Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Bramborové noky s krémem z červeného zelí

06.02.2011

Ingredience (4 porce)

Červené zelí                                       1
Zeleninový vývar                             300 ml
Brambory (vařené)                         500 g
Bílá mouka (hladká)                        150 g
Vejce                                                   1
Vejce (žloutek)                                 1
Muškátový oříšek                             1 g
Nasekaná zelená petrželka           5 g
Extra panenský olivový olej          20 ml
Sůl a pepř na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY

Červené zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na jemné proužky. Zelí dáme spolu se zeleninovým vývarem do nádoby o objemu 4,2 l (Z-2042) a přiklopíme poklicí Syncro–Clik (Z-420-20). Zapneme zdroj ohřevu a jakmile se červený knoflík vysune do horní polohy, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme 5 až 7 minut vařit (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Zdroj ohřevu před koncem procesu vaření vypneme a až se tlak uvnitř nádoby sníží (červený knoflík je zasunutý dole), odklopíme poklici. Obsah nádoby rozmícháme pomocí přístroje MixSy (VO-022-K) do hladka. Podle chuti osolíme a opepříme. Uložíme na teplém místě.

V misce (Z-CB24) smícháme rozmačkané brambory, vejce, žloutek, muškátový oříšek a mouku a vypracujeme pevné těsto. Podle chuti osolíme. Těsto rozdělíme na proužky o síle 2 cm a vytvoříme vytvoříme z nich malé kuličky. Do nádoby o objemu 4,0 l (Z-2440) nalijeme zhruba 2 litry vody, zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme vodu k varu. Noky vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu (asi 2 minuty). Pro zcezení noků použijeme  nádobu s děrovaným dnem (Z-S24).  Zelný  krém  rozdělíme  do  jednotlivých  misek a navrch položíme noky. Ozdobíme sekanou petrželkou a pokapeme extra panenským olivovým olejem. Podáváme teplé.

Pro přípravu noků se nejlépe hodí staré brambory.

Nutriční hodnota na jednu porci:

Kcal                333
Bílkoviny           13
Tuk                    8
Uhlohydráty       55

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

Z-S24.jpg

Nádoba s děrovaným dnem, Ø 24 cm

Nádoba s děrovaným dnem o průměru 24 cm. Multifunkční použití, kombinovatelná se všemi nádobami Zepter o stejném průměru. Umožňuje vaření v páře, ideální pro přípravu příloh (zeleni...
Z-CB24.aspx.jpg

Miska, Ø 24 cm

Inovace Zepter: Lze použít jako poklici pro zvětšení objemu nádoby Vaření nad sebou Lze také použít jako plochu pro ohřev Pro uchovávání potravin ...
syncro-clik.jpg

Syncro-Clik®

Rychlejší než kdykoliv předtím - stačí pouhý jeden "Syncro-Clik" a svou nádobu Zepter přeměníte na tlakový hrnec! Syncro-Clik je speciální poklice, kterou lze používat na všechny ná...
Mixsy_VG-022-K_01.jpg

Mixér MixSy

Multifunkční kuchyňský tyčový mixér, který vás nenechá nikdy na holičkách a vždy je připravený k vašim službám. Šetří čas, námahu i peníze. Můžete jej používat přímo v nádobách na v...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»