Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Rady odborníků

Díky Zepter vaření zůstávájí v jídle vitamíny, minerály a navíc ušetříte čas.

profil_mally.jpg

Jiří Král získal v roce 1996 titul Kuchař roku České republiky. V letech 1996 až 2008 byl členem a  kapitánem národního týmu kuchařů AKC ČR (Asociace kuchařů a cukrářů České republiky). Za tu dobu získal mnoho medailí na mezinárodních gastronomických soutěžích. Vařil světovým obchodníkům, prezidentům, králům a královnám. Od roku 2004 do roku 2010 působil jako šéfkuchař prezidenta a prezidentské kanceláře ČR. V současné době je členem předsednictva AKC ČR, členem gastronomické sekce AHR ČR (Asociace hotelů a restaurací České republiky), jako šéfkuchař otevřel a vede pražskou restauraci Aureole. Již potřetí získal prestižní ocenění od průvodce Michelin  „Bib Gourmand“.

více»
Počet komentářů: 0
18.12.2015

PhDr. Iva Málková: Nejvhodnější tepelná úprava je vaření v páře a dušení

M_lkov__mini.JPG

Přečtěte si rozhovor s PhDr. Ivou Málkovou, zakladatelkou společnosti STOB (Stop obezitě).  Cílem společnosti STOB, která sdružuje několik set psychologů, lékařů, dietních sester, cvičitelek a dalších odborníků, je pomáhat obézním lidem zvládat nadbytečné kilogramy.  Ve spolupráci s dalšími odborníky pořádá po celé republice kurzy hubnutí a cvičení, semináře pro širokou veřejnost i odborníky. Navíc každoročně pořádá spolu se společností Zepter Den zdraví aneb den pro ty, kteří chtějí žít zdravěji a zbavit se nadbytečných kilogramů.

více»
Počet komentářů: 0
12.11.2015

MUDr. Štěpán Suchánek: Čím máte kvalitnější nádobí, tím lze stravu připravovat zdravěji

4H7B6167_orez.jpg

MUDr. Štěpán Suchánek působí na oddělení gastronterologie, hepatologie a metabolismu Ústřední vojenské nemocnice v Praze Střešovicích. Gastroenterologie a hepatologie jsou části interní medicíny, které se zabývají chorobami jícnu, žaludku, tenkého a tlustého střeva, slinivky břišní, jater a žlučových cest. Jako odborníka na rakovinu tlustého střeva a konečníku jsme se ho zeptali na otázky spojené se stravováním a přípravou potravin, hlavní příčiny výše zmiňovaného onemocnění. Přečtěte si v rozhovoru i jeho další doporučení.

více»
Počet komentářů: 0
11.09.2015

Vysoká teplota zlepšuje chuť jídla, ale škodí našemu zdraví

DSC_3018.jpg

Při tepelném zpracování potravin bychom se měli vyvarovat vysokých teplot buď zcela, nebo je použít při přípravě pokrmů jen krátkodobě. Vyhnout bychom se měli teplotám nad 200 °C,“ radí prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., z Ústavu chemie a analýzy potravin, Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

více»
Počet komentářů: 0
21.09.2011

Ideální je smažit úplně bez tuku

DSC_2191.jpg

Z rostlinných olejů jsou nejprospěšnější našemu zdraví olivový a řepkový olej. Ideální by ale bylo smažit buď úplně bez tuku, nebo s minimálním množstvím. Tepelné zpracování tuků totiž vede k jejich přepalování a oxidaci a možnému vzniku karcinogenních látek, které se mohou podílet na vzniku různých druhů nádorů,“ doporučuje internista MUDr. Petr Hlavatý z oddělení obezitologie Endokrinologického ústavu.

více»
Počet komentářů: 1
21.09.2011

Kvalitní rostlinné tuky v omezeném množství jsou zdraví prospěšné

DSC_2960.jpg

Při redukční dietě a při dietě jako prevenci aterosklerózy, cévních onemocnění nebo diabetické dietě, jsou považovány za zdravé způsoby tepelné úpravy zejména vaření, pečení a dušení,“ říká obezitolog MUDr. Martin Matoulek, Ph.D., z 3. interní kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

více»
Počet komentářů: 0
21.09.2011

Co je to krevní tlak?

VS0048.jpg

Krevní tlak by měl být udržován v optimálním rozpětí. Vysoký krevní tlak je nebezpečný, neboť srdce při něm pracuje velmi usilovně a může dojít ke vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Ve vyspělých zemích trpí vysokým krevním tlakem jeden z pěti dospělých.

více»
Počet komentářů: 0
23.08.2011

MUDr. Peter Minárik: Rizika obezity a její řešení

fotoimage-0049.jpg

Zeptali jsme se odborníka na poruchy výživy, zažívání a trávicího traktu, MUDr. Petra Minárika na problematiku obezity a zdravotní rizika, které s sebou toto onemocnění přináší. Gastroenterolog Peter Minárik působí v Onkologickém ústavu sv. Alžběty v Bratislavě a poskytuje poradenství a konzultace v Centru ONLIFE – poradně pro obezitu, výživu a zdravý životní styl.

více»
Počet komentářů: 0
-nezadáno-

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»