Recepty
Nejen z naší exkluzivní kuchařky Zepter CookBook jsme pro vás vybrali na ukázku několik receptů. Tato kuchařka je standardní součástí všech nabízených sad nádobí. Pokud nějaký z našich receptů vyzkoušíte, podělte se s námi o vaše zážitky a dojmy :-)
Díky Zepter vaření zůstávájí v jídle vitamíny, minerály a navíc ušetříte čas.
Jiří Král získal v roce 1996 titul Kuchař roku České republiky. V letech 1996 až 2008 byl členem a kapitánem národního týmu kuchařů AKC ČR (Asociace kuchařů a cukrářů České republiky). Za tu dobu získal mnoho medailí na mezinárodních gastronomických soutěžích. Vařil světovým obchodníkům, prezidentům, králům a královnám. Od roku 2004 do roku 2010 působil jako šéfkuchař prezidenta a prezidentské kanceláře ČR. V současné době je členem předsednictva AKC ČR, členem gastronomické sekce AHR ČR (Asociace hotelů a restaurací České republiky), jako šéfkuchař otevřel a vede pražskou restauraci Aureole. Již potřetí získal prestižní ocenění od průvodce Michelin „Bib Gourmand“.
více»18.12.2015
Kuřecí prsíčka s mrkvovými tagliatelle
Ingredience (4 porce):
Kuřecí prsíčka | 4 | |
Mrkev | 8 | |
Extra panenský olivový olej | 20 ml |
|
Česnek | 1 stroužek | |
Nasekaná zelená petrželka | 20 g | |
Sůl a pepř |
17.03.2015
Potraviny proti stárnutí + recept na detoxikační koktejl
Čerstvé ovoce a zelenina by měly být součástí našeho každodenního jídelníčku. Jsou ale i potraviny, které vyžadují vhodnou přípravu, abychom z nich získali zdravé jídlo. Při běžné přípravě, když vaříme ve vroucí vodě nebo smažíme v nasycených, přepálených tucích, totiž potraviny v podstatě ničíme, a tak jídlo, které nám mělo dodat potřebné živiny, ochudíme o všechny výživné a zdraví přínosné látky. Nádobí Zepter Masterpiece je jedinečným řešením pro přípravu zdravých pokrmů. Vaříme bez přidání vody, smažíme bez tuků, a tak připravujeme jídlo způsobem, který zachovává nutriční a organoleptické vlastnosti. Objevme společně mimořádné vlastnosti potravin, které pomáhají v boji proti stárnutí!
více»11.03.2014
Pošírovaný losos s okurkovým salátem
Ingredience (4 porce)
Čerstvý losos | 600 g (plátky po 150 g) |
Okurky | 3 |
Jogurt | 100 ml |
Citron | 1 |
Extra panenský olivový olej | 10 ml |
Pažitka | 15 g |
Sůl |
Na vývar:
Cibule 1, Řapík celeru 1, Mrkev 1, Bílé víno 100 ml, Voda 600 ml
11.03.2014
VIDEORECEPT: Vepřo knedlo zelo a la Zepter
Ingredience (pro 4 osoby):
600 g vepřové krkovice
2 cibule
600 g brambor / bramborový knedlík (500 g brambor, 80 g hrubé mouky, 40 g krupice, 1 vejce, sůl)
1 sáček bílého kysaného zelí
grilovací koření
18.10.2013
VIDEORECEPT: Vepřo knedlo zelo a la Zepter
Ingredience (pro 4 osoby):
600 g vepřové krkovice
2 cibule
600 g brambor / bramborový knedlík (500 g brambor, 80 g hrubé mouky, 40 g krupice, 1 vejce, sůl)
1 sáček bílého kysaného zelí
grilovací koření
18.10.2013
Marinování masa s vacSy během několika minut!
Se systémem vacSy nemusíte již nakládat maso na grilování několik dní dopředu, postačí vám jen několik minut a bude připraveno na gril! Vakuum způsobí roztažení tkáně, a tím se usnadní vstřebání marinády – maso tak křehne i bez přídavku tuku. Vakuování také zajistí, že při následném tepelném opracování nedojde k poškození bílkovinného gelu na povrchu a tím k porušení soudržnosti jednotlivých kousků masa.
více»10.07.2013
VIDEORECEPT: Kuře s jarní cibulkou na páře
Ingredience (pro 4 osoby):
2 svazky jarní cibulky
1 litr drůbežího vývaru
8-12 drobných nových brambor
4 kuřecí prsní řízky (à 220 g)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce panenského olivového oleje
08.04.2013
VIDEORECEPT: Štědrovečerní kapr v bylinkové strouhance
Ingredience (4 porce):
4 filety kapra (bez velkých kostí) po 200 g
2 prošlehaná vejce se lžící bílého vína
100–150 g kukuřičné mouky
250 g toastového chleba bez kůrek, rozmixovaného na strouhanku
2 snítky citronového tymiánu, odrhnuté lístky
hrst nasekané petrželky
přepuštěné máslo na smažení
klínky citronu k servírování
sůl
30.10.2012
Gurmánská hovězí žebírka
Ingredience (8 porcí):
• 3 polévkové lžíce hořčice
• 1,4 –1,6 kg krátkých hovězích žebírek silných 6 cm (odstraňte přebytečné tučné maso)
• 1/3 šálku mouky
• 1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
• 4 pórky (pouze bílá část) nakrájené na kolečka
• 1/3 šálku (80 ml) nasekané petrželky
• 1 šálek nakládaných drcených rajčat
• 1 a 1/2 šálku (180 ml) zeleninového vývaru
• 1/4 šálku (60 ml) sherry
• 1 polévková lžíce hnědého cukru
• 1 a 1/2 kávové lžičky soli
• 1/4 kávové lžičky pepře
• 6 karotek nakrájených na kousky o velikosti 5 cm
• 6 středně velkých oloupaných brambor, nakrájených na plátky o síle cca 1 cm
• 1/4 šálku (60 ml) kysané smetany
• 1/4 šálku (60 ml) rozpuštěného másla
• 1 a 1/2 polévkové lžíce bramborového škrobu
21.08.2012
Gurmánská hovězí žebírka
Ingredience (8 porcí):
• 3 polévkové lžíce hořčice
• 1,4 –1,6 kg krátkých hovězích žebírek silných 6 cm (odstraňte přebytečné tučné maso)
• 1/3 šálku mouky
• 1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
• 4 pórky (pouze bílá část) nakrájené na kolečka
• 1/3 šálku (80 ml) nasekané petrželky
• 1 šálek nakládaných drcených rajčat
• 1 a 1/2 šálku (180 ml) zeleninového vývaru
• 1/4 šálku (60 ml) sherry
• 1 polévková lžíce hnědého cukru
• 1 a 1/2 kávové lžičky soli
• 1/4 kávové lžičky pepře
• 6 karotek nakrájených na kousky o velikosti 5 cm
• 6 středně velkých oloupaných brambor, nakrájených na plátky o síle cca 1 cm
• 1/4 šálku (60 ml) kysané smetany
• 1/4 šálku (60 ml) rozpuštěného másla
• 1 a 1/2 polévkové lžíce bramborového škrobu
21.08.2012
Zelná polévka s bramborami a jemnou klobásou
Ingredience (6 porcí):
• 450 g italské kuřecí nebo krůtí klobásy nakrájené na plátky o síle 1,2 cm
• 2 šálky (180 g) cibule nasekané nahrubo
• 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
• 8 šálků (2 l) zeleninového vývaru
• 900 g oloupaných brambor nakrájených na kostky o velikosti 2,5 cm
• 675 g savojského zelí
• 3 snítky nadrobno nasekané čerstvé petrželky
• 1 šálek (90 g) čerstvě nastrouhaného vyzrálého pikantního sýru, např. Pecorino Roman
Sůl, čerstvě mletý černý pepř dle chuti
více»21.08.2012
Zelná polévka s bramborami a jemnou klobásou
Ingredience (6 porcí):
• 450 g italské kuřecí nebo krůtí klobásy nakrájené na plátky o síle 1,2 cm
• 2 šálky (180 g) cibule nasekané nahrubo
• 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
• 8 šálků (2 l) zeleninového vývaru
• 900 g oloupaných brambor nakrájených na kostky o velikosti 2,5 cm
• 675 g savojského zelí
• 3 snítky nadrobno nasekané čerstvé petrželky
• 1 šálek (90 g) čerstvě nastrouhaného vyzrálého pikantního sýru, např. Pecorino Roman
Sůl, čerstvě mletý černý pepř dle chuti
více»21.08.2012