Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Zelná polévka s bramborami a jemnou klobásou

21.08.2012

Ingredience (6 porcí):
•  450 g italské kuřecí nebo krůtí klobásy nakrájené na plátky o síle 1,2 cm
•  2 šálky (180 g) cibule nasekané nahrubo
•  2 polévkové lžíce rajčatové pasty
•  8 šálků (2 l) zeleninového vývaru
•  900 g oloupaných brambor nakrájených na kostky o velikosti 2,5 cm
•  675 g savojského zelí
•  3 snítky nadrobno nasekané čerstvé petrželky
•  1 šálek (90 g) čerstvě nastrouhaného vyzrálého pikantního sýru, např. Pecorino Roman

Sůl, čerstvě mletý černý pepř dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Doba přípravy: 15 minut
Doba tepelné úpravy: 30 minut

Do nádoby s vodou vložte systém parních košíků, přidejte brambory a zelí (obsah nádoby může přesáhnout maximální doporučený obsah, protože zelí zmenší během tepelné úpravy svůj objem).

Přiklopte poklicí Syncro-Clik® Z-420-20 a poklici zajistěte. Na velkém plameni nechte vytvořit vysoký tlak, zmírněte plamen a vařte po dobu 3 minut.

Mezitím si v nádobě Zepter o objemu 5,8 l (Z-2058) na středně velkém až velkém plameni připravte nakrájenou klobásu. Až začne klobása syčet, zmírněte na střední plamen a nechte 2 až 3 minut za častého míchání opékat, dokud klobása nezíská světle hnědou barvu. Přidejte cibuli a rajčatovou pastu a za častého míchání vařte další 2 minuty.

Zelí již bude v tuto chvíli hotové, proto uvolněte tlak, odstraňte poklici, přidejte nakrájenou klobásu a zbytek vývaru, vmíchejte petrželku, 1/3 šálku sýru Pecorino Romano a přidejte sůl. Polévku je možno nyní podávat. Budete-li chtít, položte na dno každé misky plátek chleba a ten pomocí naběračky přelijte polévkou.

Posypte sýrem Pecorino Romano a černým pepřem. U stolu pak ještě přidejte strouhaný sýr.

Lze též podávat s 6 plátky selského chleba.
Obměny: zelí můžete nahradit jinými druhy zeleniny, například nasekanou čekankou nebo locikou...

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

syncro-clik.jpg

Syncro-Clik®

Rychlejší než kdykoliv předtím - stačí pouhý jeden "Syncro-Clik" a svou nádobu Zepter přeměníte na tlakový hrnec! Syncro-Clik je speciální poklice, kterou lze používat na všechny ná...
cestelli9.jpg

Systém parních košíků

Systém parních košíků je velice všestranný a může způsobit převrat ve způsobu, jakým vaříte! Používejte systém parních košíků pro různé způsoby přípravy jídel. Nejenže vždy dosáhnet...
SmartLine_nadoba.jpg

Nádoby na vaření SmartLine

SmartLine: nová generace nádobí Zepter! Akutermické dno nádob rychle akumuluje teplo a přenáší ho do potravin, které se tak vaří při nízkých teplotách. Tělo Zepter nádoby je vždy je...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»