Spaghetti á la norma
Ingredience (4 porce)
Špagety 400 g
Zralá podlouhlá rajčata 250 g
Lilek 2
Sýr ricotta (slaný) 100 g
Česnek 1 stroužek
Bazalka
Extra panenský olivový olej 1 šálek
Sůl, Pepř
POSTUP PŘÍPRAVY
Lilky nakrájíme na větší kostky a lehce posolíme (abychom neutralizovali hořkou příchuť). Lilky uložíme na tác, na kterém jsou rozložené papírové utěrky. Necháme chvíli odpočinout, poté je opláchneme studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami.
Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a rozehřejeme pánev na smažení o objemu 0,9 l (TF-009-20-S).
Kostky lilku (lehce potřené olivovým olejem) osmažíme dozlatova a do křupava.
Podle chuti osolíme a uchováme je teplé.
V rozehřáté pánvi na smažení o objemu 0,9 l osmažíme česnek. Když začne česnek tmavnout, přidáme rajčata a bazalku a necháme 15 minut zvolna vařit.
Mezitím do nádoby o objemu 5,8 l (TF-058-20) umístíme děrovanou nádobu na špagety (TF-970-20), nalijeme vodu, zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme vodu k varu. Do vroucí vody vsypeme špagety a uvaříme je “al dente”. Špagety slijeme a podle chuti osolíme.
Do špaget vmícháme rajčatovou omáčku. Pokrm rozdělíme na 4 talíře a na těstoviny položíme lilky. Posypeme strouhaným sýrem ricotta a podáváme teplé.
Na ozdobení můžeme použít pražené piniové oříšky.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal 482
Bílkoviny 15
Tuk 12,5
Uhlohydráty 83