Rostbíf v chaloupce je bezkonkurenční
"Každý, kdo ochutnal můj rostbíf nebo biftek připravený na Zepter pánvích, byl vždy maximálně spokojený, chutná mu a rád mě navštěvuje." Paní Emanuela Doudová je dlouholetou spokojenou zákaznicí společnosti Zepter International, přečtěte si její zkušenosti s nádobím Zepter a dalšími výrobky.
Mixér mixSy už mám třináct let a jsem s ním velmi spokojená
Jak dlouho znáte společnost Zepter International?
Společnost Zepter International znám asi od roku 2000, kdy mě na její výrobky upozornila moje přítelkyně Věra Hošťáková, která je sama dlouholetou zákaznicí. Společně s ní jsem se zúčastnila svojí první prezentace. Musím říct, že ze začátku jsem byla zdrženlivá a ostražitá. Protože mě ale zajímá všechno kolem zdravého životního stylu a zdravého vaření, moje ostražitost a zdrženlivost byly za chvíli pryč. Proto netrvalo dlouho a sama jsem si pořídila svůj první Zepter výrobek – mixér mixSy. Bylo to asi na čtvrté prezentaci, kterou jsem navštívila.
Oslovila mě zejména speciální nabídka a zajímavá cena. Sice jsem mixér mohla zaplatit na místě v hotovosti, ale vzala jsem si raději bezúročný úvěr, protože proč by měl člověk pospíchat s placením (smích…). Mixér mixSy už mám třináct let a jsem s ním velmi spokojená, protože se dá využít v podstatě na všechno a servis poskytovaný společností Zepter je také bezchybný. S mixSy mě baví zejména mletí masa, oříšků, čokolády, ale i mixování.
Který Zepter výrobek jste si pořídila jako první a který je váš nejoblíbenější?
Jak už jsem zmínila, mým úplně prvním výrobkem byl mixér mixSy. Každý Zepter výrobek je nějak zajímavý. Mixík je ale jedinečný.
Když chcete udělat dobrý biftek nebo minutku, tak musíte mít dobrou pánev – nejlépe grilovací pánev Zepter
Proč jste si pořídila nádobí Masterpiece?
Po nákupu mixSy v roce 2000 následovala dlouhá pauza. Prakticky osm let jsem si vůbec nic nekoupila a chodila jsem jen na prezentace. Říkala jsem si, že to nádobí, co mám doma, mi stačí. Pak jsem se ale rozhodla úplně jinak, protože jsem dospěla k závěru, že moje celoživotní smaltované nádobí je už nepoužitelné, tzv. odžité, a že s tím něco musím udělat. Navíc mě na prezentaci programu Home Art velmi oslovila grilovací pánev. Moc se mi na ní líbilo to, že při přípravě minutek dosáhnete nesrovnatelně lepšího výsledku, než když používáte například běžnou teflonovou pánev. Tou zásadní předností, která přináší tak úžasné kulinářské výsledky, je dno ve tvaru pyramidek. Stručně řečeno, když chcete udělat dobrý biftek nebo minutku, tak musíte mít dobrou pánev – nejlépe grilovací pánev Zepter. Bez toho se uspokojivý výsledek nedostaví.
Grilovací pánev, po níž jsem toužila a která se mi tak líbila, byla nabízena jako bonus při nákupu malé sady nádobí Masterpiece (sada Junior – pozn. red.), a proto jsem začala velmi vážně uvažovat o výměně svého letitého nádobí. Samozřejmě jsem s nákupem váhala, protože se jednalo o větší investici peněz. Moje váhání, protože se mi nádobí opravdu líbilo, ale trvalo asi hodinu (smích…). Navíc konečné rozhodnutí uspíšila i moje dcera. Zavolala jsem jí a řekla: „Hele, Barunko, já chci udělat hloupost, chci koupit nádobí, je to hrozně drahý. Co tomu říkáš? Konec konců mě trochu uspokojuje to, že ho zdědíš.“ Když totiž chci něco koupit, musím si nákup zároveň zdůvodnit, takže jsem hledala argumenty pro to, abych koupila. Dcera ode mě chtěla mít samozřejmě pokoj, a proto mi řekla: „Tak to kup.“ V mém rozhodnutí tedy sehrála svou roli řada faktorů, ale je pravdou, že staré smaltované nádobí už přesluhovalo.
A tak jsem si mimo jiné i kvůli grilovací pánvi, po které jsem velmi toužila, koupila malou sadu nádobí. Pak jsem se ale dozvěděla, že na malou sadu je sleva, takže na dárek v podobě grilovací pánve nemám nárok. Požádala jsem ale svou reprezentantku paní Ing. Olgu Marečkovou, aby to prověřila u svého nadřízeného manažera pana Táborského, který nakonec schválil, abych přeci jen grilovací pánev jako bonus dostala. Proto jsem si řekla, že když už jsem v tom nakupování a vyšli mi vstříc, koupím si ještě "chaloupku" (občas bývá označována také jako královská pánev – pozn. red.). Rok na to jsem si ještě pořídila pánev wok, velkou grilovací pánev a vacSy systém.
Co si v nádobí Zepter nejčastěji připravujete?
Moc jsem si oblíbila parní košík, v kterém si připravuju zeleninu v páře. Tento způsob přípravy má totiž velký význam pro uchování nutričních hodnot v zelenině. Nejraději mám brokolici, ale většinou dám do košíku všechnu možnou zeleninu, k tomu přidám kousek masa a všechno uvařím dohromady na páře – snažím se totiž jíst zdravě.
Protože ráda peču maso, miluju chaloupku. Rostbíf z pravé roštěné připravený v chaloupce je naprosto bezkonkurenční. Je pravdou, že je to trochu dražší jídlo, ale jednou za čas, když je nějaká sláva, si to člověk může dovolit. Na grilovací pánvi si zase s velkou chutí připravuju bifteky. Každý, kdo ochutnal můj rostbíf nebo biftek připravený na Zepter pánvích, byl vždy maximálně spokojený, chutná mu a rád mě navštěvuje.
V chaloupce také peču buchty, protože díky akutermickému dnu lépe drží teplo, a proto buchty líp vyběhnou než v normálním smaltovaném pekáči. Ráda také smažím řízky, protože s Zepter nádobím mi stačí použít jen opravdu minimální množství tuku. Řízky z fritovacího hrnce jsou opravdu hrozné, a protože můžu srovnávat, tak sama za sebe rozhodně říkám, že řízky z friťáku už nikdy nechci.
Více o nádobí Zepter Masterpiece Cookware »
K čemu konkrétně používáte systém vacSy?
VacSy používám proto, že některé potraviny, polívku nebo vařené maso chci uchovat déle. Miluju ryby, zejména lososa, a když si koupím větší kus, tak mi v obchodě dají slevu. Protože jsem ale sama, nesním celou rybu najednou, a proto zbytek zavakuuju a dám do lednice.
Často si také nakrájím na čtvrtky větší množství jablek, které „zavaksuju“, a pak je jen ubírám buď na kompot, nebo na štrúdl. Velkou výhodou je to, že jablka uskladněná s vacSy zůstanou svěží, pěkná a na povrchu nezhnědnou. Navíc můžu smíchat v jedné nádobě různé potraviny bez obav, že by načichly, protože vakuum nepřenáší pachy.
Výhody systému vacSy oceňuju také jako vášnivý houbař. Mým oblíbeným místem jsou například Knížecí Studánky v Brdech. Když se mi zrovna nechce nasbírané houby hned zpracovávat, tak je jen očistím a uskladním ve vacSy nádobě v lednici, kde houby vydrží, dokud je nespotřebuju nebo dále nezpracuju. Myslím, že je to mnohem lepší řešení pro dočasné uchování hub než je zmrazit.
Nádobí Zepter ocení každý, kdo chce vařit racionálně. Navíc je v podstatě nezničitelné, takže ho po vás budou používat i vaše děti a vnuci.
Doporučila byste výrobky Zepter i ostatním lidem?
Ano, doporučila. Tak jako u všeho, každý se musí rozhodnout sám za sebe. Určitě bych ale všem doporučila, aby si minimálně koupili mixér mixSy, protože ten se rozhodně vyplatí. Je to skutečně mnohoúčelová záležitost, která v kuchyni nahradí úplně všechno. Nádobí Zepter ocení zase každý, kdo chce vařit racionálně. Navíc je v podstatě nezničitelné, takže ho po vás budou používat i vaše děti a vnuci. Sama osobně na nádobí Masterpiece nejvíce oceňuju jeho akutermické dno, protože s ním při vaření dosáhnete nejen mnohem lepších výsledků než s běžným nádobím, ale navíc ještě ušetříte čas a peníze za plyn nebo elektřinu. Nezanedbatelnou výhodou je i to, že když víte, že se někdo opravdu opozdí k obědu, můžete jídlo nechat na plotýnce, která je zapnutá na minimum, a nemusíte se bát, že by se převařilo. V páře se totiž jídlo nikdy nepřevaří. Já se tedy už nemusím rozčilovat s ohříváním jídla, když mi přijde někdo pozdě k obědu.
Rozhovor společnosti Zepter International poskytla Ing. Emanuela Doudová, spokojená zákaznice
Nejsou žádné komentáře