BIOPTRON 2 s podlahovým stojanem

Lampa BIOPTRON 2 je vzhledem k velikosti určena především pro větší zdravotnická pracoviště, profesionální sportovní kluby a rekondiční centra. Doporučujeme jej také pro domovy seni...
BProOne.jpg

BIOPTRON Pro 1 se stolním stojanem

Bioptronová lampa BIOPTRON Pro 1, střední model bioptronové lampy, je určen jak pro použití v domácnostech, tak ve sportovních klubech nebo fitness centrech. Dále se tato biolampa h...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»