Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Salát Niçoise

30.03.2011

Ingredience (4 porce)

Brambory 400 g
Zelené fazolky 150 g
Malá rajčátka 4 ks
Tuňák v oleji 80 g
Ančovičky 4 ks
Zelené olivy 12 ks
Černé olivy 12 ks
Vejce 2 ks
Listy hlávkového salátu 8 ks
Extra panenský olivový olej 40 ml
Citron 1 ks
Zelená Petrželka, Sůl  

POSTUP PŘÍPRAVY

Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby o objemu 2,5 l (Z-1625). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme brambory po dobu zhruba 20 minut vařit v páře (šipka indikátoru zůstává po celou dobu v zeleném poli).

Očistíme a omyjeme zelené fazolky, vložíme je do nádoby o objemu 2,0 l (Z-1620), přidáme půl sklenice vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme fazolky po dobu zhruba 5 minut vařit v páře.

Uvaříme vejce, a to v zakryté nádobě o objemu 1,5 l (Z-1615), do které jsme nalili přesně takové množství vody, aby vejce byla ponořená (šipka indikátoru je v zeleném poli). Necháme vejce zchladit pod tekoucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtiny. Očistíme a omyjeme listy hlávkového salátu a poté je necháme v košíku (Z-B22) okapat. Očistíme, omyjeme a nasekáme petrželku.

Pomocí mixéru MixSy (VO-022-K) rozmixujeme olivový olej s citronovou šťávou. Podle chuti osolíme. Všechny ingredience uspořádáme ve vrstvách do misky (Z-CB24). Dochutíme olivovým olejem a citronovým dresinkem. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnota na jednu porci:

Kcal       
412
Bílkoviny  
15
Tuk        
26
Uhlohydráty 
31,5
Komentáře
*
*
* povinné položky
muj oblibeny
tento salat miluju!! uz jsem ho videla v mnoha variacich, ja ho teda delam bez brambor, o to vic davam salatu :)
vložil: maruska, 30.03.2011

Související produkty

Z-CB24.aspx.jpg

Miska, Ø 24 cm

Inovace Zepter: Lze použít jako poklici pro zvětšení objemu nádoby Vaření nad sebou Lze také použít jako plochu pro ohřev Pro uchovávání potravin ...
Zepter_- Eden.png

Eden - jídelní a kávová souprava

Stejně jako velká zahrada, která vás v krásném ránu vábí, abyste do ní vstoupili a procházeli se mezi jejími nádhernými květinami a jemnými vůněmi, zve vás Zepter k tomu, abyste obj...
SmartLine_nadoba.jpg

Nádoby na vaření SmartLine

SmartLine: nová generace nádobí Zepter! Akutermické dno nádob rychle akumuluje teplo a přenáší ho do potravin, které se tak vaří při nízkých teplotách. Tělo Zepter nádoby je vždy je...
Mixsy_VG-022-K_01.jpg

Mixér MixSy

Multifunkční kuchyňský tyčový mixér, který vás nenechá nikdy na holičkách a vždy je připravený k vašim službám. Šetří čas, námahu i peníze. Můžete jej používat přímo v nádobách na v...
TF-989-22.jpg

Košík, Ø 22 cm

Inovace Zepter: Vhodný na umývání, přípravu, vaření a cezení všech druhů potravin Praktický také pro servírování, přenášení a uchovávání potravin ...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»