MixSy
Potraviny proti stárnutí + recept na detoxikační koktejl
Čerstvé ovoce a zelenina by měly být součástí našeho každodenního jídelníčku. Jsou ale i potraviny, které vyžadují vhodnou přípravu, abychom z nich získali zdravé jídlo. Při běžné přípravě, když vaříme ve vroucí vodě nebo smažíme v nasycených, přepálených tucích, totiž potraviny v podstatě ničíme, a tak jídlo, které nám mělo dodat potřebné živiny, ochudíme o všechny výživné a zdraví přínosné látky. Nádobí Zepter Masterpiece je jedinečným řešením pro přípravu zdravých pokrmů. Vaříme bez přidání vody, smažíme bez tuků, a tak připravujeme jídlo způsobem, který zachovává nutriční a organoleptické vlastnosti. Objevme společně mimořádné vlastnosti potravin, které pomáhají v boji proti stárnutí!
více»11.03.2014
Kuřecí stehýnka na kari
Ingredience (4 porce)
Kuřecí stehýnka |
4 ks |
|
Cibule | 2 ks |
|
Jablka | 2 ks |
|
Olivový olej | 20 ml | |
Kari | 5 g | |
Zelená petrželka | 2 snítky | |
Sůl a pepř |
14.07.2011
Jarní dušená zelenina
Ingredience (4 porce)
Zelený hrášek (vyloupaný z lusků) | 400 g |
Boby (vyloupané z lusků) | 400 g |
Zelený chřest | 400 g |
Fazolové lusky | 200 g |
Brambory | 4 ks |
Šalotka | 1 ks |
Aromatické byliny (zelená petrželka, pažitka, kerblík, máta) |
10 g |
Zeleninový vývar | 300 ml |
Extra panenský olivový olej | 40 ml |
Sůl |
14.07.2011
Salát Niçoise
Ingredience (4 porce)
Brambory | 400 g |
Zelené fazolky | 150 g |
Malá rajčátka | 4 ks |
Tuňák v oleji | 80 g |
Ančovičky | 4 ks |
Zelené olivy | 12 ks |
Černé olivy | 12 ks |
Vejce | 2 ks |
Listy hlávkového salátu | 8 ks |
Extra panenský olivový olej | 40 ml |
Citron | 1 ks |
Zelená Petrželka, Sůl |
Dýňový krém s parmezánem
Ingredience (4 porce)
Dýně 600 g
Extra panenský olivový olej 50 ml
Cibule 2
Zeleninový vývar 400 ml
Sýr parmezán 50 g
Sůl
06.02.2011
Kroupová polévka s bazalkou
Ingredience (4 porce)
Kroupy 160 g
Cibule 1
Mrkev 1
Celer 1 řapík
Čerstvé rajče 1
Zeleninový vývar 400 ml
Pesto
Čerstvá bazalka 20 g
Extra panenský olivový olej 20 ml
Strouhaný parmezán 10 g
Piniové oříšky 5 g
Sůl a pepř podle chuti
06.02.2011
Bramborové noky s krémem z červeného zelí
Ingredience (4 porce)
Červené zelí 1
Zeleninový vývar 300 ml
Brambory (vařené) 500 g
Bílá mouka (hladká) 150 g
Vejce 1
Vejce (žloutek) 1
Muškátový oříšek 1 g
Nasekaná zelená petrželka 5 g
Extra panenský olivový olej 20 ml
Sůl a pepř na dochucení
06.02.2011