Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Romana Jákl Vítová: Nádobí Zepter je ideální volbou pro přípravu zdravého a chutného jídla

16.07.2012

Rozhovor o vaření s oblíbenou moderátorkou, modelkou a maminkou Romanou Jákl Vítovou, která již několik let používá nádobí od Zepter a nyní má v plánu pořídit si ještě kompletní integrovaný systém, ve kterém lze uvařit na jedné plotýnce až tři jídla najednou.

Vaši rodiče a vy sama už mnoho let vaříte v nádobí Zepter. Vzpomínáte si na to, kdy a při jaké příležitosti jste poprvé ochutnala jídlo uvařené v nádobí naší společnosti?

Moje maminka vaří v nádobí Zepter už hodně dlouho, asi šestnáct let. Rodiče se pro koupi nádobí z kolekce Masterpiece rozhodli v polovině devadesátých let hlavně kvůli tomu, že chtěli začít vařit zdravě a ušetřit také energii a tím pádem i peníze. Samozřejmě na začátku si museli chvíli zvykat na trochu odlišný způsob vaření, tedy naučit se vystihnout tu správnou teplotu, při které je možné začít vařit, aby zbytečně nepálili elektřinu, a po určité době intenzitu ohřevu zmírnit nebo úplně vypnout a nechat jídlo dojít. Ještě dnes si živě vzpomínám, jak máma s tátou společně sledovali šipku termokontrolu, až se dostane do zeleného pole (smích…).

Na to, kdy jsem poprvé ochutnala nějaké maso nebo zeleninu uvařené v nádobí Zepter, si už nevzpomínám. Ráda se ale přiznám k tomu, že na Zepter pánvi si často připravuju maso na přírodní způsob, a to pouze s minimálním množstvím tuku. Vůbec nezáleží na tom, jestli to je hovězí, vepřové nebo krůtí, protože výsledek je vždy šťavnatý a vynikající.

Jaké nádobí z kolekce Zepter Masterpiece vlastníte?

Mám jednu střední pánev, pak také královskou pánev, které se říká „Chaloupka“, dvoulitrovou nádobu a sadu parních košíčků na přípravu zeleniny v páře. Nejčastěji využívám střední pánev k přípravě masa. Hlavním důvodem pro nákup nádobí Zepter byla v mém případě potřeba zdravého vaření a také dlouholetá pozitivní zkušenost mých rodičů. Nejaktuálněji mám v plánu pořídit si kompletní integrovaný systém (tzv. „varný sloupec“ – pozn. red.), což je skvělá věc, protože v něm můžete uvařit na jedné plotýnce až tři jídla najednou.  

Pro toho, kdo chce žít a jíst zdravě, je nádobí Zepter ideální volbou pro přípravu zdravého a chutného jídla

Jak rychle jste se naučila vařit na „Zepter způsob“?

Díky praktické ukázce vaření, kterou společnost Zepter standardně nabízí všem svým zákazníkům, kteří si pořizují nádobí z kolekce Masterpiece, jsem se naučila vařit na „Zepter způsob“ velmi rychle. Navíc ukázka je spojená s ochutnávkou uvařených jídel, takže se jedná o velmi příjemnou záležitost.

Stále mnoho lidí je přesvědčeno, že vařit s minimem tuku a bez soli nelze. Sdílíte se svou dlouholetou zkušeností s nádobím Zepter také tento názor nebo se jedná jen o zažitou pověru?

Samozřejmě z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že vařit s minimem tuku a bez soli opravdu lze a že takto připravená jídla jsou nejen zdravá, ale i velmi chutná. Ano, je to zažitá pověra nebo ještě lépe řečeno, je to nesmysl. Jako maminka dvou malých dětí – 3,5leté Sofinky a 10měsíční Elinky – svým dcerám denně připravuju zeleninu v páře a bez soli a navíc si s nimi na ní i pochutnám. Takto uvařená brokolice, mrkev nebo květáček jsou nejen snadněji stravitelné, ale obsahují téměř stejné množství vitaminů a dalších cenných látek jako čerstvá zelenina.

Co si nejčastěji vaříte v nádobí Zepter? Jaké je vaše oblíbené jídlo?

Jak už jsem říkala, nejraději si připravuju jakékoli maso na přírodní způsob. Hodně často využívám i parní košíky k přípravě zeleniny v páře. Zrovna včera jsem v nich dělala čočkový salát a s vařenou čočkou je to nesrovnatelné.  Co se týká mého nejoblíbenějšího jídla, musím upřímně přiznat, že to je kachna na kari, tedy typické jídlo thajské kuchyně, která díky tomu, že využívá kromě úžasného koření i kokosové mléko, nepatří zrovna mezi nejméně kalorické. Ale ať už uvařím jídlo na „Zepter způsob“ nebo zvolím něco z thajské kuchyně, můj manžel si vždy pochutná a nikdy mě nezapomene pochválit (smích…). Sám také velmi dobře vaří, a proto mě jeho pochvala těší o to více. Navíc to od něj odkoukala 3,5letá Sofinka, která mi po každém jídle společně s ním říká: Maminko, ty jsi to tak úžasně uvařila. Možná mě ale manžel tak hodně chválí proto, aby nemusel vařit on (smích…).

Jaký je váš názor na zdravou výživu?

O zdravou výživu jsem se začala zajímat, až když mi bylo asi devatenáct let a přestěhovala jsem se do Prahy. Začala jsem sledovat nutriční hodnoty u potravin, oblíbila jsem si rýži, kterou jsem do té doby moc nemusela, a samozřejmě pravidelné návštěvy fitness studia se staly součástí mého denního programu. Cvičení ve fitness studiu mi doporučil i můj televizní image maker, když jsem začala vystupovat na televizní obrazovce. V poslední době se ale víc věnuju spíše pilates, józe nebo jízdě na kole. Láká mě i lukostřelba, tak snad si na ni brzy nějaký čas vyšetřím. V jídle mám ale hlavně tu výhodu, že můj metabolismus je už od dětství velmi rychlý, takže si nemusím moc hlídat, kolik a co sním. 

Doporučila byste výrobky Zepter i ostaním?

Určitě. Pro toho, kdo chce žít a jíst zdravě, je nádobí Zepter ideální volbou pro přípravu zdravého a chutného jídla. Dnes existuje mnoho civilizačních nemocí, na jejichž vzniku se do velké míry podílí nevhodné stravování, a proto jim lze zdravým jídlem buď zcela předejít, nebo je alespoň částečně zmírnit. Nezanedbatelné jsou v dnešní době i další benefity, které vaření v Zepter nádobí přináší, a to je například úspora energie – a tím i penež, což je v současnosti velmi aktuální – nebo času, který musíte strávit v kuchyni při přípravě jídla.

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

Mixsy_VG-022-K_01.jpg

Mixér MixSy

Multifunkční kuchyňský tyčový mixér, který vás nenechá nikdy na holičkách a vždy je připravený k vašim službám. Šetří čas, námahu i peníze. Můžete jej používat přímo v nádobách na v...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»