Pošírovaný losos s okurkovým salátem
Ingredience (4 porce)
Čerstvý losos | 600 g (plátky po 150 g) |
Okurky | 3 |
Jogurt | 100 ml |
Citron | 1 |
Extra panenský olivový olej | 10 ml |
Pažitka | 15 g |
Sůl |
Na vývar:
Cibule 1, Řapík celeru 1, Mrkev 1, Bílé víno 100 ml, Voda 600 ml
POSTUP PŘÍPRAVY
Očistíme a omyjeme celer, mrkev a cibuli.
Připravíme si vývar: do nádoby o objemu 4,2 l (Z-2042) dáme vodu, víno a zeleninu a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se po celou dobu nachází v zeleném poli).
Zmírníme intenzitu ohřevu a necháme ještě několik minut vařit, dokud zelenina nezměkne. Zeleninu vyjmeme z vývaru.
Vývar a lososa dáme do zahřáté nádoby o objemu 4,0 l (Z-2440), přiklopíme poklicí a necháme asi 10 minut na mírném ohni pošírovat (šipka indikátoru tepelné regulace se po celou dobu nachází v zeleném poli). Podle chuti osolíme.
Okurky oloupeme, nakrájíme na plátky a uspořádáme je do servírovací misky (Z-SB20D). Ochutíme jogurtem a citronovou šťávou.
Plátky lososa položíme na talíře, ozdobíme pažitkou nasekanou najemno a pokapeme extra panenským olivovým olejem.
Podáváme s okurkovým salátem.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal | 317 |
Bílkoviny | 115 |
Tuk | 21,5 |
Uhlohydráty | 2 |