Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

Sestra roku 2011: Světelná terapie pomáhá zmírňovat bolestivé stavy

24.04.2013

Paní Helena Nosková, zdravotní sestra pro domácí hospicovou péči v Hospicovém hnutí – Vysočina, o. s., je držitelkou ocenění Sestra roku 2011. Společnost Zepter International byla partnerem této akce a paní Helena Nosková od nás obdržela biolampu Bioptron Pro 1. Zeptali jsme se proto paní Noskové na její vlastní zkušenosti se světelnou terapií.

Světelná terapie pomáhá při bolestech kloubů, svalů, pooperačních jizev a chronických ran

Posláním Hospicového hnutí - Vysočina, o.s., je pomáhat lidem ohroženým izolací v období vážné nemoci, stáří, umírání a v době po úmrtí někoho blízkého. Mohla byste nám stručně popsat, jak konkrétně tato pomoc v praxi vypadá?
Hospicové hnutí – Vysočina, o.s., vzniklo v roce 2000 jako článek, který chyběl v systému zdravotnictví v péči o terminálně nemocné pacienty a zejména ty pacienty, kteří chtějí strávit své poslední dny doma se svými blízkými. Filozofií námi poskytované domácí hospicové péče je zachování lidské důstojnosti a úcty k našim klientům a jejich rodinným příslušníkům ve všech aspektech této služby.

Rozdíl mezi péčí v nemocnicích a péčí poskytovanou Hospicovým hnutím – Vysočina, o.s., je hlavně v tom, že naši klienti jsou ve svém domácím prostředí, mezi svými nejbližšími a my máme pro ně více časového prostoru, než má personál v nemocnicích. Vzniká tak prostředí důvěry, ve kterém se dá hodně těžkých chvil a problémů lépe vykomunikovat a zvládnout.

Proč jste se Vy osobně rozhodla věnovat paliativní péči?
Na tuto otázku odpovídám tak, že nabídka na práci zdravotní sestry v domácí hospicové péči přišla ve chvíli, kdy jsem pro ni vnitřně dozrála a kdy jsem byla celkem nespokojená v práci na nemocničním lůžkovém oddělení. V práci zdravotní sestry domácí hospicové péče jsem se našla, mám ji ráda a dělám ji už sedmým rokem.

Na jaké úrovni je v České republice hospicová terénní péče?
Terénní hospicová péče funguje v České republice něco přes 10 let a na to, že neustále bojuje s finanční nejistotou v neziskovém sektoru, tak funguje dobře. Vzory v zahraničí jsou – například Lucembursko, Holandsko, Polsko a jiné země. Cílovým stavem pro domácí hospicovou péči je zakotvení v legislativě tak, jako to mají právě výše zmíněné státy, a tím jsou ve velké výhodě oproti nám.

Jako držitelka titulu Sestra roku 2011 jste mimo jiné získala bioptronovou lampu Bioptron Pro 1. Jaké jsou vaše zkušenosti se světelnou terapií a k čemu lampu konkrétně využíváte?
Světelná terapie pomáhá při bolestech kloubů, svalů, pooperačních jizev a chronických ran. Praktické zkušenosti jsou dobré a vůbec poprvé jsem ji nasadila s dobrým efektem při bolestech kyčelního kloubu z důvodu artrózy.

Jaké jsou reakce vašich klientů na světelnou terapii?
Reakce klientů jsou pozitivní. Světelná terapie je nezatěžuje a přitom pomáhá.

Lze říci na základě Vašich zkušeností, že si světelná terapie Bioptron našla své místo v paliativní péči?
Na základě mých zkušeností se dá říci, že světelná terapie si našla své místo při zmírňování bolestivých stavů našich klientů.

Helena Nosková, zdravotní sestra pro domácí hospicovou péči v Hospicovém hnutí – Vysočina, o. s., držitelka ocenění Sestra roku 2011

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

BProOne.jpg

BIOPTRON Pro 1 se stolním stojanem

Bioptronová lampa BIOPTRON Pro 1, střední model bioptronové lampy, je určen jak pro použití v domácnostech, tak ve sportovních klubech nebo fitness centrech. Dále se tato biolampa h...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»