Salát Niçoise
Ingredience (4 porce)
Brambory | 400 g |
Zelené fazolky | 150 g |
Malá rajčátka | 4 ks |
Tuňák v oleji | 80 g |
Ančovičky | 4 ks |
Zelené olivy | 12 ks |
Černé olivy | 12 ks |
Vejce | 2 ks |
Listy hlávkového salátu | 8 ks |
Extra panenský olivový olej | 40 ml |
Citron | 1 ks |
Zelená Petrželka, Sůl |
POSTUP PŘÍPRAVY
Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby o objemu 2,5 l (Z-1625). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme brambory po dobu zhruba 20 minut vařit v páře (šipka indikátoru zůstává po celou dobu v zeleném poli).
Očistíme a omyjeme zelené fazolky, vložíme je do nádoby o objemu 2,0 l (Z-1620), přidáme půl sklenice vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme fazolky po dobu zhruba 5 minut vařit v páře.
Uvaříme vejce, a to v zakryté nádobě o objemu 1,5 l (Z-1615), do které jsme nalili přesně takové množství vody, aby vejce byla ponořená (šipka indikátoru je v zeleném poli). Necháme vejce zchladit pod tekoucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtiny. Očistíme a omyjeme listy hlávkového salátu a poté je necháme v košíku (Z-B22) okapat. Očistíme, omyjeme a nasekáme petrželku.
Pomocí mixéru MixSy (VO-022-K) rozmixujeme olivový olej s citronovou šťávou. Podle chuti osolíme. Všechny ingredience uspořádáme ve vrstvách do misky (Z-CB24). Dochutíme olivovým olejem a citronovým dresinkem. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal |
412 |
Bílkoviny |
15 |
Tuk |
26 |
Uhlohydráty |
31,5 |