Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

Václav Krž: Bioptron Compact III mi zlepšuje zdraví a šetří peníze

24.04.2013

Pan Václav Krž zakoupil v roce 2009 lampu Bioptron Compact III včetně barevné terapie od společnosti Zepter. Od té doby ji denně využívá ke zmírnění svých zdravotních potíží - artrózy kolenních kloubů, astmatu, chronické rýmy nebo při nachlazení. "Před třemi roky jsem náhle onemocněl ischiasem levé končetiny. Celkem 3krát jsem využil nabídky léčby laserem v ceně 100 Kč za jedno sezení, ale žádnou úlevu jsem nepociťoval. Proto jsem se pokusil použít světelnou terapii, a to v tomto konkrétním případě 10 minut modrý filtr a 1 minutu červený. Tento postup jsem pravidelně po několik dnů opakoval po celé délce levé končetiny od základní čakry až ke kotníku levého chodidla. Po každém ukončení procedury jsem pocítil částečnou úlevu a postupně se mi takto podařilo se ischiasu zcela zbavit."

Když jsem se vracel v říjnu 2009 od lékaře o dvou francouzských holích po nepříjemném zákroku, během něhož mi byla odstraňována tekutina z kolenních kloubů, byl jsem osloven pracovnicemi firmy Zepter a pozván k přednášce o využití světelné terapie Bioptron. Prezentace jsem se zúčastnil a po dlouhé úvaze jsem přijal nabídku a dne 5. listopadu 2009 jsem Bioptron Compact III zakoupil.

Dlouhodobě trpím astmatem bronchiale, těžkou artrózou kolenních kloubů, chronickou rýmou a zbytněním prostaty. Proto jsem věnoval velkou pozornost především studiu konkrétních přístupů k léčení svých zdravotních problémů za pomoci světelné terapie Bioptron. Z tohoto důvodu jsem si zpracoval tabulku, která obsahuje jednotlivé zdravotní potíže, čakry, dobu použití a barvy.

Pravidelně, 2krát ročně, jsem zván do poraden na Plicní kliniku FN v HK, na urologii, ortopedii a 1krát ročně na kardiologii. Této péče si velice vážím a závěry k léčbě od odborných lékařů považuji za hlavní a poctivě tyto rady využívám.

Barevná terapie Bioptron přináší úlevu při obtížích s dýcháním

V průběhu roku se pod vlivem životního prostředí u mě projevují některé nečekané zdravotní potíže, k jejichž odstranění nebo zmírnění využívám s úspěchem světelnou terapii, např. při obtížích s dýcháním. V tomto případě nejčastěji svítím na obě strany plic nejprve asi 3 minuty oranžovým filtrem a pak 1 minutu indigovým. Po aplikaci mám vždy okamžitě pocit zlepšení a „čistého“ dýchání.

Při problémech z nachlazení nebo chřipkovém onemocnění nejčastěji využívám následující možné přístupy: asi 10 minut svítím na srdeční čakru zeleným filtrem a 1 minutu červeným nebo svítím 10 minut na krční čakru modrým filtrem a pak 1 minutu červeným.

Dost často trpím nepříjemnými pocity zahleňování nosohltanu, a proto aplikuju na čelní čakru svícení oranžovým filtrem v délce 15 minut. Jde-li o zánět, vyměním oranžový filtr za modrý. V případě chronické rýmy svítím na čelní čakru 5 minut barvou indigo a 1 minutu oranžovou. Dle závažnosti onemocnění opakuji tyto procedury několikrát za den.

Ošetření artrózy a ischiasu

Na léčení artrózy kolenních kloubů jsem v minulosti využil 4krát na doporučení lékárny tříměsíčního balení známého kloubního přípravku. Ten jsem ale přestal nakonec užívat hlavně proto, že za tak vysokou cenu jeho používání nepřineslo očekávaný efekt. V uplynulém období jsem několikrát ročně také využíval v rámci rehabilitace kolenních kloubů léčbu magnety, jejichž účinek byl však bohužel jen krátkodobý. Dnes při bolestech kolenních kloubů aplikuji světelnou terapii, a to konkrétně nejprve červený filtr po dobu asi 15 minut a pak cca 1 minutu modrý na všechny strany kolenních kloubů.

V roce 2010 jsem trávil na Šumavě deset dní klimatickou rehabilitaci. Rozhodl jsem se vydat na výlet do Spolkové republiky Německo pěšky za pomoci trekingových holí a došel až na okraj jedné bavorské osady. Cesta tam i zpět podle turistických značek měřila 16 km. Kolenní klouby mě po návratu značně bolely. Naštěstí jsem měl Bioptron Compact III s sebou, a tak jsem využil již zmíněného postupu na ošetření obou kolen. Druhý den jsem se cítil tak dobře, že jsem i v dalších dnech denně chodil šumavskou přírodou bez problémů a jakékoli únavy 4–5 km.

Při předpokládaných zátěžích způsobených chůzí využívám metody „energetická kolena“ a svítím modrou barvou na všechny strany kolen po 1 minutě. Pozornost věnuji také chodidlům, která svítím 3krát po jedné minutě oranžovou, fialovou a žlutou barvou. Tyto přístupy dle potřeby zařazuji do sestavy cvičení jógy, kterou v trvání 60 minut provádím většinou každý den. Její obsah zaměřuji výhradně na své zdravotní problémy.

Před třemi roky jsem náhle onemocněl ischiasem levé končetiny. Celkem 3krát jsem využil nabídky léčby laserem v ceně 100 Kč za jedno sezení, ale žádnou úlevu jsem nepociťoval. Proto jsem se pokusil použít světelnou terapii, a to v tomto konkrétním případě 10 minut modrý filtr a 1 minutu červený. Tento postup jsem pravidelně po několik dnů opakoval po celé délce levé končetiny od základní čakry až ke kotníku levého chodidla. Po každém ukončení procedury jsem pocítil částečnou úlevu a postupně se mi takto podařilo se ischiasu zcela zbavit.

Finanční efekt světelné terapie

V průběhu používání světelné terapie mě postupně začal zajímat také finanční efekt. Za tímto účelem jsem si vytvořil tabulku, která obsahuje jednotlivé měsíce roku, výdaje po jednotlivých lékařských odbornostech, výdaje za recepty, bez receptů a celkem. Po vyhodnocení na konci roku jsem dospěl k následujícím závěrům: v roce 2009 jsem na léčení vydal celkem 8 467 Kč, z toho za recept 4561 Kč a bez receptu 3 906 Kč. V roce 2010 byly vyšší výdaje, celkem 10 114 Kč, zapříčiněny již uvedenými nákupy známého kloubního přípravku a absolvovanou lázeňskou péčí. V roce 2011, kdy jsem intenzivně využíval světelnou terapii, bylo vydáno celkem 3 658 Kč, z toho na recepty 2 545 Kč a bez receptu 1 113 Kč.

Václav Krž, Hradec Králové
Spokojený uživatel přístroje Bioptron Compact III

Více informací o Bioptron Compact III včetně barevné terapie »

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

BCT.jpg

Barevný set k BIOPTRON Compact III

Barevná terapie BIOPTRON pomáhá uvést energetická centra našeho těla do rovnováhy, posiluje je a zároveň stimuluje hojivé procesy našeho organismu. Barva je čistá vibrace a může zvy...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»