Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Gurmánská hovězí žebírka

21.08.2012

Ingredience (8 porcí):
•  3 polévkové lžíce hořčice
•  1,4 –1,6 kg krátkých hovězích žebírek silných 6 cm (odstraňte přebytečné tučné maso)
•  1/3 šálku mouky
•  1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
•  4 pórky (pouze bílá část) nakrájené na kolečka
•  1/3 šálku (80 ml) nasekané petrželky
•  1 šálek nakládaných drcených rajčat
•  1 a 1/2 šálku (180 ml) zeleninového vývaru
•  1/4 šálku (60 ml) sherry
•  1 polévková lžíce hnědého cukru
•  1 a 1/2 kávové lžičky soli
•  1/4 kávové lžičky pepře
•  6 karotek nakrájených na kousky o velikosti 5 cm
•  6 středně velkých oloupaných brambor, nakrájených na plátky o síle cca 1 cm
•  1/4 šálku (60 ml) kysané smetany
•  1/4 šálku (60 ml) rozpuštěného másla
•  1 a 1/2 polévkové lžíce bramborového škrobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Doba přípravy: 15 minut
Doba tepelné úpravy: 30 minut

Do nádoby o objemu 5,8 l (Z-2058), ve které je maximálně 30 cl vody, vložte systém parních košíků, přidejte brambory a karotku, uzavřete poklicí Syncro-Clik® Z-420-20 a po vytvoření příslušného tlaku vařte po dobu dvou minut. Po dovaření vše dejte stranou.

Do mělké nádoby nasypte mouku. Hovězí žebra potřete hořčicí a v připravené mouce obalte. Nadbytečné množství mouky odstraňte. V nádobě, která není zakrytá poklicí Syncro-Clik® Z-420-20 a není do ní vložen systém parních košíků, rozehřejte olivový olej, vložte žebírka a osmahněte je po všech stranách dohněda.

Žebírka vyjměte a odložte stranou. Na rozpáleném oleji opékejte po dobu 2 minut pórek s petrželkou. Vmíchejte rajčata, vývar, sherry, hnědý cukr, sůl a pepř.

Vložte žebírka. Zajistěte poklici a vařte na velkém plameni, dokud se nevytvoří vysoký tlak. Zmírněte plamen a vařte 18 minut. Uvolněte tlak a sejměte poklici.

K žebírkům přidejte karotku a brambory. Zajistěte poklici. Po vytvoření vysokého tlaku zmírněte plamen a vařte po dobu 6 minut.

Uvolněte tlak, sejměte poklici a vše přendejte na servírovací mísu. Smíchejte kysanou smetanu, máslo a bramborový škrob a vymíchejte do hladké omáčky. Tuto omáčku postupně vlijte do šťávy z vařeného masa a vývaru a za stálého míchání nechte na středně velkém plameni 1 minutu provařit. Pomocí lžíce přelijte touto omáčkou žebírka a zeleninu.

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

syncro-clik.jpg

Syncro-Clik®

Rychlejší než kdykoliv předtím - stačí pouhý jeden "Syncro-Clik" a svou nádobu Zepter přeměníte na tlakový hrnec! Syncro-Clik je speciální poklice, kterou lze používat na všechny ná...
SmartLine_nadoba.jpg

Nádoby na vaření SmartLine

SmartLine: nová generace nádobí Zepter! Akutermické dno nádob rychle akumuluje teplo a přenáší ho do potravin, které se tak vaří při nízkých teplotách. Tělo Zepter nádoby je vždy je...
cestelli9.jpg

Systém parních košíků

Systém parních košíků je velice všestranný a může způsobit převrat ve způsobu, jakým vaříte! Používejte systém parních košíků pro různé způsoby přípravy jídel. Nejenže vždy dosáhnet...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»