Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Salát Niçoise

30.03.2011

Ingredience (4 porce)

Brambory 400 g
Zelené fazolky 150 g
Malá rajčátka 4 ks
Tuňák v oleji 80 g
Ančovičky 4 ks
Zelené olivy 12 ks
Černé olivy 12 ks
Vejce 2 ks
Listy hlávkového salátu 8 ks
Extra panenský olivový olej 40 ml
Citron 1 ks
Zelená Petrželka, Sůl  

POSTUP PŘÍPRAVY

Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby o objemu 2,5 l (Z-1625). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme brambory po dobu zhruba 20 minut vařit v páře (šipka indikátoru zůstává po celou dobu v zeleném poli).

Očistíme a omyjeme zelené fazolky, vložíme je do nádoby o objemu 2,0 l (Z-1620), přidáme půl sklenice vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme fazolky po dobu zhruba 5 minut vařit v páře.

Uvaříme vejce, a to v zakryté nádobě o objemu 1,5 l (Z-1615), do které jsme nalili přesně takové množství vody, aby vejce byla ponořená (šipka indikátoru je v zeleném poli). Necháme vejce zchladit pod tekoucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtiny. Očistíme a omyjeme listy hlávkového salátu a poté je necháme v košíku (Z-B22) okapat. Očistíme, omyjeme a nasekáme petrželku.

Pomocí mixéru MixSy (VO-022-K) rozmixujeme olivový olej s citronovou šťávou. Podle chuti osolíme. Všechny ingredience uspořádáme ve vrstvách do misky (Z-CB24). Dochutíme olivovým olejem a citronovým dresinkem. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnota na jednu porci:

Kcal       
412
Bílkoviny  
15
Tuk        
26
Uhlohydráty 
31,5
Komentáře
*
*
* povinné položky
muj oblibeny
tento salat miluju!! uz jsem ho videla v mnoha variacich, ja ho teda delam bez brambor, o to vic davam salatu :)
vložil: maruska, 30.03.2011

Související produkty

Zepter_- Eden.png

Eden - jídelní a kávová souprava

Stejně jako velká zahrada, která vás v krásném ránu vábí, abyste do ní vstoupili a procházeli se mezi jejími nádhernými květinami a jemnými vůněmi, zve vás Zepter k tomu, abyste obj...
Mixsy_VG-022-K_01.jpg

Mixér MixSy

Multifunkční kuchyňský tyčový mixér, který vás nenechá nikdy na holičkách a vždy je připravený k vašim službám. Šetří čas, námahu i peníze. Můžete jej používat přímo v nádobách na v...
SmartLine_nadoba.jpg

Nádoby na vaření SmartLine

SmartLine: nová generace nádobí Zepter! Akutermické dno nádob rychle akumuluje teplo a přenáší ho do potravin, které se tak vaří při nízkých teplotách. Tělo Zepter nádoby je vždy je...
TF-989-22.jpg

Košík, Ø 22 cm

Inovace Zepter: Vhodný na umývání, přípravu, vaření a cezení všech druhů potravin Praktický také pro servírování, přenášení a uchovávání potravin ...
Z-CB24.aspx.jpg

Miska, Ø 24 cm

Inovace Zepter: Lze použít jako poklici pro zvětšení objemu nádoby Vaření nad sebou Lze také použít jako plochu pro ohřev Pro uchovávání potravin ...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»