Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Recepty

Nejen z naší exkluzivní kuchařky Zepter CookBook jsme pro vás vybrali na ukázku několik receptů. Tato kuchařka je standardní součástí všech nabízených sad nádobí. Pokud nějaký z našich receptů vyzkoušíte, podělte se s námi o vaše zážitky a dojmy :-)

Díky Zepter vaření zůstávájí v jídle vitamíny, minerály a navíc ušetříte čas.

profil_mally.jpg

Jiří Král získal v roce 1996 titul Kuchař roku České republiky. V letech 1996 až 2008 byl členem a  kapitánem národního týmu kuchařů AKC ČR (Asociace kuchařů a cukrářů České republiky). Za tu dobu získal mnoho medailí na mezinárodních gastronomických soutěžích. Vařil světovým obchodníkům, prezidentům, králům a královnám. Od roku 2004 do roku 2010 působil jako šéfkuchař prezidenta a prezidentské kanceláře ČR. V současné době je členem předsednictva AKC ČR, členem gastronomické sekce AHR ČR (Asociace hotelů a restaurací České republiky), jako šéfkuchař otevřel a vede pražskou restauraci Aureole. Již potřetí získal prestižní ocenění od průvodce Michelin  „Bib Gourmand“.

více»
Počet komentářů: 0
18.12.2015

Kuřecí prsíčka s mrkvovými tagliatelle

054-Pollo_grigliato__3B1566.jpg

Ingredience (4 porce):

Kuřecí prsíčka   4
Mrkev   8
Extra panenský olivový olej   20 ml
Česnek   1 stroužek
Nasekaná zelená petrželka   20 g
Sůl a pepř    
více»
Počet komentářů: 0
17.03.2015

Detoxikační koktejl

green_juice.jpg

Ingredience:

2 stonky řapíkatého celeru, nasekané
1 malá okurka, nakrájená
1 hrst čerstvého špenátu
1 citron, oloupaný
1 jablko, vykrájené a nasekané

více»
Počet komentářů: 0
18.03.2014

Potraviny proti stárnutí + recept na detoxikační koktejl

1097244_46620521_orange.jpg

Čerstvé ovoce a zelenina by měly být součástí našeho každodenního jídelníčku. Jsou ale i potraviny, které vyžadují vhodnou přípravu, abychom z nich získali zdravé jídlo. Při běžné přípravě, když vaříme ve vroucí vodě nebo smažíme v nasycených, přepálených tucích, totiž potraviny v podstatě ničíme, a tak jídlo, které nám mělo dodat potřebné živiny, ochudíme o všechny výživné a zdraví přínosné látky. Nádobí Zepter Masterpiece je jedinečným řešením pro přípravu zdravých pokrmů. Vaříme bez přidání vody, smažíme bez tuků, a tak připravujeme jídlo způsobem, který zachovává nutriční a organoleptické vlastnosti. Objevme společně mimořádné vlastnosti potravin, které pomáhají v boji proti stárnutí!

více»
Počet komentářů: 0
11.03.2014

Pošírovaný losos s okurkovým salátem

021-Salmone_poached.jpg

Ingredience (4 porce)

Čerstvý losos 600 g (plátky po 150 g) 
Okurky  3
Jogurt 100 ml
Citron 1
Extra panenský olivový olej 10 ml
Pažitka 15 g
Sůl  

Na vývar:
Cibule 1, Řapík celeru 1, Mrkev 1, Bílé víno 100 ml, Voda 600 ml

více»
Počet komentářů: 0
11.03.2014

VIDEORECEPT: Vepřo knedlo zelo a la Zepter

vkz3.jpg

Ingredience (pro 4 osoby):

600 g vepřové krkovice
2 cibule
600 g brambor / bramborový knedlík (500 g brambor, 80 g hrubé mouky, 40 g krupice, 1 vejce, sůl)
1 sáček bílého kysaného zelí
grilovací koření

více»
Počet komentářů: 0
18.10.2013

VIDEORECEPT: Vepřo knedlo zelo a la Zepter

vkz3.jpg

Ingredience (pro 4 osoby):

600 g vepřové krkovice
2 cibule
600 g brambor / bramborový knedlík (500 g brambor, 80 g hrubé mouky, 40 g krupice, 1 vejce, sůl)
1 sáček bílého kysaného zelí
grilovací koření

více»
Počet komentářů: 0
18.10.2013

Marinování masa s vacSy během několika minut!

3.jpg

Se systémem vacSy nemusíte již nakládat maso na grilování několik dní dopředu, postačí vám jen několik minut a bude připraveno na gril! Vakuum způsobí roztažení tkáně, a tím se usnadní vstřebání marinády – maso tak křehne i bez přídavku tuku. Vakuování také zajistí, že při následném tepelném opracování nedojde k poškození bílkovinného gelu na povrchu a tím k porušení soudržnosti jednotlivých kousků masa.

více»
Počet komentářů: 0
10.07.2013

Soutěž o nejlepší zdravý recept nejen v nádobí Zepter!

058-Riso_selvaggio.jpg

Vyhodnotili jsme soutěž, ve které jste nám měli posílat své oblíbené zdravé recepty. Všem účastníkům děkujeme za recepty i fotky a výhercům blahopřejeme!

více»
Počet komentářů: 0
13.05.2013

VIDEORECEPT: Kuře s jarní cibulkou na páře

kure.jpg

Ingredience (pro 4 osoby):

2 svazky jarní cibulky
1 litr drůbežího vývaru
8-12 drobných nových brambor
4 kuřecí prsní řízky (à 220 g)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce panenského olivového oleje

více»
Počet komentářů: 0
08.04.2013

VIDEORECEPT: Štědrovečerní kapr v bylinkové strouhance

kapr.jpg

Ingredience (4 porce):

4 filety kapra (bez velkých kostí) po 200 g
2 prošlehaná vejce se lžící bílého vína
100–150 g kukuřičné mouky
250 g toastového chleba bez kůrek, rozmixovaného na strouhanku
2 snítky citronového tymiánu, odrhnuté lístky
hrst nasekané petrželky
přepuštěné máslo na smažení
klínky citronu k servírování
sůl

více»
Počet komentářů: 0
30.10.2012

Gurmánská hovězí žebírka

Ingredience (8 porcí):
•  3 polévkové lžíce hořčice
•  1,4 –1,6 kg krátkých hovězích žebírek silných 6 cm (odstraňte přebytečné tučné maso)
•  1/3 šálku mouky
•  1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
•  4 pórky (pouze bílá část) nakrájené na kolečka
•  1/3 šálku (80 ml) nasekané petrželky
•  1 šálek nakládaných drcených rajčat
•  1 a 1/2 šálku (180 ml) zeleninového vývaru
•  1/4 šálku (60 ml) sherry
•  1 polévková lžíce hnědého cukru
•  1 a 1/2 kávové lžičky soli
•  1/4 kávové lžičky pepře
•  6 karotek nakrájených na kousky o velikosti 5 cm
•  6 středně velkých oloupaných brambor, nakrájených na plátky o síle cca 1 cm
•  1/4 šálku (60 ml) kysané smetany
•  1/4 šálku (60 ml) rozpuštěného másla
•  1 a 1/2 polévkové lžíce bramborového škrobu

více»
Počet komentářů: 0
21.08.2012

Gurmánská hovězí žebírka

Ingredience (8 porcí):
•  3 polévkové lžíce hořčice
•  1,4 –1,6 kg krátkých hovězích žebírek silných 6 cm (odstraňte přebytečné tučné maso)
•  1/3 šálku mouky
•  1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
•  4 pórky (pouze bílá část) nakrájené na kolečka
•  1/3 šálku (80 ml) nasekané petrželky
•  1 šálek nakládaných drcených rajčat
•  1 a 1/2 šálku (180 ml) zeleninového vývaru
•  1/4 šálku (60 ml) sherry
•  1 polévková lžíce hnědého cukru
•  1 a 1/2 kávové lžičky soli
•  1/4 kávové lžičky pepře
•  6 karotek nakrájených na kousky o velikosti 5 cm
•  6 středně velkých oloupaných brambor, nakrájených na plátky o síle cca 1 cm
•  1/4 šálku (60 ml) kysané smetany
•  1/4 šálku (60 ml) rozpuštěného másla
•  1 a 1/2 polévkové lžíce bramborového škrobu

více»
Počet komentářů: 0
21.08.2012

Zelná polévka s bramborami a jemnou klobásou

Ingredience (6 porcí):
•  450 g italské kuřecí nebo krůtí klobásy nakrájené na plátky o síle 1,2 cm
•  2 šálky (180 g) cibule nasekané nahrubo
•  2 polévkové lžíce rajčatové pasty
•  8 šálků (2 l) zeleninového vývaru
•  900 g oloupaných brambor nakrájených na kostky o velikosti 2,5 cm
•  675 g savojského zelí
•  3 snítky nadrobno nasekané čerstvé petrželky
•  1 šálek (90 g) čerstvě nastrouhaného vyzrálého pikantního sýru, např. Pecorino Roman

Sůl, čerstvě mletý černý pepř dle chuti

více»
Počet komentářů: 0
21.08.2012

Zelná polévka s bramborami a jemnou klobásou

Ingredience (6 porcí):
•  450 g italské kuřecí nebo krůtí klobásy nakrájené na plátky o síle 1,2 cm
•  2 šálky (180 g) cibule nasekané nahrubo
•  2 polévkové lžíce rajčatové pasty
•  8 šálků (2 l) zeleninového vývaru
•  900 g oloupaných brambor nakrájených na kostky o velikosti 2,5 cm
•  675 g savojského zelí
•  3 snítky nadrobno nasekané čerstvé petrželky
•  1 šálek (90 g) čerstvě nastrouhaného vyzrálého pikantního sýru, např. Pecorino Roman

Sůl, čerstvě mletý černý pepř dle chuti

více»
Počet komentářů: 0
21.08.2012

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»