Marinování masa s vacSy během několika minut!
Se systémem vacSy nemusíte již nakládat maso na grilování několik dní dopředu, postačí vám jen několik minut a bude připraveno na gril! Vakuum způsobí roztažení tkáně, a tím se usnadní vstřebání marinády – maso tak křehne i bez přídavku tuku. Vakuování také zajistí, že při následném tepelném opracování nedojde k poškození bílkovinného gelu na povrchu a tím k porušení soudržnosti jednotlivých kousků masa.
Výhody vakuování
Nespornou výhodou vakuového balení je i to, že potraviny vydrží tři- až pětkrát déle, uchovají si vitaminy, minerální látky, barvu a chuť. Takto skladované potraviny jsou také mnohem více chráněny před aerobními mikroorganismy, plísněmi a hmyzem. Naložené maso nemusíte ani solit, vakuováním se uvolní přirozené aroma masa.
Nejlepší je tedy po nákupu uchovat maso ve vakuovaných nádobách a teprve krátce před grilováním je potřít marinádou např. z citrónové šťávy, bylinek nebo koření. Těsně před grilováním potom postačí za pomoci vakuové pumpy několikrát opakovaně odsát vzduch a můžete začít grilovat!
MINI VacSy® souprava »
STANDARD VacSy® souprava »
FAMILY VacSy® souprava »
Podívejte se na video, jak nakládat maso ve vacSy:
Náš tip: zdravé grilování v Zepter nádobí
Grilování na pánvích Zepter je rychlé, riziko vzniku nebezpečných látek je významně sníženo a chuť připravovaných pokrmů je překvapivě výrazná. Zeleninu ke grilovanému masu můžete připravovat společně s masem nebo v páře (s využitím děrované nádoby). K dochucení postačí pár kapek kvalitního rostlinného oleje a bylinky.
Ke grilovaným pokrmům neodmyslitelně patří nejrůznější dresinky. Mnohé z nich jsou energetickou bombou, a to hlavně kvůli vysokému obsahu tuku. Zkuste si proto doma připravit vlastní dresink s minimem tuku. Stačí k tomu jogurt, zakysaná smetana (může být i light), hořčice, kečup, cibule (výborná je i s natí), bylinky, křen, koření a fantazie.
A s čím na gril?
Nejvhodnější je libové maso, ryby, zelenina (např. rajčata, papriky, lilek, cukety, cibule, česnek), houby a některé druhy ovoce (např. ananas, banány, jablka). Ke grilovanému masu by měl být podáván zeleninový salát.
Recept: Grilovaná vepřová krkovice se zeleninou
Ingredience (pro 4 osoby):
4 plátky vepřové krkovice
250 g cherry rajčat
1 žlutá paprika
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 jarní cibulka
grilovací koření (nebo koření dle chuti)
olej, sůl, pepř
Postup přípravy:
Plátky vepřové krkovice omyjeme a důkladně osušíme, nenaklepáváme. Abychom maso nemuseli nakládat několik dní dopředu, vložíme ho do skleněné nádoby Zepter vacSy zakápneme olejem, prosypeme kořením, osolíme a opepříme dle chuti. Přiložíme víko a třikrát až čtyřikrát vacSy pumpou odsajeme vzduch, aby maso do sebe natáhlo koření.
Rozehřejeme grilovací pánev Zepter tak, aby se šipka indikátoru tepelné regulace nacházela v zeleném poli. Pak maso vložíme na pánev a grilujeme z obou stran. Poté přidáme nakrájenou červenou, zelenou a žlutou papriku, cherry rajčata vcelku, nakrájenou jarní cibulku a pozvolna dogrilujeme společně s masem. Jako přílohu můžeme podávat tmavé a světlé celozrnné pečivo. Dobrou chuť
Nejsou žádné komentáře