Hlavní chody
Kuřecí prsíčka s mrkvovými tagliatelle
Ingredience (4 porce):
Kuřecí prsíčka | 4 | |
Mrkev | 8 | |
Extra panenský olivový olej | 20 ml |
|
Česnek | 1 stroužek | |
Nasekaná zelená petrželka | 20 g | |
Sůl a pepř |
17.03.2015
Pošírovaný losos s okurkovým salátem
Ingredience (4 porce)
Čerstvý losos | 600 g (plátky po 150 g) |
Okurky | 3 |
Jogurt | 100 ml |
Citron | 1 |
Extra panenský olivový olej | 10 ml |
Pažitka | 15 g |
Sůl |
Na vývar:
Cibule 1, Řapík celeru 1, Mrkev 1, Bílé víno 100 ml, Voda 600 ml
11.03.2014
VIDEORECEPT: Vepřo knedlo zelo a la Zepter
Ingredience (pro 4 osoby):
600 g vepřové krkovice
2 cibule
600 g brambor / bramborový knedlík (500 g brambor, 80 g hrubé mouky, 40 g krupice, 1 vejce, sůl)
1 sáček bílého kysaného zelí
grilovací koření
18.10.2013
Marinování masa s vacSy během několika minut!
Se systémem vacSy nemusíte již nakládat maso na grilování několik dní dopředu, postačí vám jen několik minut a bude připraveno na gril! Vakuum způsobí roztažení tkáně, a tím se usnadní vstřebání marinády – maso tak křehne i bez přídavku tuku. Vakuování také zajistí, že při následném tepelném opracování nedojde k poškození bílkovinného gelu na povrchu a tím k porušení soudržnosti jednotlivých kousků masa.
více»10.07.2013
VIDEORECEPT: Kuře s jarní cibulkou na páře
Ingredience (pro 4 osoby):
2 svazky jarní cibulky
1 litr drůbežího vývaru
8-12 drobných nových brambor
4 kuřecí prsní řízky (à 220 g)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce panenského olivového oleje
08.04.2013
VIDEORECEPT: Štědrovečerní kapr v bylinkové strouhance
Ingredience (4 porce):
4 filety kapra (bez velkých kostí) po 200 g
2 prošlehaná vejce se lžící bílého vína
100–150 g kukuřičné mouky
250 g toastového chleba bez kůrek, rozmixovaného na strouhanku
2 snítky citronového tymiánu, odrhnuté lístky
hrst nasekané petrželky
přepuštěné máslo na smažení
klínky citronu k servírování
sůl
30.10.2012
Gurmánská hovězí žebírka
Ingredience (8 porcí):
• 3 polévkové lžíce hořčice
• 1,4 –1,6 kg krátkých hovězích žebírek silných 6 cm (odstraňte přebytečné tučné maso)
• 1/3 šálku mouky
• 1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
• 4 pórky (pouze bílá část) nakrájené na kolečka
• 1/3 šálku (80 ml) nasekané petrželky
• 1 šálek nakládaných drcených rajčat
• 1 a 1/2 šálku (180 ml) zeleninového vývaru
• 1/4 šálku (60 ml) sherry
• 1 polévková lžíce hnědého cukru
• 1 a 1/2 kávové lžičky soli
• 1/4 kávové lžičky pepře
• 6 karotek nakrájených na kousky o velikosti 5 cm
• 6 středně velkých oloupaných brambor, nakrájených na plátky o síle cca 1 cm
• 1/4 šálku (60 ml) kysané smetany
• 1/4 šálku (60 ml) rozpuštěného másla
• 1 a 1/2 polévkové lžíce bramborového škrobu
21.08.2012
Losos v páře se zeleninou
Ingredience (4 porce):
• 4 čerstvé filety z lososa
• 4 hřebíčky
• 5 cm čerstvého zázvoru
• 3 polévkové lžíce sójové omáčky
• 4 polévkové lžíce cukru
• čerstvě mletý černý pepř
• 4 polévkové lžíce olivového oleje
• 2 karotky
• 4 jarní cibule a 4 šalotky
• 2 červené papriky a 2 žluté papriky
• červená chilli paprička
• 300 g bílé rýže
21.08.2012
Kuřecí stehýnka na kari
Ingredience (4 porce)
Kuřecí stehýnka |
4 ks |
|
Cibule | 2 ks |
|
Jablka | 2 ks |
|
Olivový olej | 20 ml | |
Kari | 5 g | |
Zelená petrželka | 2 snítky | |
Sůl a pepř |
14.07.2011
Copánky z čerstvého lososa s červenou cibulí a pomerančovou omáčkou
Ingredience (4 porce)
Filet z čerstvého lososa | 800 g | |
Červená cibule |
800 g | |
Pomeranče |
2 ks |
|
Cukr | 40 g | |
Máslo |
80 g | |
Bílý ocet | 1 polévková lžíce | |
Bílé víno | 100 ml | |
Sůl |
06.02.2011
Jehněčí kotletky s citronem, česnekem a tymiánem
Ingredience (4 porce)
Jehněčí kotletky | 16 ks | |
Česnek | 2 stroužky | |
Citronová kůra | z 1 citronu |
|
Tymián | 5 g |
06.02.2011
Filet z kanice v bylinkové strouhance
Ingredience (4 porce)
Filety z kanice | 8 ks |
|
Vejce | 1 ks |
|
Strouhanka |
150 g | |
Nasekané bylinky | 15 g | |
Olivový olej | 50 ml | |
Česnek | 1 stroužek | |
Sůl a pepř |
06.02.2011
Zelné listy plněné šunkou, sýrem a šťouchanými bramborami
Ingredience (4 porce)
Listy zelí |
12 ks |
|
Brambory | 2 ks |
|
Pečená šunka |
80 g | |
Sýr fontina | 80 g | |
Sýr parmezán | 20 g | |
Sůl, Pepř, Tymián |
06.02.2011
Dušené hovězí
Ingredience (4 porce)
Hovězí plec | 1 kg | |
Červené víno | 1 litr | |
Řapíky celeru | 2 ks |
|
Mrkev |
2 ks |
|
Cibule |
2 ks |
|
Bobkový list | 3 ks |
|
Hřebíček | 3 ks |
|
Česnek | 3 stroužky |
06.02.2011