Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Koupi nádobí Zepter považuji za velmi dobrou investici

05.12.2011

Paní Eva Čermáková je dlouholetá zákaznice společnosti Zepter a výherkyně sady nádobí Standard ze soutěžní ankety o nejoblíbenější výrobek Zepter, která probíhala zde na www.zepterclub.cz. Přečtěte si rozhovor, který nám poskytla právě při předání hlavní ceny - sady nádobí Standard set.

Koupě nádobí Zepter je pro naši rodinu asi tou nejlepší investicí, kterou jsme zatím udělali

Kdy a za jakých okolností jste poprvé slyšela o společnosti Zepter?

O Zepteru jsme se s manželem vůbec poprvé dozvěděli na předváděcí akci u rodičů v roce 1994, kde bylo prezentováno nádobí z kolekce Masterpiece. Prezentace byla pro nás úplným „zjevením“, vůbec nic takového jsme do té doby nezažili. Nádobí bylo prezentováno velmi zajímavým a důvěryhodným způsobem společně s praktickými ukázkami. Protože jsme v té době s manželem uvažovali, že si místo smaltovaného nádobí pořídíme nové, představovala pro nás domácí prezentace společnosti Zepter jeden z rozhodujících impulzů, proč jsme se nakonec v roce 1997 rozhodli pro koupi nádobí z řady Masterpiece. Praktická ukázka vaření zeleniny spojená s ochutnávkou byla velmi přesvědčivým argumentem hovořícím ve prospěch koupě. Chuť brambor, mrkve nebo květáku uvařených v páře a bez soli byla úžasná.

Proč jste se rozhodla pro nádobí Zepter, když jste před lety uvažovala o výměně starého oprýskaného nádobí za nové?

Na začátku 90. let jsme si koupili smaltované nádobí, protože tehdy na trhu ani nic jiného nebylo. Bohužel už po šesti letech se nádobí začalo loupat a vaření v něm začalo představovat problém. Navíc v roce 1994 jsme s manželem plánovali druhé dítě – dcera Káťa – a chtěli jsme, aby už od narození jedlo zdravě připravené jídlo.

Ke koupi nádobí Zepter nás, kromě už zmíněné domácí prezentace, přesvědčila zkušenost manželových rodičů, kteří si pořídili v roce 1994 sadu nádobí Grande. Bývali jsme u nich často na návštěvě a opravdu si pochutnávali na jídle (guláš, polévky, zelenina, knedlíky připravené v pařáku…) uvařeném v nádobí Zepter. Chuťově se to s jídlem, které jsme si doma vařili ve smaltovaném nádobí, vůbec nedalo srovnávat. Pádným argumentem bylo samozřejmě i to, že vaření v nádobí Zepter Masterpiece je zdravé.

K pořízení úplně první sady nádobí Zepter v roce 1997 jsme se rozhodli mimo jiné i proto, že je na nádobí poskytována celoživotní záruka. Nádobí Zepter Masterpiece není nádobí na pět nebo šest let, ale je to investice na několik generací – budou v něm vařit i naše děti. Koupě nádobí Zepter je pro naši rodinu asi tou nejlepší investicí, kterou jsme zatím udělali.

Jaký výrobek jste si u naší společnosti koupila jako úplně první?

Úplně prvním výrobkem, který jsme si koupili u společnosti Zepter, byla v roce 1997 základní sada nádobí Zepter Masterpiece. Pak následovaly tlaková poklice Syncro-Clik, systém Quadra, pánev wok, mixér MixSy, který je úplně úžasný, systém VacSy pro vakuové uchovávání potravin, čisticí set CleanSy a vodní vysavač CleanSy. Vždy, když jsme měli splacený jeden výrobek, koupili jsme si další. Jsme tedy stálými zákazníky společnosti Zepter, kteří si koupí vždy něco nového zhruba jednou za rok nebo rok a půl.

Z vlastní zkušenosti můžu doporučit výrobky Zepter jako ideální dárek například pod vánoční stromeček. My s manželem jsme jako dárek koupili rodičům k Vánocům tlakovou poklici Syncro-Clik.

Který z nich je váš nejoblíbenější?

Mým nejoblíbenějším výrobkem je pánev wok. Je to univerzální nádoba, ve které je možné uvařit téměř vše: polévky, maso, omáčky, sladké jídlo, upečete v ní dokonce i kuře. Velmi ráda ve woku připravuju čínu. Nádobí Zepter si oblíbila i naše 22letá dcera Míša, která se před několika měsící osamostatnila a založila s přítelem vlastní domácnost. Protože byla zvyklá na skvělou chuť a snadnou přípravu jídla v nádobí Zepter, nyní ho velmi postrádá.

Jakou nejmenší nádobu máte a na co ji využíváte?

Nejmenší nádoba, kterou denně používáme na vaření, má objem 1,5 litru. Hned po woku je to druhá nejvytíženější Zepter nádoba v naší kuchyni. Vaříme v ní brambory, jíšku, rýži nebo zeleninu.

Víme, že už 14 let vaříte najednou celý oběd v integrovaném systému na jedné plotýnce. Co na tomto originálním „Zepter“ způsobu přípravy jídla vy osobně oceňujete?  

Je to úplně úžasná věc, protože na jedné plotýnce uvaříte úplně všechno. Ušetříte nejen elektrickou energii, ale i čas strávený u plotny. Nemusíte běhat kolem spousty hrnců, vaříte zdravě a všechno jídlo je uvařeno během 45 minut, maximálně jedné hodiny.

Když jsem vůbec poprvé v roce 1994 na návštěvě u manželových rodičů viděla vaření v komínku, tak jsem tomu nejdřív moc nevěřila. Komínek mě musel vyloženě přesvědčit v praxi. Jakmile jsme si s manželem sami vyzkoušeli tento způsob vaření – v nejspodnější nádobě jsme uvařili polévku, nad ní se v páře připravovaly brambory a brokolice, zatímco vedle na pávi se dělalo maso –, byli jsme doslova unešeni. Dnes už bychom neměnili.

Vaším oblíbeným výrobkem je také mixér MixSy. Jak konkrétně využíváte tento multifunkční výrobek?

Mixér MixSy jsme si pořídili už před jedenácti lety, v prosinci roku 2000. Jedná se opravdu o multifunkční výrobek: připravuji s ním sníh do ledové tříště, ledovou kávu, skvěle se s ním zadělává těsto na buchty, meleme s ním oříšky nebo cukr (vůbec nemusím kupovat moučkový cukr), strouhanku z čerstvých rohlíků (když obalíte řízek ve strouhance z čerstvých rohlíků, tak to je úplně něco úžasného, hotová chuťová symfonie); používám ho na bramborovou kaši, která je díky němu naprosto heboučká, nebo přípravu tvarohové pomazánky – ta je díky mixíku nadýchaná jako pěna.

Za jedenáct let intenzivního používání není na MixSy vůbec znát téměř žádné opotřebení a opravdu si ho oblíbila kvůli jeho všestrannému využití celá rodina. Šetří mi spoustu času a je to v kuchyni moje pravá ruka.

Jaké jsou vaše zkušenosti s nádobím Zepter po více jak čtrnácti letech používání?

Stručně řečeno, neměnila bych. Nádobí je úžasné a myslím si, že to byla naše nejlepší investice. Nádobí Zepter nelze absolutně srovnávat se smaltovaným nádobím. Jakékoli srovnání je nemožné, Zepter vítězí ve všech parametrech.

Vaříme na sklokeramické desce, takže oceňujeme výhody absolutně rovného dna nádobí, které rychle naakumuluje teplo. Díky tomu stačí, abyste měli plotýnku nastavenou na intenzivnější stupeň ohřevu jen několik málo minut, než se šipka termokontrolu dostane do zeleného pole. Pak plotýnku stáhnete na minimum nebo ji úplně vypnete a jídlo se díky naakumulovanému teplu ve dnu a stěnách nádoby už samo dovaří, a tím se ušetří mnoho energie.

Jako žena opravdu oceňuji snadnou údržbu a mytí nádobí

Jakou kuchyni preferujete? Prozradila byste nám vaše oblíbené jídlo?

V podstatě vařím úplně všechno: klasická česká jídla, čínu… Fantastické jsou například knedlíky připravené v páře. My jako jediní z celého okolí vaříme hranaté kynuté knedlíky, protože v pařáku, kam se vejdou tři šišky vedle sebe, krásně nabydou a vytvarují se podle jeho okrajů. Aby se neslepily je samozřejmě nutné je trochu potřít olejem a také jím vymazat vnitřek pařáku. Knedlíky jsou úplně úžasně nadýchané a navíc je při vaření nemusíte vůbec hlídat. Je úplně jedno, jestli se budou připravovat 20 minut nebo 45 minut. Vždy budou skvělé.

Jaký je Váš vztah ke zdravé výživě?

Kladný, protože v nádobí Zepter jdou vařit úplně úžasná dietní jídla připravená v páře. Ke zdravé výživě jsme se dopracovali s manželem více méně díky nádobí Zepter, které jsme si koupili v roce 1997. Dříve jsme vařili s velkým množstvím tuku, protože ve smaltovaném nádobí to ani nijak jinak nešlo, jídlo by se připálilo. Smaltované nádobí nás tedy doslova nutilo vařit nezdravě.

Nádobí Zepter celou naši rodinu přesvědčilo o tom, že lze vařit zdravě a zároveň chutně. Například mrkev uvařenou v páře a bez soli si velmi oblíbily obě naše děti. Když ji pak ochutnaly připravenou klasickým způsobem a se solí ve školní jídleně, tak se ji po prvním soustu ani nedotkly. Starší dcera Míša ji pak zcela odmítla ve školní jídelně jíst.

Doporučila byste výrobky společnosti Zepter i ostatním lidem?

Rozhodně bych je doporučila každému, kdo chce jíst a žít zdravě. Je to investice, která se rozhodně vyplatí, a je to investice nejen na celý život, ale doslova na celé generace, takže nádobí budou používat i vaše děti. Navíc společnost Zepter nabízí všem majitelům nádobí Masterpiece možnost nechat si ho přeleštit – i patnáctileté nádobí, v němž se každý den vařilo, pak vypadá jako nové.

S nádobím Zepter uspoříme energii, vaříme zdravě a navíc jeho údržba je úžasná. Přestože počáteční investice do tohoto nádobí je vyšší, tak s příbývajícími lety už jen šetříte – šetříte energii, čas a také suroviny, protože nemusíte kupovat tolik oleje ani ho moc nespotřebujete. A co je hlavní: jíte zdravě.

Jako žena opravdu oceňuji snadnou údržbu a mytí nádobí. Například když jsem vařila rýži ve smaltovaném nádobí, tak nešlo pořádně umýt, protože se rýže na dně připálila a doslova zažrala do dna. Mýt smaltované nádobí vyžaduje téměř nadlidské síly. Když myjete nádobí Zepter, stačí do něj napustit trochu vody, chvíli ji tam necháte a všechny nečistoty samy povolí. Nádobí Zepter jde čistit úplně fantasticky.

Naše rodina vaří v nádobí Zepter už čtrnáct let. Od té doby, co ho používáme, tak firma Zepter hodně zdokonalila své produkty. S nádobím jsme velmi spokojení. Pro mě osobně je společnost Zepter jednou z nejdůvěryhodnějších firem v České republice, protože svým zákazníkům nabízí nejen kvalitní zboží, ale společně s ním jim přináší i zdraví.

Rozhovor společnosti Zepter International poskytla Eva Čermáková, spokojená zákaznice a výherkyně z Ankety o nejoblíbenější výrobek Zepter z roku 2011

 

 

Více o nádobí Zepter SmartLine »

 

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

syncro-clik.jpg

Syncro-Clik®

Rychlejší než kdykoliv předtím - stačí pouhý jeden "Syncro-Clik" a svou nádobu Zepter přeměníte na tlakový hrnec! Syncro-Clik je speciální poklice, kterou lze používat na všechny ná...
Z-W3045.jpg

Pánev wok Zepter SmartLine

Wok je široká oblá pánev s akutermickým dnem, snadno se udržuje. Je ideální nejen na přípravu asijských specialit, ale i výborných soté, masových nudliček s těstovinami, pórkem, hou...
VS-160.jpg

VacSy Standard set

Tato souprava je složená z celé řady příslušenství a je vhodná pro středně velké domácnosti. Vakuové balení pomáhá zlepšovat zdravotní nezávadnost potravin, protože je chrání před m...
Mixsy_VG-022-K_01.jpg

Mixér MixSy

Multifunkční kuchyňský tyčový mixér, který vás nenechá nikdy na holičkách a vždy je připravený k vašim službám. Šetří čas, námahu i peníze. Můžete jej používat přímo v nádobách na v...
Z-510.jpg

Sada nádobí STANDARD

Exkluzivní souprava nádobí Zepter je vyrobená z oceli AISI 316L (Cr-Ni-Mo). V nádobí Zepter nevaříme jídlo ve vodě, ale v páře, takže si potraviny uchovají vitaminy, minerály a témě...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»